Θλάσεις και άλλες... πονεμένες ιστορίες

Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλος τέθηκαν νοκ-άουτ και η ΑΕΚ βλέπει… εφιάλτες με το ενδεχόμενο απουσίας πρωτοκλασάτων παικτών της. Οι ειδικές περιπτώσεις, το ιστορικό και οι μικροενοχλήσεις του Βάργκας. Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πονεμένη κατάσταση στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο.

Θλάσεις και άλλες... πονεμένες ιστορίες
lazaros tsigrinski

Οι πρώτες μαζεμένες θλάσεις χτύπησαν την πόρτα της ΑΕΚ η οποία καλείται -ξανά- να διαχειριστεί την κατάσταση. Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλος τέθηκαν νοκ-άουτ και η κουβέντα που σηκώνεται σιγά-σιγά τόσο στον Τύπο, όσο και στις τάξεις του κόσμου, έχει να κάνει με την ανησυχία για το πού πάει όλη αυτή η διαδικασία. Που είναι ήδη…κουτσουρεμένη και αν αρχίσει να μετράει και απώλειες λόγω τραυματισμών, τότε ζήτω που κάηκε.

Για το τι ακριβώς φταίει για τους τραυματισμούς, οι παράγοντες είναι πολλοί. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τραυματίστηκαν ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει κάνει γερή και γεμάτη προετοιμασία με ομάδα (Λάζαρος) και ένας άλλος που λόγω των ζητημάτων που βγάζει με τις θλάσεις, παρά την τεράστια κλάση του, οι τελευταίες σεζόν του δεν είχαν πολλά ματς (Τσιγκρίνσκι).

Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ... ΣΟΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στην περίπτωση του Λάζαρου τα πράγματα είναι λιγάκι παραπάνω ανησυχητικά γιατί στη δεύτερη φορά που φορτσάρει μέσα στη σεζόν παθαίνει θλάση. Η πρώτη ήταν μόλις αποκτήθηκε, μετά το φιλικό με την Ανόρθωση όταν προσπάθησε να ανεβάσει στροφές για να πείσει τον Κετσπάγια.

Συνήλθε από τη θλάση, αποβλήθηκε στη Λάρισα, επέστρεψε και πάνω που προσπάθησε να ξανανέβει, τραυματίστηκε και πάλι. Σημαντικό πλήγμα, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για έναν από τα πιο γερά χαρτιά της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, αντί-Μπαρμπόσα, με παραστάσεις πρωταθλητισμού και σε καλή ηλικία. Το πότε ακριβώς θα γυρίσει στο 100% ο Λάζαρος είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία, όμως για την ώρα η σούμα δύο θλάσεις σε δύο ανεβάσματα ρυθμού, μια ανησυχία τη δημιουργεί.

Η ΠΙΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Από την άλλη, σε ότι έχει να κάνει με τον Τσιγκρίνσκι, τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Η θλάση που υπέστη είναι πρώτου βαθμού και το σίγουρο είναι πως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι και χειρότερα. Όπως και να έχει, όμως, ο Ουκρανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν έχει βγάλει θλάσεις, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Κετσπάγια ήθελε να αποκτηθεί και ο Λέσκοτ, προκειμένου ακόμα κι αν απουσιάσει ένας εκ των δύο να μη μείνει η ομάδα χωρίς στόπερ με ηγετικές ικανότητες.

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να γίνει μια πιο ορθολογική διαχείριση στον Τσιγκρίνσκι δεδομένης της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, από την άλλη όταν είναι διαθέσιμος ο Ουκρανός δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση να τον αφήσεις εκτός 11άδας, γιατί πραγματικά κάνει τη διαφορά ο κεντρικός αμυντικός της «Ένωσης».

ΜΙΚΡΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΓΚΑΣ

Ένα ακόμα -επιπόλαιο- πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Ο λόγος για τον Ρόναλντ Βάργκας ο οποίος κατά τη διάρκεια της άσκησης τακτικής στο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης» ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο και τέθηκε εκτός.

Και στην περίπτωση του Βάργκας η αποχώρησή του από το γήπεδο είχε να κάνει με προληπτικούς λόγους, καθώς το γεγονός ότι η ενόχληση που ένιωσε ήταν ελαφριάς μορφής, μειώνει τον κίνδυνο για περαιτέρω ανησυχία. Στην προπόνηση της Τρίτης, πάντως, ο Βενεζουελάνος -που ήταν ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ στη σεζόν που έβγαλε μυϊκό τραυματισμό- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να δώσει το «παρών» και να προπονηθεί κανονικά.

ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Για τους παραπάνω τραυματισμούς πιθανότατα να έπαιξε ρόλο η διαχείριση των προηγούμενων μηνών και το γεγονός ότι ο Μοράις κάνει αύξησε τον ρυθμό της έντασης. Είναι αλήθεια ότι ο Πορτογάλος ανέβασε τους ρυθμούς της δουλειάς στα Σπάτα, παρέτεινε τη χρονική διάρκεια της προπόνησης και μετέτρεψε τις προπονήσεις στο διάστημα τις διακοπές σε προπονήσεις που θυμίζουν περισσότερο προετοιμασία. Έχει τους λόγους του να το κάνει αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι προσπαθεί να περάσει σε μια ομάδα που δεν είναι δικιά του και δεν έκανε προετοιμασία μαζί του, δικά του στοιχεία που θέλει να δουλέψει από την αρχή.

Από την άλλη δεν μπορεί να είναι και τυχαίο το γεγονός ότι από άποψη τραυματισμού υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις παικτών στην ΑΕΚ ενώ δημιουργούνται και νέα δεδομένα. Για παράδειγμα ο Τσιγκρίνσκι που έβγαλε αρκετές θλάσεις στην καριέρα του αποτελεί μια ειδική περίπτωση, ενώ ο Λάζαρος που δεν έχει κάποιο ιστορικό βγάζει φέτος κάποια ανησυχητικά στοιχεία που ενδεχομένως να στηρίζονται στο ότι είχε κενά διαστήματα (προπονήσεις με δικό του γυμναστή) το περασμένο καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK