Θέλει ξένους διαιτητές ο Βασιλειάδης

Πρόταση... βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος ζήτησε από τους απεσταλμένους των FIFA και UEFA τον ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια της Super League.

Θέλει ξένους διαιτητές ο Βασιλειάδης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου με αποκορύφωμα την επίθεση στο εξοχικό του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα, η πολιτεία ζήτησε από FIFA/UEFA τον ορισμό ξένων διαιτητών στα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας!

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου έγινε γνωστό πως θα υπάρξει συνάντηση με τους φορείς των ΜΜΕ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο των εμπρηστικών δημοσιευμάτων που στοχοποιούν πρόσωπα.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα, κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Π.Δ.Ε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη Δρόσο, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλο.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με αποτέλεσμα την προαγωγή φαινομένων βίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρείο των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα".