Θέμα κερκίδας

Το θέατρο του παραλόγου όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων του αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός καλά κρατεί. Οι υπεύθυνοι του ΟΦΗ εμμένουν στην απόφαση τους να μην παραχωρηθεί ξεχωριστή κερκίδα στους φίλους του Ολυμπιακού. Επιστολή του Ολυμπιακού στον κ. Λιάνη προκειμένου να ξεδιαλύνει την κατάσταση και να αναλάβει τις ευθύνες του. Σφυρίζει αδιάφορα η ΓΓΑ, που ρίχνει το μπαλάκι στην Αστυνομία. Ραδιοφωνικήδιαμάχη Μώραλη-Μυριοκεφαλιτάκη. Με τον Βάλλα στην Κρήτη, χωρίς τον Καρεμπέ πουδηλώνει: "Μπορεί να μείνω μπορεί και να φύγω".

Θέμα κερκίδας
Το θέατρο του παραλόγου όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων του αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός καλά κρατεί. Οι υπεύθυνοι της Κρητικής ΠΑΕ παραμένουν αδιάλλακτοι στις θέσεις τους και εμμένουν στην απόφαση τους να μην παραχωρηθεί ξεχωριστή κερκίδα στους φίλαθλους του Ολυμπιακού που θα δώσουν το παρών στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» την Κυριακή.

Ωστόσο η όλη υπόθεση ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση, με την οριστική απόφαση να αναμένεται να ληφθεί, αν η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν αλλάξει γνώμη, την Παρασκευή, όταν και οι εκπρόσωποι των δυο συλλόγων και η αστυνομική αρχή του Ηρακλείου θα έχουν νέα συνάντηση.

Το ενδιαφέρον και συνάμα παράλογο σε αυτά που ακούγονται είναι πως η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση αναφέρει πως σε περίπτωση που οι φίλοι του Ολυμπιακού καταφέρουν να προμηθευτούν περισσότερα από 500 εισιτήρια τότε θα τους παραχωρήσει ξεχωριστή κερκίδα. Αυτό που δεν μας λέει κανείς τους όμως είναι πως ακριβώς σκοπεύει να τους μετρήσει από τη στιγμή που τα εισιτήρια θα διατεθούν ελεύθερα, πλην αυτών βέβαια που θα πάρουν οι οργανωμένοι του ΟΦΗ και θα είναι περίπου 3.900 κομμάτια.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή προς τον κ. Λιάνη με την οποία τον καλεί να παρέμβει και να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης των φιλοξενούμενων φιλάθλων, μιας και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν απαγορεύεται η μεμονωμένη μετακίνηση των οπαδών. Ακόμα στην επιστολή της η ΠΑΕ καταγγέλλει την στάση της ΠΑΕ ΟΦΗ στη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα και καθιστά τον Γιώργο Λιάνη υπεύθυνο για το όλο θέμα και τις πιθανές δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να προκύψουν.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως η επιστολή του Ολυμπιακού δεν έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί. Ακόμα ο Ολυμπιακός θυμίζει στον Υφυπουργό πως στο παρελθόν με δική του απόφαση βρέθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Ριζούπολη και μάλιστα στην Θύρα που αυτός είχε προτείνει, παρά την αντίθετη γνώμη των «ερυθρολεύκων».

Την Τρίτη επίσης η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με ανακοίνωση της για το θέμα, ουσιαστικά σφυρίζει αδιάφορα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην αστυνομία: «Oπως είναι γνωστό, για ολόκληρο το δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Α' Εθνικής Κατηγορίας, ισχύει η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ΠΑΕ και τους Συνδέσμους φιλάθλων τους. Αυτό το μέτρο δεν απαγορεύει τη μεμονωμένη προσέλευση φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας. Ασφαλώς η Αστυνομία, όπως πράττει ήδη, θα πρέπει να λαμβάνει τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας σε κάθε αγώνα, αλλά το ίδιο πρέπει να πράττουν και οι γηπεδούχοι ΠΑΕ, όπως ρητά διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό Πολιτισμού όλες οι ΠΑΕ και η ΕΠΑΕ, στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του, προ μηνός, στα γραφεία της ΕΠΑΕ. Τα ειδικά αυτά μέτρα προσδιορίζονται στις συσκέψεις που διοργανώνονται πριν από κάθε αγώνα μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων και της Αστυνομίας».



Πάντως ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ταξίαρχος κ. Κώστας Μαυρίδης, σε σημερινή του ανακοίνωση για το παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού, κοινοποιεί τα μέτρα, που θα λάβουν οι δυνάμεις ασφαλείας και τα οποία αφορούν κυρίως τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων». Τα μέτρα είναι ευνόητο πως είναι αυξημένα, απόλυτα λογικά σε ένα παιχνίδι που, όπως διαγράφεται μέχρι σήμερα το τοπίο, θα είναι κάτι περισσότερο από υψηλής επικινδυνότητας.

Χαρακτηριστικά να πούμε πως απαγορεύεται ασφαλώς η παρουσία οργανωμένων φίλων του Ολυμπιακού όμως μεμονωμένα μπορεί κάποιος να πάει στο γήπεδο. Απαγορεύονται οποιαδήποτε διακριτικά του Ολυμπιακού όπως κασκόλ, φανέλες σημαίες κτλ, ενώ όλοι οι παραβάτες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οι θύρες στο γήπεδο θα ανοίξουν 2,5 ώρες πριν το ματς, εκδοτήρια εισιτηρίων δεν θα υπάρξουν και όποιος δεν έχει «μαγικό χαρτάκι» δεν θα μπορεί να πλησιάσει στο στάδιο, αφού θα υπάρχει η απαγορευτική κορδέλα της Αστυνομίας.


Τουλάχιστον την παράλογη και ως ένα σημείο ακατανόητη στάση της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ, που όπως και να το κάνουμε εντείνει την πόλωση και προάγει τις εντάσεις, δεν δείχνουν να συμμερίζονται οι οργανωμένοι φίλοι του συλλόγου της Κρήτης, που, δείχνοντας πλήρη κατανόηση για την επικινδυνότητα της κατάστασης και αυτό είναι προς τιμήν τους, συναντήθηκαν την Τρίτη με τους οργανωμένους τους Ολυμπιακού στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου και αποφάσισαν από κοινού να υπάρξει ηρεμία και κατανόηση μεταξύ των δυο πλευρών. Συνάμα αποφασίστηκε όσοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια να απομονωθούν.


Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ασφαλώς και είναι δικαίωμα του ΟΦΗ να μην δέχεται να παραχωρήσει ξεχωριστή κερκίδα στους φίλους του Ολυμπιακού. Το θέμα που προκύπτει είναι το αν η Κρητική ΠΑΕ θα αναλάβει και τις πιθανές συνέπειες της πράξης της στην περίπτωση που δημιουργηθούν παρατράγουδα, κάτι που ασφαλώς απευχόμαστε όλοι.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έστω και όχι οργανωμένα είναι δεδομένο πως θα δώσουν το παρών στο γήπεδο την Κυριακή. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει θα ήταν καλό και προπάντων συνετό οι φίλοι του Ολυμπιακού να τοποθετηθούν σε ξεχωριστή κερκίδα, αφού όσο και αν υπάρχει καλή διάθεση από τους φίλους και των δυο ομάδων για να μην συμβεί το παραμικρό, πάντα υπάρχουν μερικοί που θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν. Αυτό σε συνδυασμό με τη νοοτροπία της μάζας που επικρατεί στα γήπεδα μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις.


Στα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού να αναφέρουμε πως δυστυχώς η στασιμότητα που επικρατεί στην κατάσταση της αποθεραπείας του Κριστιάν Καρεμπέ δεν θα του επιτρέψει καν να ταξιδέψει στην Κρήτη. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής την Τετάρτη θα υποβληθεί σε υπερηχογράφημα προκειμένου το ιατρικό τιμ των πρωταθλητών να πάρει μια καλύτερη εικόνα και επανεκτιμήσει την κατάσταση του τραυματισμού του. Πάντως ευχάριστα είναι τα νέα από τον Σπύρο Βάλλα, που σήμερα προπονήθηκε σε έντονους ρυθμούς χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση και από την Τετάρτη αναμένεται να μπει ξανά στο κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες του, κάτι που σημαίνει πως θα δώσει το παρών στην Κρήτη.

Δυσάρεστα είναι τα νέα και από τον Γιουράι Μπούτσεκ, μιας και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο υψηλόσωμος γκολκίπερ στη μέση δεν έχει υποχωρήσει και προς στιγμήν υπήρχε ως σκέψη το ενδεχόμενο επέμβασης για να αποκατασταθεί η ζημιά.Τελικάο παίκτης εξετάστηκε την Τρίτη από τον ειδικό σε τέτοιους τραυματισμούς κ. Θανάση Σεφερλή(είχε χειρουργήσει στο παρελθόν και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο) και σύμφωνα με την εισήγηση του ο ποδοσφαιριστής αποφεύγει για την ώρα τουλάχιστον το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο. Ο ειδικόςσυνέστησεστον Μπούτσεκ να συνεχίσει για ακόμα δυο περίπου εβδομάδες την συντηρητική αγωγή που ακολουθεί και στη συνέχεια θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης του.

Τέλος θετική κρίνεται η κατάσταση της αποθεραπείας του Στέλιου Βενετίδη, που σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία, ενώ από Δευτέρα αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς. Ο Φάνης Κατεργιαννάκης από την πλευρά του ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα φορώντας ένα μικρό νάρθηκα και την Τετάρτη αναμένεται να υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο.

*** Από το Ρέντη απουσίαζαν οι διεθνείς Καφές, Γεωργιάδης και οι Γιάννου, Ταραλίδης, Κουλουχέρης, που μετέχουν στην Ολυμπιακή ομάδα.






















News 24/7

24MEDIA NETWORK