Τι συμβαίνει με Βάργκας και ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Ρόναλντ Βάργκας, όμως η κατάσταση για τον Βενεζουελάνο δεν είναι η ίδια σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015 όταν και αποκτήθηκε. Διαβάστε ποια είναι τα δεδομένα για τον έμπειρο επιθετικό.

PRE GAME / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
vargas EUROKINISSI SPORTS

Τo συμβόλαιο του Ρόναλντ Βάργκας με την ΑΕΚ εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και είναι ένα ζήτημα το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα. Το σίγουρο είναι πως για την «Ένωση» ο Βάργκας είναι στο γκρουπ παικτών που την ενδιαφέρει να ανανεώσει τη συνεργασία της μαζί του, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, δεδομένου του γεγονότος ότι η κατάσταση για τον Βενεζουελάνο δεν είναι η ίδια σε σχέση με το καλοκαίρι του 2015 όταν αποκτήθηκε.

Τότε αποκτήθηκε ως ένα βασικό γρανάζι της 11άδας μετά από ένα καλό Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Ομάδα της χώρας του, ενώ τώρα προορίζεται για μια αξιόπιστη εναλλακτική καθώς η θέση του στο αρχικό σχήμα έχει χαθεί προ πολλού, φτάνοντας στο σημείο να μένει στον πάγκο ή καμιά φορά και στην εξέδρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ήδη μια πρώτη κρούση από την ΑΕΚ στον Βάργκας με μειωμένες αποδοχές και πλέον αυτό που απομένει είναι η απάντηση του μεσοεπιθετικού της «Ένωσης» ο οποίος μελετά και κάποιες άλλες προοπτικές που υπάρχουν για τον ίδιο, χωρίς να απορρίπτει την πιθανότητα να φύγει στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο το τι θέλει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Αν θέλει μια ομάδα για να παίζει ως βασικός τότε πολύ δύσκολα αυτή η ομάδα θα είναι η ΑΕΚ στην οποία ήδη έχασε τη θέση του από τη φετινή σεζόν και είναι λογικό από του χρόνου που θα υπάρξει μεγαλύτερη ενίσχυση ενδεχομένως αυτό να ισχύσει σε μεγαλύτερο βαθμό. Σε αυτό θα παίξει, βέβαια, ρόλο και το τι θα συμβεί με τον προπονητή της «Ένωσης» τη νέα περίοδο. Αν για παράδειγμα μείνει, όπως όλα δείχνουν, ο Μανόλο Χιμένεθ (χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υπάρχει οποιαδήποτε «κόντρα») τότε για τον Βάργκας θα σημάνει ένα εμπόδιο, γιατί ο Ισπανός δείχνει να τον εμπιστεύεται μόνο σε συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιών, γεγονός που οφείλεται -και- στην έλλειψη διάρκειας του Βενεζουελάνου διεθνούς.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως η εξέλιξη αυτής της ιστορίας καθώς πρόκειται για έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για την ΑΕΚ, ο οποίος ήταν ο σκόρερ της στα νικηφόρα ντέρμπι της σεζόν της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία και ο άνθρωπος που φώναζε «παρών» όταν έκαιγε η μπάλα.

Η περίπτωση να πάει σε ανταγωνιστική προς την ΑΕΚ ομάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη στιγμή που θα βρεθεί ένα ελληνικό κλαμπ που θα του δώσει περισσότερα από όσα η «Ένωση» μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο (να τον κάνει βασικό δηλαδή) και σε περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» κλειδώσουν ότι πάνε για κάτι καλύτερο. Τα πάντα όμως είναι στο χέρι της ΑΕΚ και τη δεδομένη στιγμή το σκεπτικό είναι ότι δύσκολα μπορεί να βρεθεί παίκτης για αυτή τη δουλειά (να έρχεται από τον πάγκο), κοντά στο κασέ του Βάργκας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK