Τι ετοιμάζει ο Λεμονής για την ΑΕΚ

Δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει ο τεχνικός του Ολυμπιακού από την ημέρα που επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Από το μυαλό του, όμως, δεν βγαίνουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου κι έχει ετοιμάσει ήδη το πλάνο δράσης για το ματς της Μ. Πέμπτης...

Τι ετοιμάζει ο Λεμονής για την ΑΕΚ
lemonis aek

Δύο εβδομάδες συμπληρώνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος πέτυχε ήδη τον πρώτο στόχο. Οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση έξι πολύτιμων βαθμών κόντρα σε Πλατανιά και Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να έχουν αγκαλιάσει τον 44ο τίτλο και 7ο στη σειρά, επίδοση που δίνει τη χαρά στον Βαγγέλη Μαρινάκη να... ισοφαρίσει το επίτευγμα της διοίκησης Κόκκαλη.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει ουσιαστικά μία νίκη στα τρία παιχνίδια που απομένουν με Λεβαδειακό (εκτός), ΠΑΣ (εντός) και Παναιτωλικό (εκτός), προκειμένου να κατακτήσει το τρόπαιο ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν από εδώ και πέρα ο Πανιώνιος (σ.σ. παίζει το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό) και ο ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως παράλληλα με το πρωτάθλημα ο έμπειρος τεχνικός "δουλεύει" και το Κύπελλο! Έχει ήδη στο μυαλό του το πλάνο με το οποίο θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης.

ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, στα δύο ματς που προηγήθηκαν, οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν ουσιαστικά με την ίδια ενδεκάδα. Έγιναν μόλις δύο αλλαγές, με τον Σεμπά αντί του Ανδρούτσου και τον Καρντόσο αντί του Ανσαριφάρντ. Μέχρι και οι τρεις αλλαγές ήταν ίδιες! Ο ένας σέντερ φορ αντικατέστησε τον άλλο, ενώ οι άλλοι δύο που πάτησαν χορτάρι ήταν ο Μάρτινς και ο Τσόρι.

Αυτή την ενδεκάδα, ή για να το γράψουμε ακόμη πιο σωστά, από αυτούς τους δεκατρείς που ήταν βασικοί το Σάββατο και την Τετάρτη, θα ξεχωρίσει και τους "11" που θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, εκτός απροόπτου. Γι' αυτό το λόγο στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Λεβαδειακό σκοπεύει να κάνει εκτεταμένο ροτέισιον. Θα απουσιάσει, ούτως ή άλλως, ο τιμωρημένος (με κάρτες) Μποτία, άρα θα βρεθεί σίγουρα στο αρχικό σχήμα ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Από 'κει και πέρα, όπως όλα δείχνουν στον αγώνα της Κυριακής θα βρουν πιο πολλά αγωνιστικά λεπτά οι περισσότεροι από τους Μάρτινς, Ελιουνούσι, Ανδρούτσο, Μανθάτη, Ντομίνγκες. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα γίνουν τουλάχιστον πέντε αλλαγές, αλλά αυτό είναι κάτι που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ενόψει της συνάντησης με την ΑΕΚ, πάντως, πέρα από τα πρόσωπα που είναι λίγο-πολύ γνωστά, οι "ερυθρόλευκοι" θα πατήσουν και στο ίδιο πλάνο. Κοντρόλ παιχνίδι κατοχής, κοντά οι γραμμές, πολλές πάσες, χωρίς πολύ ρίσκο, με συνέπεια στο τακτικό και ανασταλτικό πλάνο. Κάπως έτσι ο κόουτς του Ολυμπιακού εκτιμά ότι η ομάδα του θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και θα πάει με πλεονέκτημα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK