Τι κάνουν σήμερα οι 11 "ήρωες" του Φερέρ που νίκησαν τη Μίλαν

Η ΑΕΚ ζει σε ρυθμούς Μίλαν με παρακαταθήκη τη νίκη του 2006 στο ΟΑΚΑ επί της τεράστιας ομάδας του Αντσελότι που την ίδια σεζόν σήκωσε το τρόπαιο του Champions League μέσα στο γήπεδο που ταπεινώθηκε από τους μαχητές του Φερέρ. Τι κάνουν σήμερα στη ζωή τους οι "κιτρινόμαυροι" πρωταγωνιστές 10 χρόνια μετά;

Τι κάνουν σήμερα οι 11 "ήρωες" του Φερέρ που νίκησαν τη Μίλαν

Το Contra.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τη ζωή των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, της φουρνιάς εκείνης που κέρδισε τη μεγάλη Μίλαν του Αντσελότι, του Κακά, του Ινζάγκι κι άλλων σπουδαίων αστεριών της "στρογγυλής θεάς" εκείνη την περίοδο.

ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ

Δέκα χρόνια πριν στις 22 Νοεμβρίου, ο Σορεντίνο γινόταν ο "ήρωας" της ΑΕΚ στη μεγάλη νίκη επί των "ροσονέρι". Σπουδαίες επεμβάσεις που έκαναν τους συμπατριώτες του να... τρελαθούν με τις επεμβάσεις του. Στα 38 του πλέον ο "Σπάιντερμαν" έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τη Βερόνα και είναι βασικότατος.

ΤΣΙΡΙΛΟ

Ο έτερος Ιταλός εκείνης της ΑΕΚ, ο Μπρούνο Τσιρίλο έχει φορέσει κοστούμι και στα 40 του χρόνια βγάζει το ψωμί του από το ποδόσφαιρο, αλλά από τη σκοπιά του ατζέντη πλέον.

ΔΕΛΛΑΣ

Ταυτισμένος με την ΑΕΚ ο "Τράι". Είναι 41 πλέον και ασχολείται με την προπονητική. Δούλεψε στην Ένωση από την περίοδο της καταστροφής στη Γ' Εθνική μέχρι και την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πιο πετυχημένος από την ομάδα που "πάτησε" τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ. Παιδάκι ακόμη τον έριξε στη μάχη ο Φερέρ και ο Σωκράτης τώρα είναι εκ των αρχηγών της Ντόρτμουντ και η χρηματιστηριακή του αξία φτάνει τα 30.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα φεγγάρι πέρασε και από τους "ροσονέρι".

ΤΖΙΩΡΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλη η προσφορά του στην ΑΕΚ, ειδικότερα σε μία μεταβατική περίοδο που η ομάδα με πρόεδρο τον Ντέμη έφτασε να διεκδικεί μέχρι και το πρωτάθλημα. Ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος είναι 39 και φέτος ξεκίνησε να εργάζεται στις ακαδημίες της Ένωσης. Επίσης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του καλλωπισμού.

ΖΗΚΟΣ

Έχοντας στις πλάτες του μεγάλη καριέρα με τη Μονακό, ο Άκης Ζήκος βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΚ κατά την επιστροφή του. Είναι 43 πλέον και έχει αναλάβει να βγάλει νέους... Ζήκους, τρέχοντας το πρότζεκτ ανάπτυξης των "κιτρινόμαυρων" ακαδημιών.

ΕΜΕΡΣΟΝ

45αρης ο Βραζιλιάνος που όταν ήρθε στην ΑΕΚ από την Ξάνθη ήταν ήδη εξαιρετικά έμπειρος και νόμιζες πώς ήταν και τότε... 45, έχοντας περάσει από μεγάλες ομάδες, κατακτώντας τίτλους μάλιστα. Σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο το 2008. Τον Μάιο του 2017 μπήκε στην πολιτική με σκοπό να γίνει δήμαρχος στην περιοχή του Τζαπέρι σύμφωνα με βραζιλιάνικα Μέσα.

ΤΟΖΕΡ

Το μεγάλο ταλέντο του ουγγρικού ποδοσφαίρου, Ντάνιελ Τόζερ ήταν ένα από τα παιδιά που ο Φερέρ δεν φοβήθηκε να ρίξει στη μάχη. Στα 32 του πλέον και έχοντας κάνει ένα πέρασμα από Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο επέστρεψε στην πατρίδα του και παίζει για λογαριασμό της ομάδας που τον ανέδειξε δηλαδή την Ντέμπρετσεν.

ΜΑΝΤΟΥΚΑ

Ο Φερνάντο Σάντος έστειλε τον Γκουστάβο Μαντούκα στην ΑΕΚ από την Μπενφίκα και ο Βραζιλιάνος έμεινε στην Ένωση για τρία χρόνια. Έφυγε το '10 ως ελεύθερος για να πάει στον ΑΠΟΕΛ με τον οποίο σημείωσε εξαιρετικές επιτυχίες εντός συνόρων και στο Champions League. Είναι 37 πλέον και έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στα 42 του χρόνια ο Λυμπερόπουλος βρίσκεται στις τάξεις της ΑΕΚ. Υπηρετεί την ομάδα από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και έρχεται εκ νέου αντιμέτωπος με τη Μίλαν, φορώντας όμως καλά παπούτσια και επίσημη ενδυμασία.

ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ

Ο άνθρωπος που σκόραρε το ιστορικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο για την αγαπημένη του ΑΕΚ, έστω κι αν είναι 38 ετών πια. Είναι τόσο "τρελός" με την ομάδα που μέχρι και ακαδημίες έχει δημιουργήσει στο Ρίο τις οποίες έχει ονομάσει: " ΑΕΚ ΡΙΟ".

ΛΟΡΕΝΖΟ ΣΕΡΑ ΦΕΡΕΡ

Ο "δάσκαλος" Φερέρ έκανε ένα καλό κομπόδεμα στη ζωή του και παράλληλα με την αντιπροεδρία της Ρεάλ Μπέτις είναι και επιχειρηματίας ξενοδοχειακών μονάδων σε τουριστικά θέρετρα στην Ισπανία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK