Τι ισχύει με Παναθηναϊκό και "Λύμπε"

Τι ισχύει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Παναθηναϊκό. Το τηλεφώνημα που δεν έχει γίνει, τα "θέλω" του "Λύμπε" και η διάθεσή του να επιστρέψει στους "πράσινους".

Τι ισχύει με Παναθηναϊκό και "Λύμπε"

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ένας από αυτούς που έχουν ζήσει για τα καλά τον Παναθηναϊκό. Επτά χρόνια ήταν αυτά με την πράσινη φανέλα και μάλιστα δύσκολα. Ο Λυμπερόπουλος έπεσε στα "πέτρινα χρόνια" του τριφυλλιού στην Ελλάδα, αλλά έζησε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Αν μη τι άλλο ξέρει από το DNA του Παναθηναϊκού, ξέρει πόσο μεγάλος και συνάμα δύσκολος σύλλογος είναι. Ξέρει καλά όλες τις... παραξενιές που έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός οργανισμός.

Το όνομα του Λυμπερόπουλου έχει αρχίσει να ακούγεται εντόνως το τελευταίο διάστημα, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους και εξετάζεται η περίπτωσή του. Δεν έχει γίνει, όμως, ακόμα καμία επαφή, δεν έχει δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από άνθρωπο του Παναθηναϊκού.

Ο Λυμπερόπουλος δεν ζει κλεισμένος σε μια... γυάλα. Ξέρει τι γίνεται. Ακούει, διαβάζει. Γνωρίζει πως είναι πιθανό να χτυπήσει το τηλέφωνό του και να κληθεί να συζητήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο το ενδεχόμενο συνεργασίας. Κι εκεί ακριβώς είναι το "κλειδί" στην περίπτωση που γίνει αυτό. Στα "θέλω" του "Λύμπε". Ας το δούμε πιο αναλυτικά:

* Γνωρίζει άριστα το ρόστερ του Παναθηναϊκού και έχει συγκεκριμένη εικόνα για τους ποδοσφαιριστές. Ξέρει που ακριβώς χρειάζεται ενίσχυση ο σύλλογος και επίσης ξέρει πως υπάρχει έντονη επιθυμία από πλευράς διοίκησης για να επιστρέψει το ελληνικό στοιχείο.

* Ο Λυμπερόπουλος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Εξάλλου, υπήρξαν, για μία σεζόν, συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει καλά τις ποδοσφαιρικές του απόψεις και γνωρίζει επίσης πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του. Το σημαντικότερο είναι πως τόσο ο ίδιος όσο και ο τεχνικός του τριφυλλιού έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα και γνωρίζουν το ειδικό της βάρος.

* Ο "Λύμπε" αρέσει να εργάζεται κάπου όπου... περισσεύει η υπομονή. Έγινε στην ΑΕΚ όπου κλήθηκε να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο όντας σε μία περίοδο όπου χτιζόταν αυτή η νέα προσπάθεια. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" δεν έχουν την οικονομική πολυτέλεια, δεν είναι διατεθειμένοι για υπερβάσεις. Θέλουν να επενδύσουν στο ελληνικό στοιχείο, ψάχνουν ποδοσφαιρικά ταλέντα και επιζητούν παίκτες που μπορούν να έχουν μεταπωλητική αξία. Πρωτίστως, όμως, στον Παναθηναϊκό φαίνεται να υπάρχει υπομονή, αυτό που λέμε χρόνος για να χτιστεί κάτι καλό. Και τούτο είναι κάτι που αρέσει στον Λυμπερόπουλο, αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει ήρεμα. Βέβαια, ηρεμία και Παναθηναϊκός είναι δύο λέξεις που, τα τελευταία χρόνια, έχουν τεράστια απόκλιση μεταξύ τους.

* Τέλος, ο Λυμπερόπουλος έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και διψάει να δουλεύει σε πρότζεκτ που έχουν ως βάση το "πρωτογενές υλικό". Στην ΑΕΚ είχε "ψηθεί" και έδειχνε ποδοσφαιρικά γεμάτος στη διάρκεια της συνεργασίας. Γούσταρε, για να το πούμε στην καθομιλουμένη, που δούλευε πάνω σε ένα πλάνο δημιουργίας από την αρχή. Στο μυαλό του, παρόμοια κατάσταση επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να μάθει από τα λάθη του και δείχνει πως είναι διατεθειμένος να... παραδόσει την ομάδα σε ποδοσφαιρανθρώπους και δη σε ανθρώπους που έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα κι έχουν ζήσει καταστάσεις. Έχουν νιώσει από κοντά το τι ακριβώς εστί Παναθηναϊκός.

Μένει, πλέον, να δούμε αν ο Μεσσήνιος θα προκριθεί ως λύση για το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αλλά πρωτίστως μένει να δούμε αν ο αντικαταστάτης του Ζιλμπέρτο Σίλβα θα έχει πιο ενεργό ρόλο, θα βοηθήσει επί της ουσίας και φυσικά αν η διοίκηση θα έχει τη διάθεση να τον ακούσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μέσα στο σαββατοκύριακο τα "προεδρικά" ραντεβού!

News 24/7

24MEDIA NETWORK