Τι προβλέπεται για την αναβολή του ντέρμπι στη Λεωφόρο

Με βαρύτατες ποινές απειλείται ο Παναθηναϊκός, o οποίος κρίθηκε υπαίτιος της μη τέλεσης του μεγάλου ντέρμπι λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Τι προβλέπεται για την αναβολή του ντέρμπι στη Λεωφόρο
INTIME SPORTS

Σαφέστατα είναι όσα ορίζει ο ΚΑΠ για τη μη τέλεση αγώνα με υπαιτιότητα των οπαδών της μίας ή της άλλης ομάδας. Από τη στιγμή που αυτός είναι ο λόγος της μη διεξαγωγής, βάσει των όσων έχει καταγράψει ο διαιτητής Παππάς στο φύλλο αγώνα, ο Παναθηναϊκός χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Στο άρθρο 10 παρ. 5 που αφορά την ακαταλληλότητα του γηπέδου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως " εάν το γήπεδο καταστεί ακατάλληλο από υπαιτιότητα της γηπεδούχου ή της αντίπαλης ομάδας ή από τους οπαδούς τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα, ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο, στη δε υπαίτια ομάδα ή στις υπαίτιες ομάδες επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 3 του παρόντος".

Τι προβλέπει το άρθρο 21 παρ.3; Ότι " αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής: α) με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ αν ο αγώνας δεν αρχίσει".

Σίγουρα η "πράσινη" ΠΑΕ θα κληθεί σε απολογία για το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, βάσει του οποίου " η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών,πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα

Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική".

Μέχρι και αφαίρεση βαθμών

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επεισόδια μετά την απόφαση αναβολής, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση τριών βαθμών από τη στιγμή που θα θεωρηθούν εκτεταμένα εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτές είναι οι δύο κομβικές λέξεις, αφού κατά το άρθρο 15 παρ. 6δ προβλέπεται " χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Σε συνδυασμό δε με τον τραυματισμό του -νομίμως ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο- Φινμπόγκασον, η θέση του Παναθηναϊκού γίνεται ακόμη πιο δεινή.

Στο χέρι του Κοντονή

Μην ξεχνάμε επίσης ότι δικαίωμα επιβολής ποινών σε ομάδες που είναι υπεύθυνες για επεισόδια που συνέβησαν σε αθλητικούς χώρους κατέχει πλέον και ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σταυρός Κοντονής, ο οποίος -στο νόμο που ψηφίστηκε επί των ημερών του- προβλέπεται είτε να τιμωρεί με υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα είτε με σφράγισμα γηπέδων προκειμένου " να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων και συμπεριφορών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Δεν γίνεται το ντέρμπι

Εκτεταμένα επεισόδια στη Λεωφόρο: "Ζούγκλα" μέσα στο γήπεδο!

Τραυματίστηκε αστυνομικός μετά από καρέκλα στο κεφάλι

Σοκάρει η εικόνα της Λεωφόρου μετά το ντου των οπαδών

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK