Τι έλεγε για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Οι απαντήσεις - ατάκες του Μαρίνου Ουζουνίδη για το παρελθόν και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Contra.gr τον περασμένο Απρίλιο. Γιατί είχε φύγει από το "τριφύλλι", ποιο ματς δεν θα ξεχάσει ποτέ και τι θα απαντούσε σε μια πρόταση συνεργασίας.

Τι έλεγε για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Πριν από περίπου οκτώ μήνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, παραχωρούσε μια longread συνέντευξη στον Νίκο Γιαννόπουλο και το Contra.gr τού απένεμε τον τίτλο του coach της χρονιάς.

Μεταξύ των άλλων ερωτήσεων για την άκρως επιτυχημένη δουλειά του στον Πανιώνιο, ο Έλληνας προπονητής είχε ερωτηθεί για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε υπηρετήσει ως ποδοσφαιριστής επί μία 5ετία.

Το Contra.gr αναδημοσιεύει εκείνα τα κομμάτια που αφορούσαν το "τριφύλλι". Τι είχε απαντήσει ότι θα έκανε σε μια ενδεχόμενη κρούση από τον Παναθηναϊκό, τι είχε πει για τα ματς με τον Άγιαξ και πώς εξήγησε την αποχώρησή του για τη Χάβρη.

ΕΧΩ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟ

- Υπάρχει μεγάλη ομάδα στην οποία θα εργαζόσασταν πιο εύκολα από κάποια άλλη; Στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα...

Ανάλογα με το ποια ομάδα θα με ζητήσει. Δεν μπαίνω σ' αυτή τη διαδικασία, από αυτόν τον τρόπο σκέψης έχω ξεφύγει. Και από τον συναισθηματισμό.

ΑΝ ΕΠΑΙΖΑ, ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Κόουτς, αν φέρνατε το χρόνο πίσω τι θα αλλάζατε στην ποδοσφαιρική σας καριέρα;

Θα ήθελα να παίξω στη ρεβάνς με τον Αγιαξ το 1996 (σσ την έχασε λόγω τιμωρίας). Και θα ήθελα επίσης να πάρουμε εκείνο το ματς με την Δανία το 1997 και να πάμε στο Μουντιάλ με την Εθνική. Αυτά τα δύο.

- Αν παίζατε σε εκείνη τη ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός θα περνούσε στον τελικό;

Δεν ξέρω αν θα περνούσαμε αλλά τον αντίπαλο θα τον δυσκολεύαμε περισσότερο. Θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Δεν ήταν θέμα ατομικό αλλά χημείας που είχε τότε η αμυντική μας γραμμή. Μην νομίζει ο κόσμος ότι το λέω εγωιστικά, μιλάω για χημεία, για ομαδική λειτουργία. Η συνοχή της αμυντικής γραμμής είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο.

- Εκείνο το περιβόητο ματς του Αμστερνταμ πως σας έμεινε στη μνήμη;

Όλη εκείνη η σεζόν ήταν απίστευτη. Για μένα ήταν η καλύτερη χρονιά μου, αυτό δεν χωράει συζήτηση. Το ματς πάντως δεν το έχω ξαναδεί από τότε.

- Γιατί κερδίσατε σ' εκείνο το ματς;

Διότι ήμασταν πολύ καλή ομάδα. Υπήρχε χημεία. Μετά από χρόνια βρεθήκαμε και παίξαμε όλοι μαζί ένα φιλικό παιχνίδι και νόμιζε κανείς ότι ήμασταν ακόμη συμπαίκτες. Εκείνη η ομάδα ήταν να φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά.

Ήταν ομάδα του Ρότσα ή του Οσιμ τελικά;

- Αυτό που λέγεται είναι μία...χαζομάρα. Ο ένας συμπλήρωσε τον άλλον. Ο Οσιμ έδωσε κάποια πράγματα που αν δεν ερχόταν ο Ρότσα δεν θα έβγαιναν ποτέ. Ο Ρότσα ήξερε την ομάδα πολύ καλά αλλά παράλληλα άφησε και μία μεγαλύτερη ελευθερία. Εκείνη η ομάδα ήταν συνδυασμός των δύο προπονητών. Αλλά τη μεγάλη διαφορά την έκανε η χημεία των παικτών. Ο ιδανικός προπονητής ήταν το πακέτο των δύο. Ο Οσιμ έδωσε πολλή προπόνηση, πίεση, φυσική κατάσταση. Αδικήθηκε όμως από τον πόλεμο στη χώρα του εκείνη την εποχή. Το έβλεπες πολλές φορές στα μάτια του ότι ήταν αλλού.

- Την επόμενη σεζόν τι έγινε και ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης;

Δεν προετοιμαστήκαμε όσο καλά έπρεπε για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς με τη Ρόζενμποργκ. Ο στόχος ήταν αυτός. Ξεκινήσαμε μία σεζόν με αποτυχία και στην Ελλάδα αυτό δεν είναι εύκολο να "μαζευτεί" μετά. Εγιναν πολλά μετά τον αποκλεισμό. Ηταν λάθος οι αλλαγές αλλά και ο τρόπος που έγιναν. Θα έπρεπε να συνεχίσουμε έτσι. Διαλύθηκε εκείνη η ομάδα χωρίς λόγο. Το καλοκαίρι έφυγα εγώ, ο Καλιτζάκης, ο Μάρκος. Δεν υπήρχε λόγος να χαλάσει εκείνο το σύνολο. Είχε δύο-τρία χρόνια καλά η ομάδα ακόμα.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Εσείς θα μένατε τότε στον Παναθηναϊκό αν ήταν καλύτερες οι συνθήκες;

Είχαμε πει να συναντηθούμε τότε με τον πρόεδρο, τον κ. Βαρδινογιάννη για να μιλήσουμε για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ακολουθήθηκε ένας δρόμος περίεργος και τελικώς είπα γεια. Στο τέλος της ημέρας δεν τα είπαμε ποτέ.

ΠΟΥΛΑΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ

- Μήπως δεν "πουλάτε" καλά τον εαυτό σας;

Άλλο θέμα αυτό. Ο κάθε προπονητής πρέπει να "πουλάει" τον εαυτό του μόνο μέσα από τη δουλειά του. Σίγουρα χρειάζονται και τα άλλα. Αλλά έτσι ήμουν και ως παίκτης. Στο τέλος της ημέρας όμως νομίζω ότι εκτιμάται περισσότερο η δική μου στάση. Είμαι και τυχερός γιατί μέχρι τώρα επέλεγα εγώ τις ομάδες, δεν με επέλεγαν αυτές. Έχω αρνηθεί αρκετές προτάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ανακοίνωση για Παναθηναϊκό - Ουζουνίδη
Ουζουνίδης για έξι μήνες και βλέπουμε

News 24/7

24MEDIA NETWORK