Θρίλερ στην Ορεστιάδα

Θρίλερ στην Ορεστιάδα
Το έμφραγμα γλίτωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλλεϋ επικρατώντας της ΕΑ Πατρών με 3-2 σετ. ( 25-27, 25-19, 25-22, 22-25, 15-13). Κορυφαίος για τον Γηραιό ο ...Ελληνας Αντρέι Κράβαρικ, ενώ τη διαφορά από του αξιόμαχους Πατρινούς έκανε ο Νίκος Ρουμελιώτης.

Το πρώτο σετ ήταν μια πραγματική διαφήμιση του αθλήματος. Ο Ηρακλής παρατάχθηκε χωρίς τον Γάλλο Γκρανβορκά, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα μικρό τραυματισμό, όμως στην εξάδα ήταν ο Τομ Χοφ που επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την ελληνοποίηση του Κράβαρικ. Οι Πατρινοί εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Γάλλου ακραίου και τις πολύ καλές προσπάθειες του διεθνή ακραίου, Νίκου Ρουμελιώτη πήραν το πρώτο σετ με 27-25.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του και με πόντους από το σέρβις του Ζελιάσκοφ και τη σταθερή δύναμη στην επίθεση που λέγεται Αντρέι Κράβαρικ πήρε το δεύτερο σετ με 25-19. Ίδιο σκηνικό και στο τρίτο και κρίσιμο σετ, με τον "Γηραιό" να παίρνει διαφορά ασφαλείας (τριών, τεσσάρων πόντων), την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος κάνοντας το σκορ στο σύνολο των σετ 2-1 (25-22).

Όμως οι Πατρινοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ρουμελιώτης και ο Πέτκοβιτς κατάφεραν και έσπασαν το ισχυρό μπλοκ του Ηρακλή, και ενώ η ΕΑΠ ήταν πίσω στο σκορ με 16-18 κατάφερε και ισοφάρισε τα σετ σε 2-2 ( 25-22) στέλνοντας το παιχνίδι στην ψυχοφθόρο διαδικασία του τάι μπρέικ.

Και ένα οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (9-8,12-12) ο Ηρακλής εκμεταλλευόμενος τη μεγαλύτερη εμπειρία των παικτών πήρε την πολύτιμη νίκη πρόκριση με μπλοκ στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK