Τι κάνουν στις ομάδες τους οι 15(!) δανεικοί του Ολυμπιακού

Από τον Σολδάνο και τον Βρουσάι ως τους Κάιπερς, Νίκολιτς και Τσούμιτς, το Contra.gr καταγράφει τα πεπραγμένα των 15 δανεικών του Ολυμπιακού ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Θα καταφέρει κάποιος να κερδίσει θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν;

Φράνκο Σολδάνο και Πάουλο Ντίας διεκδικούν την μπάλα στη διάρκεια του ντέρμπι Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ (0-0) στο Μπουένος Άιρες, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. (AP Photo/Daniel Jayo)
Φράνκο Σολδάνο και Πάουλο Ντίας διεκδικούν την μπάλα στη διάρκεια του ντέρμπι Μπόκα Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ (0-0) στο Μπουένος Άιρες, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. AP PHOTO/DANIEL JAYO

Η σεζόν 2019-2020 μπήκε στο δεύτερο μισό της, από την 1η Ιανουαρίου άνοιξε και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες, έτσι και για τον Ολυμπιακό υπάρχουν σενάρια που τον εμπλέκουν με περιπτώσεις πώλησης ή απόκτησης παικτών. Την ίδια στιγμή οι 'ερυθρόλευκοι' παρακολουθούν ένα δεύτερο... ρόστερ, 15 δικών τους ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί σε Ελλάδα (5) ή εξωτερικό (10).

Το Contra.gr καταγράφει τα όσα έχουν πετύχει φτάνοντας στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη. Θα καταφέρει κάποιος να κερδίσει θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν;

Συνοπτικά οι δανεικοί παίκτες του Ολυμπιακού ως το τέλος της σεζόν 2019-2020:

Παίκτης Ηλικία Χώρα Θέση Ομάδα
Φράνκο Σολδάνο 25 Αργεντινή Επιθετικός Μπόκα
Μάριος Βρουσάι 20 Ελλάδα Εξτρέμ Βίλεμ
Γιάννης Μασούρας 23 Ελλάδα Δ. μπακ Πανιώνιος
Φιορίν Ντουρμισάι 22 Ελλάδα Επιθετικός Μπέβερεν/Άρης
Ιγκόρ Σίλβα 22 Βραζιλία Δ. μπακ Όσιγιεκ
Θανάσης Ανδρούτσος 22 Ελλάδα Μέσος Ατρόμητος
Δημήτρης Μάνος 25 Ελλάδα Επιθετικός ΟΦΗ
Αμπντούλ Κεϊτά 26 Μάλι Μέσος Αζαξιό
Γιώργος Μανθάτης 22 Ελλάδα Εξτρέμ Ανόρθωση
Ούγκο Κάιπερς 22 Βέλγιο Επιθετικός Αζαξιό
Μάριος Σιαμπάνης 20 Ελλάδα Γκολκίπερ Νότιγχαμ
Στέφανος Ευαγγέλου 21 Ελλάδα Στόπερ Πανιώνιος
Νέμανια Νίκολιτς 18 Βοσνία Δ. μπακ Ραντνίτσκι
Φοντέ Καμαρά 21 Γουϊνέα Αρ. μπακ Γκαζελέκ
Νίκολα Τσούμιτς 21 Σερβία Εξτρέμ Ραντνίτσκι

Αναλυτικά τα πεπραγμένα τους μέχρι σήμερα:

Φράνκο Σολδάνο είναι δανεικός στην Μπόκα μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020, ωστόσο η παρουσία του συνολικά δεν είναι καλή. Σε 6 συμμετοχές μετράει ένα γκολ και ένας τραυματισμός (θλάση) τον έχει θέσει εκτός αγωνιστικής δράσης εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2023.

-O Μάριος Βρουσάι αγωνίζεται στη Βίλεμ από τον Ιανουάριο του 2019 και ο δανεισμός του ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. Η ολλανδική ομάδα διατηρεί οψιόν αγοράς και ο Ολυμπιακός ρήτρα επαναγοράς του. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο 22χρονος εξτρέμ έχει αγωνιστεί 1100 λεπτά, με απολογισμό 3 γκολ και 3 ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα της Βίλεμ έχει 6 γκολ και 10 ασίστ στο ενεργητικό σε 34 συμμετοχές. Μέχρι το 2021 δεσμεύεται με τους 'ερυθρόλευκους'.

Γιάννης Μασούρας αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανιωνίου, ξεπέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού νωρίτερα μέσα στη σεζόν και έχει 11 συμμετοχές (10 στο πρωτάθλημα), παίζοντας από δεξιός μπακ μέχρι δεξιός εξτρέμ με τους 'κυανέρυθρους'. Η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό έχει ορίζοντα το 2023.

-O Φιορίν Ντουρμισάι βρέθηκε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Μπέβερεν στο πρώτο μισό της σεζόν (9 συμ., 2 γκολ) αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα τον Γενάρη για να παραχωρηθεί στον Άρη. Η συμφωνία των δύο ομάδων αναφορικά με τον τρόπο μεταγραφής του παίκτη δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή. Αφορά είτε δανεισμό, είτε ένα deal όπως αυτό του Βρουσάι στη Βίλεμ. Με τον Ολυμπιακό είχε υπογράψει συμβόλαιο ως το 2022.

Ίγκορ Σίλβα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Κροατίας με τη φάνελα της Όσιγιεκ και έχει θετική παρουσία, με 16 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ στο ενεργητικό του. Το 2022 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες.

Θανάσης Ανδρούτσος είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού και στον Ατρόμητο ψάχνει τον χρόνο συμμετοχής που θα του επιτρέψει να βελτιωθεί. Μετράει 13 συμμετοχές και 2 γκολ μέχρι στιγμής, έχοντας θετική παρουσία με την φανέλα της ομάδας του Περιστερίου. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό έχει ισχύ ως το 2021.

Δημήτρης Μάνος βρίσκεται σε γνώριμα λημέρια από το καλοκαίρι του 2019, αφού οι εμφανίσεις του με την φανέλα του ΟΦΗ έφεραν την μεταγτραφή του στον Ολυμπιακό. Με την ομάδα του Ηρακλείου έχει 18 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ. Η συμφωνία του με τους 'ερυθρόλευκους' είναι μέχρι το 2021.

Αμπντουλαγιέ Κεϊτά αγωνίζεται με την φανέλα της Αζαξιό στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Αγωνίζεται τρόπος του λέγειν, αφού δεν έχει γράψει ούτε λεπτό συμμετοχής μέχρι σήμερα. Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ως το 2023.

Γιώργος Μανθάτης ιδρώνει την φανέλα της Ανόρθωσης στο κυπριακό πρωτάθλημα, με 11 συμμετοχές και 2 ασίστ. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, δεσμεύεται με τους 'ερυθρόλευκους' ως το 2021.

Ούγκο Κάιπερς φοράει την φανέλα της Αζαξιό και σε 13 εμφανίσεις του σε ματς 2ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος έχει απολογισμό 4 γκολ και 1 ασίστ. Το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό εκπνέει το 2023.

Μάριος Σιαμπάνης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Νότιγχαμ U23. Οι Άγγλοι κάνουν λόγο για εξαιρετική παρουσία του 20χρονου γκολκίπερ στο πρώτο μισό της σεζόν. Η συμφωνία του με τον Ολυμπιακό είναι σε ισχύ ως το 2023.

Στέφανος Ευαγγέλου έχει παραχωρηθεί για δύο χρόνια δανεικός στον Πανιώνιο και φέτος μετράει ήδη 14 συμμετοχές με την φανέλα των 'κυανέρυθρων'. Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2021.

Νέμανια Νίκολιτς αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2019 από την Μλάντοστ και άμεσα πήγε στην Ραντνίτσκι δανεικός ως τον Ιούνιο του 2020. Μέχρι στιγμής μετράει 8 συμμετοχές. Με τον Ολυμπιακό δεσμεύεται έως το 2023.

Φοντέ Καμαρά αγωνίζεται με την Γκαζελέκ στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και μετράει 6 συμμετοχές. Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2023.

Νίκολα Τσούμιτς είναι το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, που πλήρωσε 500.000 ευρώ στην Ραντνίτσκι και ανακοίνωσε τον παίκτη στις 19 Δεκεμβρίου. Ο Σέρβος εξτρέμ έμεινε δανεικός στην Ραντνίτσκι μέχρι το καλοκαίρι. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετράει 17 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ. Με τους 'ερυθρόλευκους' υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2024.

Ποια θα είναι η νέα ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK