ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θρίλερ για την προεδρία λίγο πριν το Δ.Σ. της Παρασκευής

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογή νέου προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγο πριν το ΔΣ της Παρασκευής. Οι διαβουλεύσεις Βαρδινογιάννη-Γιαννακόπουλων συνεχίζονται, με τον Παύλο να αρνείται τον προεδρικό θώκο και τον Θανάση να είναι μέσα στις προτεινόμενες λύσεις.

Θρίλερ για την προεδρία λίγο πριν το Δ.Σ. της Παρασκευής
Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την εκλογή του νέου προέδρου της ΠΑΕ και η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρι την Παρασκευή στις 16:00 το απόγευμα, οπότε και θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, άλλωστε τα πάντα μπορούν να συμβούν στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιάννης Βαρδινογιάννης – ο οποίος έχει δεσμευτεί να στηρίξει έναν πρόεδρο κοινής αποδοχής – έχει συνεχείς επαφές με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά ο ηγέτης της ομάδας μπάσκετ των “πρασίνων” εμφανίζεται μέχρι στιγμής αρνητικός (σύμφωνα με κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης) στο να αναλάβει το τιμόνι και του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Για να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία στο 20μελες ΔΣ και πιο συγκεκριμένα 14 ψήφους. Η πλευρά Βαρδινογιάννη διαθέτει 12 μέλη. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά Βγενόπουλου, η οποία διαθέτει 6 μέλη, θα προτείνει για πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα.

Οι διαβουλεύσεις Βαρδινογιάννη – Γιαννακόπουλου συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται και η λύση του Θανάση Γιαννακόπουλου, προσώπου που απολαμβάνει της απόλυτης αποδοχής από τους φιλάθλους της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, ο Νικόλας Πατέρας αποδεχόμενος προφανώς τη νέα πραγματικότητα και μη έχοντας σημεία επαφής με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης για το εξωτερικό και θα απουσιάσει από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Ανοιχτό είναι παράλληλα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει τελικά παρέμβαση του Ανδρέα Βγενόπουλου μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Εκείνη την ώρα λήγει και η πρόσκληση του Γιάννη Βαρδινογιάννη για όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του 54,7 % των μετοχών του.

Στο (ορατό) ενδεχόμενο να μην αναλάβει την προεδρία ένας εκ των Παύλου ή Θανάση Γιαννακόπουλου, θα υπάρξει υπηρεσιακή λύση μέχρι τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων.

* Ερωτηματικό είναι η παρουσία φιλάθλων στα γραφεία της ΠΑΕ στο ΔΣ της Παρασκευής. Οι ενδείξεις λένε ότι θα βρίσκονται αρκετοί, οπότε αναμένονται και αστυνομικές δυνάμεις. Πάντως, το βράδυ της Πέμπτης εκπρόσωποι των οργανωμένων πήγαν στα γραφεία του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος επανέλαβε τη στήριξή του στον Νικόλα Πατέρα και τόνισε πως δεν πρόκειται να καταθέσει στον Γιάννη Βαρδινογιάννη πρόταση αγοράς της ΠΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ