Τι ακριβώς θέλει ο Ουζουνίδης από τις μεταγραφές

Η ανάλυση των μεταγραφικών "θέλω" του Μαρίνου Ουζουνίδη ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι εκλεκτοί. Η ταχύτητα, η φαντασία και το ύψος στοιχεία απαραίτητα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ouzounidis EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει σε απόλυτη προτεραιότητά τις μεταγραφές όσο ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα υποχρεώσεις μέσα στο 2016. Απομένουν ακόμα δύο ματς. Αυτό της Πέμπτης στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο (όπου ο Παναθηναϊκός δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του, εξαρτώμενος απ’ το αποτέλεσμα στο ματς ΟΦΗ-Ηρακλής) και το παιχνίδι «φωτιά» με τη Λάρισα την Κυριακή στο AEL FC Arena.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός όμως τρέχει παράλληλα όχι ως προς τα πρόσωποα αλλά στο τι...λείπει από το ρόστερ. Οπως τόνισε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Το το ακριβώς θέλει ο Εβρίτης τεχνικός είναι απολύτως συγκεκριμένο. Το Νο1 ζητούμενο είναι η ταχύτητα. Ο Ουζουνίδης θεωρεί πως το υλικό που έχει στα χέρια του, διαθέτει μεν ποιότητα, εντούτοις εκτιμά πως υστερεί σημαντικά στο συγκεκριμένο τομέα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ιδιαίτερα όπου οι ταχύτητες είναι κάτι παραπάνω από χαμηλές, ο Ουζουνίδης θεωρεί πως αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί πιο γρήγορος, θα είναι σε θέση να φτάνει πολύ πιο εύκολα σ’ αυτό που ζητάει.

Παράλληλα όμως ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου ζητά και φαντασία έτσι ώστε να έρχεται το απρόβλεπτο και να αιφνιδιάζονται οι αντίπαλες άμυνες, ειδικά στα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα.

Επίσης, θέλει «ύψος». Δεν σκοπεύει να πάει σε επιλογές παικτών που δεν είναι ψηλοί, αφού, ειδικά στην άμυνα θέλει άπαντες να βοηθούν στον αέρα, όπου ο Παναθηναϊκός είχε ζητήματα εφέτος.

Τα δεδομένα της αγοράς είναι τα εξής: Ο Παναθηναϊκός καθαρά για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να αποκτήσει Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα τον ενδιέφερε ένας παίκτης με την ταχύτητα του Φετφατζίδη, ωστόσο τα δεδομένα μιας τέτοιας κίνησης είναι ανέφικτα.

Επιπρόσθετα, η προτίμηση στην ελληνική αγορά δεν είναι κάτι υποχρεωτικό. Ωστόσο ο Ουζουνίδης έχει τσεκάρει 2-3 περιπτώσεις από την ελληνική αγορά. Μία από αυτές είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, παίκτη που σαφώς ενδιαφέρει τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

"Σημαδεμένο" είναι και το όνομα του Θοδωρή Βασιλακάκη της Ξάνθης (6άρι και 8άρι), ο οποίος κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα με τους «ακρίτες», το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και πωλείται απ’ τους Ξανθιώτες, αντί ενός μικρού ανταλλάγματος. Στα υπόψην του είναι ακόμη και ο 20χρονος επιτελικός μέσος Πέτρος Ορφανίδης, επίσης της Ξάνθης. Αμφότερους ο Ουζουνίδης τους γνωρίζει πάρα πολύ καλά από τη θητεία του στους "ακρίτες".

News 24/7

24MEDIA NETWORK