Τι σκέφτηκε ο Έβαν Φέργκιουσον και απέρριψε την Λίβερπουλ

Το next big thing της Premier League Έβαν Φέργκιουσον είχε την ευκαιρία να υπογράψει στην Λίβερπουλ αλλά προτίμησε την προοπτική της Μπράιτον.

Liverpool's Ibrahima Konate, right, is challenged by Brighton's Evan Ferguson during the FA Cup 4th round soccer match between Brighton and Hove Albion and Liverpool at the Falmer Stadium in Brighton, England, Sunday, Jan. 29, 2023. (AP Photo/Alastair Grant)
Έβαν Φέργκουσον AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο νεαρός Έβαν Φέργκιουσον αναμένεται να γίνει το επόμενο μεταγραφικό σίριαλ με πρωταγωνίστρια την Μπράιτον (ο Ντε Τζέρμπι στάζει μέλι). Οι Γλάροι μετά από τον Μακ Άλιστερ, τον Κουκουρέγια και τον Καϊσέδο, έχουν βγάλει στη βιτρίνα έναν ακόμη ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που τον Οκτώβριο θα γίνει 19 ετών.

Με καταγωγή από την Ιρλανδία ο Φέργκιουσον εντυπωσιάζει με το παράστημά του και τις ικανότητές του μέσα στο γήπεδο. Τ' όνομά του συζητιέται καιρό, αλλά μετά από το σόου που έδωσε απέναντι στην Νιουκάστλ με το χατ-τρικ έχει εκτοξεύσει την αξία και τη δημοφιλία του. Πίσω, πάντως, από τέτοιες περιπτώσεις κρύβεται πάντα μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Για τον Φέργκιουσον, λοιπόν, το ενδιαφέρον πέφτει στη φάση που ήταν με το ένα πόδι στην Λίβερπουλ, όμως, επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της Μπράιτον. Όπως είχε πει ο ίδιος στο Athletic είχε κάνει κάποια δοκιμαστικά στην Αγγλία (κι όχι μόνο στην ομάδα του Κλοπ), ενώ είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τις εγκαταστάσεις των Κόκκινων.

Σημείωσε πως το κλαμπ ήταν εξαιρετικό με τον κόσμο να δουλεύει ωστόσο για τον ίδιο ήταν καλύτερο να πάει στους Γλάρους, διότι στο σκεπτικό του δεν είδε κάτι πέρα από τα τμήματα υποδομής. Θεώρησε πως το να φτάσει στην πρώτη ομάδα της Μπράιτον και να φτιάξει όνομα θα ήταν ευκολότερο συγκριτικά με την Λίβερπουλ.

Ο Φέργκιουσον συμφώνησε κι άρχισε να παίζει στις ακαδημίες της Μπράιτον το '21 με την ομάδα του τους Μποέμιανς να κρατούν ένα 10% στη μεταπώλησή του. Πράγμα που σημαίνει ότι περιμένουν πως και πως κάποια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να χτυπήσει την πόρτα του Ντε Τζέρμπι για τον Ιρλανδό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK