Τι... δίνουν Μαρινάκης-Μελισσανίδης για τη "Λίγκα"

Το νέο επεισόδιο στην κόντρα των δύο ιδιοκτητών και η απάντηση του Γιώργου Στράτου στην "Alter Ego" και στον ΟΠΑΠ που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το Contra.gr. Η περσινή "τρύπα" των 3,5 εκατομμυρίων, το σενάριο εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στο θέμα της χορηγίας και όλο το ζουμερό παρασκήνιο.

Τι... δίνουν Μαρινάκης-Μελισσανίδης για τη "Λίγκα"

Στο περσινό πρωτάθλημα η Super League δεν είχε χορηγό με αποτέλεσμα στο ταμείο της να δημιουργηθεί τρύπα 3,5 εκατ. ευρώ. Φέτος στην χορηγία και την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος μεταφέρεται η κόντρα Δημήτρη Μελισσανίδη και Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το έγγραφο της εταιρίας "Alter Ego", του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, με το οποίο εκφράζει σχετικό ενδιαφέρον, το μεσημέρι της Δευτέρας 3/10.

Το γεγονός ότι το ενδιαφέρον εκφράστηκε την ημέρα που έληγε η διορία του Οργανισμού - για άτομα που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις - μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν είναι λίγοι αυτοί, μάλιστα, που υποστηρίζουν ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού με την κίνηση του αυτή, θέλει να αναγκάσει τον ΟΠΑΠ να καταθέσει βελτιωμένη πρόταση για την χορηγία από την διπλή που είχε καταθέσει ήδη και απορρίφθηκε από τις ΠΑΕ. Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι απλώς είναι άλλο ένα επεισόδιο στην κόντρα των δύο επιχειρηματιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόταση των 7,5 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια (1,5, +2, +2, +2) απορρίφθηκε και από τις 16 ΠΑΕ, ενώ η εναλλακτική των 3.5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια με την προοπτική να επεκταθεί για άλλα δύο με αύξηση λίγο πάνω από 50% (5.5 εκατ.), πήρε την θετική ψήφο μόνο από έξι ΠΑΕ (ΑΕΚ, Ατρόμητος, Βέροια, Κέρκυρα, Ξάνθη και Πλατανιάς).

Αν ο ΟΠΑΠ επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση θα γίνει γνωστό την Παρασκευή το μεσημέρι που λήγει η διορία για να κατατεθούν οι προτάσεις. Από την άλλη είναι λογικό από τη στιγμή που η "Alter Ego" αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι, να μπει και με βελτιωμένη πρόταση. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν και στα γραφεία της Super League...

Η απάντηση στον CEO του ΟΠΑΠ

Ο Γιώργος Στράτος στην επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Damian Cope, τονίζει ότι η εταιρία "Alter Ego" (σ.σ. χωρίς να την κατονομάσει) που εξέφρασε ενδιαφέρον για την χορηγία του πρωταθλήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την απάντηση στον οργανισμό (!), δεν είναι στοιχηματική εταιρία και τον ενημερώνει για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν (κατάθεση προτάσεων σε συμβολαιογράφο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 7/10) και άνοιγμα τους την ερχόμενη Δευτέρα 10/10 σε διοικητικό συμβούλιο της Super League.

"Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και θεωρώντας ως πολύ πιθανό ότι αυτή η τρίτη πλευρά ίσως γνωρίζει τις αντίστοιχες προτάσεις του ΟΠΑΠ, αφού ρώτησα τους νομικούς και οικονομικούς συμβούλους της Σούπερ Λιγκ, αποφάσισα να προχωρήσω όπως ακολουθεί, ώστε να διαφυλάξω την ακεραιότητα και την διαφάνεια της αντίστοιχης διαδικασίας, την οποία πιστεύω θερμά ότι θα αποδεχθείτε" τονίζει ο Γ. Στράτος.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο προβληματικό, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η διαδικασία είναι για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας σας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση" καταλήγει η επιστολή του προέδρου της Super League.

Η απάντηση στην "Alter Ego"

Στην απάντηση του Φωτεινή Υψηλάντη που εκπροσωπεί την "Alter Ego", ο Γιώργος Στράτος σημειώνει ότι "Είμαστε στην διάθεση σας για την πραγματοποίηση συνάντησης το συντομότερο δυνατό και σας παρακαλώ να με καλέσετε ώστε να συμφωνήσουμε τον ακριβή τόπο και χρόνο διεξαγωγής της. Θα συνοδεύομαι από τους κ.κ. Γιάννη Οικονομάκη νομικό σύμβολο και Ζώη Σωτηρόπουλο, οικονομικό σύμβολο" και αφού τονίζει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τις προσφορές καταλήγει: "Ενόψει των ανωτέρω και ιδίως της σύντομης προθεσμίας υποβολής της προσφορά σας (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου) επιτρέψτε μου να σας επαναλάβω ότι η συνάντηση που έχετε ζητήσει θα πρέπει να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατό".

Συμπέρασμα; Θα έχουμε άλλο ένα επεισόδιο της κόντρας Μαρινάκη-Μελισσανίδη αυτή τη φορά στο γήπεδο της "Super League", χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψει "εμπλοκή" και της πλευράς του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, επίσης, είναι κάτοχος τηλεοπτικής άδειας εδώ και μερικές ημέρες. Εκτός και δεν θέλει να μπλέξει στα... πόδια του φίλου του -κατά δήλωσή του- Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρόταση της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Μαρινάκη για τη Λίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK