Τι συμβαίνει τελικά με ΑΕΚ και Σκόκο

Τα δεδομένα της υπόθεσης Σκόκο για την ΑΕΚ, με τον Αργεντινό να έχει γίνει για ακόμη μια χρονιά το πιο «καυτό» όνομα της κιτρινόμαυρης μεταγραφικής περιόδου.

Argentina's Ignacio Scocco celebrates after scoring against Brazil during a friendly soccer match in Buenos Aires, Argentina,  Wednesday, Nov. 21, 2012. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Scocco AP

Ο Νάτσο Σκόκο αποτελεί σε ακόμη μια μεταγραφική περίοδο την καθημερινότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάτι που ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, κρίνοντας και από το γεγονός ότι το όνομά του έχει απασχολήσει ξανά την ομάδα τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Ποια είναι όμως τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις στην περίπτωση του 32χρονου Αργεντινού «υδραυλικού»;

Αφενός, αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι καταφατική. Η Ένωση δεδομένα ενδιαφέρεται να τον φέρει πίσω, όμως για να καταστεί εφικτή η επιστροφή του, θα πρέπει να συντρέχουν αρκετές προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα το ιδανικό σενάριο για τους «κιτρινόμαυρους» θα ήταν να μείνει ελεύθερος ο Αργεντινός από τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Ακόμη κι αν απαιτείται ωστόσο να δοθεί ένα μικρό αντίτιμο στην νυν ομάδα του, η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να το δώσει. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Νιούελς έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του παίκτη, θα μπορούσε να του δώσει την ελευθερία του.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα πρέπει να καλύψει και τα «θέλω» του ποδοσφαιριστή, αλλά και να μην υπάρξει άλλος «μνηστήρας» ώστε να μην προκύψει διαδικασία πλειστηριασμού. Για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το συμβόλαιο που θα πείσει τον Σκόκο να πει το «ναι» σε κιτρινόμαυρη πρόταση. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά το ραντεβού που αναμένεται να γίνει με τον εκπρόσωπό του παίκτη, Φαμπιάν Σολντίνι και τους ανθρώπους της ομάδας, το οποίο, αν κρίνουμε από τα όσα υποστηρίζουν στην Αργεντινή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν και ακόμη είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, ο Σκόκο όντως ενδιαφέρει την ΑΕΚ και συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, τα δεδομένα είναι ιδιαιτέρως πιο ευνοϊκά για τους «κιτρινόμαυρους». Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν οριστικοποιηθεί η αποχώρηση Αραούχο, οι πιθανότητες για την απόκτηση του «υδραυλικού» να αυξηθούν σημαντικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK