Τι κάνουν σήμερα οι καλύτεροι νέοι παίκτες της τελευταίας δεκαετίας

Από τον Σωτήρη Νίνη στον Γιάννη Μπουζούκη: Μήπως τελικά το βραβείο του Καλύτερου Νέου Παίκτη από τον ΠΣΑΠ κουβαλάει μια 'κατάρα' μέσα του;

Ο Σωτήρης Νίνης σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, πριν από τέσσερα χρόνια.
Ο Σωτήρης Νίνης σε μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, πριν από τέσσερα χρόνια. ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το να είσαι 'νέος' στο ποδόσφαιρο αποτελεί συχνά ευχή και κατάρα. Από τη μία ο κάθε νέος ποδοσφαιριστής έχει όλο το χρόνο μπροστά του για να εξελιχθεί και να φτάσει ψηλά. Από την άλλη μια απότομη επιτυχία, μια ξαφνική αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας του, μπορεί να 'ζαλίσει' το μυαλό του και στη συνέχεια να τον προσγειώσει ανώμαλα στην πραγματικότητα. Επιχειρήσαμε να δούμε πόσο έχει αλλάξει σήμερα η ζωή των καλύτερων νέων ποδοσφαιριστών της τελευταίας δεκαετίας (σύμφωνα με τον ΠΣΑΠ) και που βρίσκονται αυτήν την εποχή.

2009-10: Σωτήρης Νίνης

Ομάδα: Παναθηναϊκός

Ο Σωτήρης Νίνης με την φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Παναχαΐκή (2015).
Ο Σωτήρης Νίνης με την φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Παναχαΐκή (2015). ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάρμα, Παναθηναϊκός, Σαρλερλουά, Μέχελεν, Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, Χαποέλ Ασκελόν: Οι σταθμοί της ποδοσφαιρικής πορείας του Σωτήρη Νίνη μοιάζουν με επεισόδια κοσμοπολίτικης σειράς του Netflix. Ο ίδιος σήμερα είναι μόλις 30 ετών και βρίσκεται χωρίς ομάδα από πέρυσι το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν η άμμος στην ποδοσφαιρική του κλεψύδρα τελειώσει μέσα στους επόμενους μήνες, ο ίδιος θα έχει να θυμάται εικόνες και παραστάσεις από ένα σωρό διαφορετικές ομάδες και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους πρωταθλήματα. Τουλάχιστον γύρισε Ανατολή και (ποδοσφαιρική) Δύση!

2010-11 - Γιάννης Φετφατζίδης

Ομάδα: Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Φετφατζίδης με την φανέλα του Άρη σε πρόσφατη αναμέτρηση στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'.
Ο Γιάννης Φετφατζίδης με την φανέλα του Άρη σε πρόσφατη αναμέτρηση στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. EUROKINISSI SPORTS

Από την Τζένοα και την Κίεβο Βερόν στην Αλ Αχλί και στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Φετφατζίδης πάλεψε με κάθε τρόπο να αποδείξει πως το ταλέντο του δεν ήταν απλά μια 'φωτοβολίδα'. Σήμερα, στα 29 του, έχει ήδη κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Άρη, ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των 'κιτρινόμαυρων' του Βορρά.

2011-12 - Παναγιώτης Βλαχοδήμος

Ομάδα: Ξάνθη

O Παναγιώτης Βλαχοδήμος με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε αναμέτρηση της σεζόν 2016-17, κόντρα στην ΑΕΚ.
O Παναγιώτης Βλαχοδήμος με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε αναμέτρηση της σεζόν 2016-17, κόντρα στην ΑΕΚ. EUROKINISSI SPORTS

Με προοπτικές wonderkid και με δημοσιεύματα που τον περιέγραφαν ως 'Έλληνα Κριστιάνο Ρονάλντο' o Παναγιώτης Βλαχοδήμος βρέθηκε στον Ολυμπιακό, στη συνέχεια περιπλανήθηκε ως δανεικός στην Άουγκσμπουργκ, στον Πλατανιά και στον Εργοτέλη, για να δοκιμάσει την τύχη του τελικά, ακόμα και με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Η θητεία του στην γαλλική Νιμ, πριν και μετά από τους 'πράσινους', δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σήμερα αγωνίζεται σε γερμανική ομάδα γ' κατηγορίας, επιχειρώντας να αποδείξει πως στα 28 του μπορεί ακόμα να παίξει αξιοπρεπώς.

2012-13 - Έργκους Κάτσε

Ομάδα: ΠΑΟΚ

O Έργκυς Κάτσε, με την φανέλα της Λάρισας, σε αναμέτρηση του φετινού πρωταθλήματος.
O Έργκυς Κάτσε, με την φανέλα της Λάρισας, σε αναμέτρηση του φετινού πρωταθλήματος. EUROKINISSI SPORTS

Ποτέ δεν απογειώθηκε μετά το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, ποτέ δεν ξεπέρασε με αξιώσεις τα ελληνικά σύνορα (εκτός από ένα πέρασμα από την Βικτόρια Πλζέν) ο διεθνής Αλβανός. Παραμένει πάντως, μια αξιόπιστη δύναμη στο χώρο του κέντρου, ένας μέσος που έχει 'ματώσει' την φανέλα και στη Λάρισα που αγωνίζεται σήμερα και σε κάθε άλλη ομάδα που έχει αγωνιστεί

2013-14 - Δημήτρης Κολοβός

Ομάδα: Πανιώνιος

Ο Δημήτρης Κολοβός με την φανέλα του Παναθηναικού κόντρα στον Βόλο
Ο Δημήτρης Κολοβός με την φανέλα του Παναθηναικού κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI

Στον Ολυμπιακό προσπάθησε, έδειξε σημάδια από το πλούσιο ταλέντο του, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Στην βελγική Μέχελεν στάθηκε αξιοπρεπώς, αλλά και τρομερά άτυχος αντιμετωπίζοντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τραυματισμούς που κουβάλησε και στη Βίλεμ. Επανήλθε πάντως στον αφρό παίζοντας στην κυπριακή Ομόνοια Λευκωσίας. Σήμερα ανήκει στον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, ψάχνοντας το ρόλο του.

2014-15 / 2015-16 - Χάρης Χαρίσης

Ομάδα 1: ΠΑΣ Γιάννενα

Ομάδα 2: ΠΑΟΚ

O Χάρης Χαρίσης με την φανέλα του Ατρομήτου σε ματς κόντρα στην ΑΕΚ.
O Χάρης Χαρίσης με την φανέλα του Ατρομήτου σε ματς κόντρα στην ΑΕΚ. EUROKINISSI SPORTS

Δοκίμασε την τύχη του στο βελγικό πρωτάθλημα για δυο σεζόν (Κορτράικ, Σιντ Τρούινεν) και επέστρεψε στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ατρομήτου Αθηνών, κάνοντας καλό πρωτάθλημα. Στα 25 του θα έχει ευκαιρίες για να εκτοξευθεί ξανά.

2016-17 - Παναγιώτης Ρέτσος

Ομάδα: Ολυμπιακός

O Παναγιώτης Ρέτσος με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία
O Παναγιώτης Ρέτσος με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε αναμέτρηση κόντρα στην Κροατία EUROKINISSI SPORTS

To success story των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο νεαρός αμυντικός με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, έπαιξε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν παίζοντας σε 35 αγώνες Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, για να μεταπηδήσει φέτος στην βρετανική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πρόσφατα έδωσε το παρόν και στο Λονδίνο, όπου έγινε μάρτυρας της επικής πρόκρισης του Ολυμπιακού στους 16 του Europa League, ύστερα από ένα σπουδαίο ματς κόντρα στην Άρσεναλ.

2017-18 - Τάσος Δουβίκας

Ομάδα: Αστέρας Τρίπολης

Ο Τάσος Δουβίκας με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, το 2018.
Ο Τάσος Δουβίκας με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, το 2018. EUROKINISSI SPORTS

Στα 20 του παραμένει στάσιμος και παραγκωνισμένος από τον προπονητή του στον Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός επιθετικός έχει τον χρόνο σύμμαχο του για να ανατρέψει την κατάσταση

2018-19 - Γιάννης Μπουζούκης

Ομάδα: Παναθηναϊκός

O Γιάννης Μπουζούκης σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση με την ΑΕΚ
O Γιάννης Μπουζούκης σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ένα από τα καλύτερα παιδιά του νέου Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Μπουζούκης κινδύνεψε να χαρακτηριστεί ως ο 'νέος Νίνης'. Ο ίδιος δείχνει έτοιμος να κάνει την πάντα για να προκαλέσει την -δική του- ποδοσφαιρική αναγέννηση.


News 24/7

24MEDIA NETWORK