Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αλλάζει σελίδα, καθώς εξελέγη Δήμαρχος ο Άρης Βασιλόπουλος. Τι σημαίνει όμως η εκλογή του για την ΑΕΚ και τις βλέψεις της ομάδας για την κατασκευή του νέου γηπέδου στο οικόπεδό της στην περιοχή; Το Contra.gr παρουσιάζει τη σχετική τοποθέτηση του νέου Δημάρχου.

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;
INTIME SPORTS

Ο Άρης Βασιλόπουλος είναι ο νέος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με τον συνδυασμό του "Δύναμη Πολιτών", να επικρατεί στη δεύτερη Κυριακή του συνδυασμού του Λύσσανδρου Γεωργαμλή "Ένωση Δημοτών".

Οι δύο συνδυασμοί διαφοροποιούνταν προεκλογικά κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο οικόπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής δεν έθετε όρους για την ανέγερση της "Αγιά Σοφιάς", την ώρα που ο Άρης Βασιλόπουλος δήλωνε θετικός, κάνοντας όμως ορισμένες παρατηρήσεις με γνώμονα "την αρμονική συνύπαρξη του νέου γηπέδου με τους κατοίκους της περιοχής".

Η νέα τάξη πραγμάτων προκαλεί ερωτήματα για το αν και κατά πόσο θα προβάλει ενστάσεις η νέα δημοτική Αρχή, στο σχέδιο που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, το Contra.gr είχε ζητήσει από τους υποψήφιους Δημάρχους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να τοποθετηθούν σχετικά με το κιτρινόμαυρο σχέδιο για την "Αγιά Σοφιά". Επειδή όμως δεν ανταποκρίθηκαν όλοι οι υποψήφιοι έγκαιρα, δεν δημοσιεύτηκαν ούτε οι απαντήσεις αυτών που έσπευσαν να τοποθετηθούν σχετικά. Ο Άρης Βασιλόπουλος ήταν από τους πρώτους που πήρε θέση και με δεδομένη την εκλογή του, μπορούμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε την τοποθέτησή του.

Η ερώτηση που είχε κάνει το Contra.gr στους υποψήφιους Δημάρχους, ήταν η εξής:

Συμφωνείτε με το σχέδιο που έχει παρουσιαστεί από την ΑΕΚ για την ανέγερση του νέου γηπέδου στο χώρο που βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας"; Σε περίπτωση που έχετε κάποιες ενστάσεις θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε ποιες είναι αυτές.

Άρης Βασιλόπουλος: "Ως Δύναμη πολιτών έχουμε εκφραστεί θετικά στην προοπτική κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας, γι' αυτό άλλωστε ψηφίσαμε και θετικά επί της αρχής στο Δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβρη του 2013. Όπως είχαμε πει και τότε, θεωρούμε πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη γηπέδου και η προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η πόλη με την οποία είναι ταυτισμένη ιστορικά η ΑΕΚ.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ είναι ότι για μία αριστερή παράταξη που διεκδικεί τη Διοίκηση του Δήμου, το πιο σοβαρό θέμα είναι το πως ένα τόσο μεγάλο έργο θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί αρμονικά στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της, ώστε πραγματικά να συμβάλει στην αναβάθμισή της. Εμείς θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει και μπορεί να γίνει, και σε αυτό το πνεύμα έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (9/5).

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Πρώτον, έχουμε ενστάσεις αναφορικά με την παραχώρηση 6 στρεμμάτων από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Θεωρούμε ότι το γήπεδο μπορεί να κατασκευαστεί στον υπάρχοντα χώρο των 26.6 στρεμμάτων, στον οποίο χρειάζεται να θυμίσω ότι μέχρι το 2003 υπήρχε όχι μόνο το "Νίκος Γκούμας", το οποίο μάλιστα διέθετε και στίβο και κάλυπτε και πολλά άλλα αγωνίσματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά και το κλειστό "Γεώργιος Μόσχος". Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η κατασκευή του νέου γηπέδου, χωρίς να είναι αναγκαία η μείωση της δασικής έκτασης, που η διαφύλαξή της είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά για το λεκανοπέδιο συνολικά.

Δεύτερον, όπως θα γνωρίζετε, το οικόπεδο της ΑΕΚ συνορεύει με τον παραδοσιακό προσφυγικό οικισμό, που προστατεύεται από Προεδρικό διάταγμα και το ανώτερο ύψος των σπιτιών είναι στα 12.5 μέτρα. Το ύψος του παλιού γηπέδου δεν ξεπερνούσε τα 15 μέτρα, ενώ πριν την κατασκευή των στεγάστρων μπορούσε να δει κανείς από τα γειτονικά σπίτια μέσα στο γήπεδο. Το νομοσχέδιο, απ' όσο γνωρίζουμε, δίνει τη δυνατότητα ανέγερσης γηπέδου ύψους 30 μέτρων και πυλώνων 40 μέτρων. Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα τέτοιο ύψος σε μία τόσο μεγάλη κατασκευή θα σκεπάσει τον προσφυγικό οικισμό, παρόλο που στις μακέτες του γηπέδου δεν φαίνεται αυτό. Θεωρούμε λοιπόν ότι το ύψος του νέου γηπέδου χρειάζεται να είναι χαμηλότερο και πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεχνικά άρτιες λύσεις που μπορούν να εξασφαλίσουν ότι αυτό είναι εφικτό, ώστε το γήπεδο να δέσει αρμονικά με τον προσφυγικό οικισμό.

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Τρίτον, θεωρούμε ότι χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη πρόνοια στα ζητήματα κυκλοφορίας και στάθμευσης από αυτά που διαβάσαμε στο υπάρχον νομοσχέδιο. Σύμφωνα με αυτό οι θέσεις στάθμευσης που προτείνονται είναι 180 εντός του γηπέδου και 200 σε χώρο απόστασης 500 μέτρων από το γήπεδο. Στη σημερινή εποχή όμως ο περισσότερος κόσμος μετακινείται με το αυτοκίνητο, ενώ πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πόλη μας έχουμε ήδη σοβαρά προβλήματα με την κυκλοφορία και τη στάθμευση ακόμη και τις καθημερινές μέρες. Γι' αυτό και πιστεύουμε ότι χρειάζεται να υπάρξουν πολλές περισσότερες θέσεις στάθμευσης από αυτές που προτείνονται, όταν μάλιστα και η υπάρχουσα νομοθεσία τις προβλέπει, ενώ χρειάζεται να γίνουν κυκλοφοριακές μελέτες, να προβλεφθούν νέοι τρόποι πρόσβασης στο γήπεδο και να ληφθούν κυκλοφοριακά μέτρα ώστε όταν υπάρχουν αγώνες να μην νεκρώνεται η κίνηση στην πόλη.

Συνοψίζοντας λοιπόν τη θέση μας, θέλω να πω τα εξής με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια: ήμασταν και εξακολουθούμε να παραμένουμε θετικοί στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας. Επειδή μάλιστα γύρω από το θέμα του γηπέδου αναπτύσσεται μία οικονομική, πολιτική και μικροπαραταξιακή κερδοσκοπία, εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι παρατηρήσεις που κάνουμε έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αρμονική συνύπαρξη ενός νέου γηπέδου και των κατοίκων της πόλης μας".

Δεν ανησυχούν στην ΑΕΚ

Τα νέα δεδομένα στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γεγονός ότι "θορύβησαν" πολλούς φίλους της ομάδας, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν για ακόμη μια φορά το όνειρό τους για κατασκευή του γηπέδου της ομάδας στον τόπο της, να μετατρέπεται σε εφιάλτη λόγω ενστάσεων και διαφωνιών. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ όμως δεν φαίνεται να ανησυχούν, εκτιμώντας ότι δεν υπάρξουν εμπόδια, φιλοδοξώντας να υπάρξει αρμονική συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της εκλογής Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, για την οποία αν και υπήρχαν αρχικά επιφυλάξεις, μετά από νέες τοποθετήσεις της που έγιναν προεκλογικά για το θέμα του γηπέδου, υπάρχει πλέον σιγουριά ότι θα υπάρξει συνεργασία δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK