Θύτες, θύματα και ταλαιπωρημένοι: Τι μάθαμε από το Κύπελλο

Στο τριήμερο 29,30 & 31 Οκτωβρίου για το Κύπελλο Ελλάδας τίποτε δεν θύμιζε Super League. Οι νίκες σε... λάθος διοργάνωση και οι εκπλήξεις που έπεσαν θύματα έκπληξης.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με σκορ 3-1 την Παναχαϊκή εκτός έδρας, για το Κύπελλο Ελλάδας (30/10/2019)
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με σκορ 3-1 την Παναχαϊκή εκτός έδρας, για το Κύπελλο Ελλάδας (30/10/2019) EUROKINISSI

Παιχνίδια Κυπέλλου περιελάμβανε το τριήμερο 29, 30 και 31 Οκτωβρίου, αναφορικά με την ποδοσφαιρική δράση στη χώρα μας. Με την μορφή των αγώνων να είναι ξανά αυτή των διπλών νοκ-άουτ αναμετρήσεων, καταργώντας την φάση των ομίλων. Και η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, οι εκπλήξεις ήταν αρκετές. Κάποιος καλοπροαίρετος θα έλεγε πως γίναμε... Αγγλία.

Θύματα έκπληξης οι εκπλήξεις της Super League

Ξάνθη, ΑΕΛ και -κυρίως- ΟΦΗ αποτελούν τις φετινές ευχάριστες πινελιές στο πρωτάθλημα της Super League, καθώς με το πέρας των 8 πρώτων αγωνιστικών και οι τρεις φιγουράρουν στην εξάδα. Ωστόσο και οι τρεις έπεσαν θύμα έκπληξης μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο Ελλάδας.

Με Μπαλοτέλι πώς να χάσει;

Η Ξάνθη ηττήθηκε με ανατροπή στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας. Οι Ακρίτες παρατάχθηκαν με ένα μείγμα βασικών - αναπληρωματικών στην ενδεκάδα τους και με τον Λισγάρα πήραν το προβάδισμα στο 42', για το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν Μπαλοτέλι στο βασικό σχήμα, έστω κι αν επρόκειτο για τον Βραζιλιάνο Γκουστάβο. Ο Ναζίμ στο 50' και ο Μπρέμπος στο 83' βρήκαν δίχτυα για την ολική ανατροπή και το τελικό 2-1 υπέρ του Απόλλωνα Λάρισας, που έχει ένα μίνιμουμ προβάδισμα πριν την ρεβάνς.

Η Μαύρη Θύελλα εξελίχθηκε σε τυφώνα

Η ΑΕΛ πήγε στο 'Metropolitan Stadium' της Καλαμάτας για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, με την οποία την χωρίζουν δύο κατηγορίες. Η Καλαμάτα αγωνίζεται στην Football League και από Μαύρη Θύελλα, όπως είναι το παρατσούκλι της, εξελίχθηκε σε τυφώνα που παρέσυρε τους 'βυσσινί' σε μια βαριά ήττα. Ο σέντερ φορ Αλεξόπουλος των γηπεδούχων θα θυμάται για πάντα αυτό το παιχνίδι, αφού με δικό του χατ-τρικ οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο με σκορ 3-0! Η ρεβάνς αυτομάτως γίνεται... βουνό για την ΑΕΛ του Μιχάλη Γρηγορίου.

Καβάλα στ' άλογο στη ρεβάνς

Ο ΟΦΗ πήγε στην έδρα της Καβαλάς, κουβαλώντας όλα τα διθυραμβικά σχόλια που του αποδίδονται για την εξαιρετική εκκίνηση που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου λες και έμεινε σε αυτά, βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 2-0, χάρη στα τέρματα των Κουτσούμπα (6') και Παπαδόπουλου (38') για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Δικαιολογία δεν υπάρχει από το ελέγχομενο ροτέισον του κόουτς Σίμου, αφού η ομάδα που παρέταξε έφτανε και περίσσευε για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο δεν το μετέφρασε ανάλογα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι η Καβάλα πάει... καβάλα στ' άλογο στη ρεβάνς του 'Θ. Βαρδινογιάννης'.

Κύπελλο ανάσας στα ζόρια του πρωταθλήματος

Αντίθετα με τις Ξάνθη, ΑΕΛ και ΟΦΗ, το Κύπελλο Ελλάδας αυτό το τριήμερο αποδείχθηκε μια διέξοδος για τέσσερις ομάδες που ταλαιπωρούνται στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Λαμία, Πανιώνιος, Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός επικράτησαν όλοι στις εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Νίκη - πρόκριση για την... σωτηρία

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου έδωσε φανέλα βασικού σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στη Super League και σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε στην εκτός έδρας επικράτηση του Πανιωνίου με σκορ 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, στην αναμέτρηση του Αλκαζάρ. Ο Εμμανουηλίδης σκόραρε δις (56' πεν., 88') και ο Οικονομίδης πρόσθεσε ένα ακόμη γκολ, με τους 'κυανέρυθρους' να εξασφαλίζουν την πρόκριση από το πρώτο ματς. Μια νίκη με φόντο το πρωτάθλημα, καθώς αναμένεται να δώσει ψυχολογία στον προπονητή και τους παίκτες του Πανιωνίου στη μάχη που θα δώσουν ως το τέλος για την αποφυγή του υποβοβασμού.

Πρώτη νίκη, έστω και σε 'λάθος' διοργάνωση

Η Λαμία είναι μια εκ των δύο ομάδων της Super League που δεν έχει νίκη στις 8 πρώτες αγωνιστικές, έτσι δεν είχε την πολυτέλεια να πάρει αψήφιστα το ματς Κυπέλλου με τον Αιόλικο, καθώς έψαχνε να κάνει... σεφτέ επιτυχιών σε επίσημο φετινό ματς. Για τον λόγο αυτό παρατάχθηκε με βασικούς στο ματς και η αλήθεια είναι πως δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο υπέρ της 3-0, με γκολ των Ρόμανιτς (15'), Ταϊρόν (45') και Σάλιακα (70'). Αν είχε την επιλογή, η Λαμία προφανώς και θα προτιμούσε ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα, αλλά έστω και σε 'λάθος' διοργάνωση, η πρώτη νίκη για φέτος δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Ίδια ιστορία, σε κίτρινο φόντο

Ό,τι διαβάσατε για την Λαμία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η υπόθεση για τον Παναιτωλικό. Επίσης χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τις πρώτες 8 αγωνιστικές, έφτασε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιάλυσο με τον ίδιο στόχο: να κάνει σεφτέ επιτυχιών σε επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Το κάταφερε με το υπέρ του 4-0 να έρχεται από τα τέρματα των Σίεστεντ (21'), Γκόμες (53'), Ρόμαν (85') και Ταχάρ (88').

Αναζητώντας την σταθερότητα

Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει σε σκωτσέζικα ντους τους οπαδούς την φετινή σεζόν, εμφανίζοντας σοβαρές μεταπτώσεις στην απόδοση και τα αποτελέσματα του αγωνιστική με αγωνιστική. Τα καλά αποτέλεσματα διαδέχονται τα άσχημα και τούμπαλιν, με τους 'πράσινους' να πηγαίνουν στην Πάτρα για το ματς με την Παναχαϊκή ψάχνοντας για μια ακόμη φορά στη σεζόν μια νίκη ψυχολογίας και -κυρίως- σταθερότητας. Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε αρκετούς βασικούς παίκτες για το ματς και ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το 90λεπτο με σκορ 3-1 (26' Μπουζούκης, 45+1' αυτ. Μωραΐτης, 72' Κουρμπέλης), ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα καταφέρει να δώσει μια συνέχεια στα επιτυχή αποτέλεσματα.

Για την ιστορία, Τρίκαλα - Εργοτέλης 3-2, Πανσερραϊκός - Βόλος 1-1, Πλατανιάς - Αστέρας 0-1 και ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 1-0 στις υπόλοιπες αναμετρήσεις.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος, Λευτέρης Ελευθερίου και Γιώργος Περπερίδης σχολιάζουν δύο 'μαύρα πρόβατα' σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ η κουβέντα καταλήγει στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK