Τι γίνεται εκτός Ευρώπης

Αφήνοντας κατά μέρους την περιπέτεια των προκριματικών στην Ευρώπη, οκτώ ομάδες παλεύουν για να εξασφαλίσουν δύο θέσεις στον ήλιο, ήτοι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

Τι γίνεται εκτός Ευρώπης

Αφήνοντας κατά μέρους την περιπέτεια των προκριματικών στην Ευρώπη, οκτώ ομάδες παλεύουν για να εξασφαλίσουν δύο θέσεις στον ήλιο, ήτοι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Η Αυστραλία περιμένει το ποια από τις Ουρουγουάη, Κολομβία ή Χιλή θα είναι αντιμέτωπή της στα μπαράζ. Τέσσερις οι ενδιαφερόμενες, μόνο ένα το εισιτήριο.

Εξάλλου, από το Μπαράζ της ασιατικής ζώνης προκρίθηκε το Μπαχρέιν έναντι του Ουζμπεκιστάν καιθα αντιμετωπίσει τα Τρινιντάντ & Τομπάγκο ή τη Γουατεμάλα, ανάλογα ποια θα τερματίσει τέταρτη στη ζώνη Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Ανάλογος αριθμός... προσφοράς και ζήτησης.

Ζώνη Λατινικής Αμερικής

03:30: Ουρουγουάη – Αργεντινή
03:30: Βραζιλία – Βενεζουέλα
03:30: Χιλή – Εκουαδόρ
03:30: Παραγουάη – Κολομβία
04:00: Περού – Βολιβία



Βαθμολογία
Αργεντινή 34
Βραζιλία 31
Παραγουάη 28
Εκουαδόρ 27
Ουρουγουάη 22
Κολομβία 21
Χιλή 21
Βενεζουέλα 18
Περού 15
Βολιβία 14









Ζώνη Λατινικής Αμερικής

Η κορύφωση του ενδιαφέροντος στη ζώνη Λατινικής Αμερικής συνέβη το περασμένο Σάββατο. Αργεντινή και Βραζιλία είχαν ήδη εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους, με την Παραγουάη και το Εκουαδόρ να τις ακολουθούν εν τέλει. Μάλιστα, οι τέσσερις προαναφερθείσες ομάδες είχαν δώσει το παρόν και στα γήπεδα της Άπω Ανατολής.

Πλέον, αυτό που απομένει να δούμε είναι που θα καταλήξει η πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί σε διπλούς αγώνες μπαράζ απέναντι στην Αυστραλία (για τελευταία φορά πριν την αλλαγή του συστήματος). Ουρουγουάη, Κολομβία και Χιλή είναι οι τρεις υποψήφιες. Οι "Σελέστε", φιλοξενούν την Αργεντινή στο Μοντεβίδεο και αν καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο εκμεταλλευόμενοι και την αδιαφορία των "μπιανκοσελέστε", τότε δεν τους απασχολούν τα άλλα αποτελέσματα.

Η Κολομβία φιλοξενείται στην Ασουνσιόν από την επίσης... εορτάζουσα Παραγουάη, ενώ η Χιλή αγωνίζεται στο Σαντιάγο απέναντι στο Εκουαδόρ. Στα ματς που κλείνουν την αγωνιστική, η Βραζιλία υποδέχεται την Βενεζουέλα στο Μπέλεμ και το Περού τη Βολιβία στη Τάκνα, με μοναδικό έπαθλο της νίκης στο ύστατο ματς να είναι αυτό της αποφυγής της δέκατης και τελευταίας θέσης.

Ζώνη Κεντρικής και Β.Αμερικής

03:00: Γουατεμάλα – Κόστα Ρίκα
03:00: Τρ. & Τομπάγκο – Μεξικό
03:00: ΗΠΑ – Παναμάς

Βαθμολογία
Μεξικό 22
ΗΠΑ 19
Κόστα Ρίκα 16
Τρ. & Τομπάγκο 10
Γουατεμάλα 8
Παναμάς 2





Ζώνη Κεντρικής - Β.Αμερικής & Καραϊβικής

Μπορεί σε ορισμένες ηπείρους, όπως για παράδειγμα στην Αφρική, πολλά πράγματα να άλλαξαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στη Βόρεια Αμερική και Καραϊβική. Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες και Κόστα Ρίκα, όπως και το 2002, είναι οι τρεις ομάδες που εξασφάλισαν θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποια από τις Τρινιντάν ή Γουατεμάλα θα πάρει την τέταρτη θέση, προκειμένου να αντιμετωπίσει σε αγώνες μπαράζ τον νικητή του ζευγαριού της Ασίας ανάμεσα σε Μπαχρέιν και Ουζμπεκιστάν.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Μπρους Αρίνα υποδέχονται στο "Φόξμπορο" της Βοστόνης τον ουραγό Παναμά, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προσθέσει κάποιον βαθμό στους δύο του ενεργητικού του. Το Μεξικό ταξιδεύει στο Λιμάνι της Ισπανίας για να αντιμετωπίσει τα νησιά Τρινιντάντ & Τομπάγκο, ενώ η Γουατεμάλα φιλοδοξεί σε στραβοπάτημα των προαναφερθέντων γηπεδούχων, να πάρει εκείνη τη νίκη απέναντι στη Κόστα Ρίκα στη Γουατεμάλα Σίτι, ώστε να πιάσει την τετράδα.

Ασιατική Ζώνη (μπαράζ)

08/10 Ουζμπεκιστάν-Μπαχρέιν 1-1
12/10 Μπαχρέιν-Ουζμπεκιστάν 0-0

Ασιατική Ζώνη

Με όπλο το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Τασκένδη, το Μπαχρέιν πήρε την πρόκριση για το επόμενο (και τελικό) μπαράζ. Η ομάδα του Λούκα Περούζοβιτς κατάφερε να διατηρήσει ένα υπέρ της αποτέλεσμα, αφού το 0-0 την ευνοούσε λόγω του εκτός έδρας γκολ που είχε σημειώσει το Σάββατο ο Γιουσούφ. Πλέον, το κρατίδιο της κεντρικής Ασίας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά της Γερμανίαςαντιμετωπίζοντας τηΓουατεμάλα ή τα νησιά Τρινιντάντ & Τομπάγκο για την πρόκριση.

Αφρικανική Ζώνη

Οι προκριματικοί αγώνες της αφρικανικής ζώνης έφτασαν στο τέλος τους το Σάββατο. Δεδομένου μάλιστα του ότι δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με μπαράζ, είναι η πρώτη Ηπειρος της οποίας οι εκπρόσωποι τσέκαραν τα "εισιτήριά" τους για Γερμανία. Οι τέσσερις είναι πρωτάρες ( Ακτή Ελεφαντοστού, Τόγκο, Γκάνα, Ανγκόλα) και συνοδεύονται από τη Τυνησία, η οποία παίρνει μέρος για τρίτη συνεχόμενη φορά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK