Τι προβλέπει ο κανονισμός για τραυματισμό προπονητή από ρίψη αντικειμένων!

Ο Ίβιτς δέχθηκε κουτάκι μπύρας στο κεφάλι - μεταφέρθηκε στον "Ευαγγελισμό", όπου και διανυκτέρευσε - με τον Κομίνη να στέλνει στο 55΄ τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια και μετά από 1,5 ώρα να αποφασίζει την οριστική διακοπή του αγώνα. Τι προβλέπει ο κανονισμός και ποιες ποινές αναμένεται να επιβληθούν στον Παναθηναϊκό.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν ο Παναθηναϊκός θεωρηθεί υπεύθυνος για τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς, συμβάν που με βάση τον ΚΑΠ προκάλεσε και την οριστική διακοπή του αγώνα, οι πράσινοι” κινδυνεύουν - πέραν του μηδενισμού στο συγκεκριμένο παιχνίδι που προβλέπει η παράγραφος 4 - με -3 από το τρέχον πρωτάθλημα ( playoffs) και -2 από το επόμενο.

Αναλυτικά:

Αρθρο 15, παράγραφος 3Ββ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού (Low of the games).

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ,

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

γ. αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του.

Όσον αφορά στο σκορ του αγώνα, η παράγραφος 4 στο άρθρο 21 προβλέπει: η υπαίτια ομάδα θεωρείται οτι ηττήθηκε με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευννοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που σημειώθηκε πραγματικά, μέχρι την διακοπή ή την αποχώρηση

Photo Credits: Eurokinissi

24MEDIA NETWORK