Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Μαρσέιγ στους ομίλους του Champions League και πρέπει να βάλει από κάτω τουλάχιστον μία ομάδα εξ αυτών, για να συνεχίσει στους ευρωπαϊκούς στόχους του. Ποιες οι πιθανότητες να το καταφέρει; Ψήφισε στο poll.

Ραφίνια και Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ομόνοια για το 1ο παιχνίδι των playoffs του Champions League 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
Ραφίνια και Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ομόνοια για το 1ο παιχνίδι των playoffs του Champions League 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Η κλήρωση των ομίλων του Champions League είχε τα σωστά στοιχεία για τον Ολυμπιακό. Ένα super club, το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη φάση των 16 της διοργάνωσης και 3 ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν την 4η θέση.

Εφόσον εξάντλησε την τύχη του στα προκριματικά, τόσο με την αποφυγή ενός γύρου, όσο και με την κλήρωση στα playoffs κόντρα σε Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα, θα ήταν... υπερβολή να περιμένει από την κληρωτίδα όμιλο με Πόρτο, Σαχτάρ και Μίντιλαντ.

Εξάλλου, η εμπειρία σχεδόν 3 δεκαετιών από ομίλους στη διοργάνωση έχει αποδείξει ότι το καλύτερο είναι να υπάρχει ένα σούπερ φαβορί που θα κάνει 6/6, ώστε να μην επηρεάσει καταστάσεις για τις μάχες πίσω του και οι υπόλοιπες 3 ομάδες ας τα 'βρουν' μεταξύ τους.

Στον 3ο όμιλο του φετινού Champions League μοιάζει να ισχύει αυτό. Η Μάντσεστερ Σίτι προορίζεται για την πρωτιά και οι υπόλοιπες 3 ομάδες για... plus one ή έστω για 'εισιτήριο' που δίνει πρόσβαση στη φάση των 32 του Europa League. Ας δούμε λοιπόν, αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από αυτά ο Ολυμπιακός.

Τι μπορεί να κάνει με την Πόρτο

Ο Μουσά Μαρεγκά σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Πόρτο και Φέγενορντ
Ο Μουσά Μαρεγκά σε στιγμιότυπο αναμέτρησης μεταξύ Πόρτο και Φέγενορντ AP PHOTOS


Μαζί με τη Ζενίτ, ήταν οι πιο βατοί αντίπαλοι, πάντα στη θεωρία και όχι στην πράξη που μπορεί να αποδειχθεί εντελώς διαφορετική. Χωρίς τρομερές προσθαφαιρέσεις ακόμα, πλην του Φάμπιο Σίλβα που παραχωρήθηκε (πού αλλού;) στη Γουλβς για 40.000.000 ευρώ και με τα χρήματα αυτά να επενδύονται με φειδώ, λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, ο Σέρζιο Κονσεϊσάο συνεχίζει με αυτό που έχτισε τα τελευταία χρόνια και που πέρυσι τού έδωσε πρωτάθλημα. Με 4-4-2 ή 4-2-3-1, με παίκτες που γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς αφού κάποιους τους ήθελε στον Ολυμπιακό, με τον Άλεξ Τέλες ακόμα να μην έχει φύγει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Πέπε και Ιβάν Μαρκάνο (ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού τον Μάιο) στα στόπερ, παραμένει ομάδα δύο ταχυτήτων. Ευάλωτη αμυντικά και στο τέρμα, αφού είναι αργή και με παίκτες επιρρεπείς στο λάθος, επικίνδυνη επιθετικά με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές, όλοι τους με έφεση στο γκολ.

Πιθανότητες να την προσπεράσει: 25%-75%

Τι μπορεί να κάνει με τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μαχρέζ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο Etihad Stadium, στις 8 Ιουλίου 2020. (Lee Smith/Pool via AP)
Ο Μαχρέζ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο 5-0 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο Etihad Stadium, στις 8 Ιουλίου 2020. LEE SMITH/POOL VIA AP


Εδώ και χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε και με εντυπωσιακό τρόπο αλλά ταυτόχρονα και η ομάδα που μπορεί να δεχθεί 5 εντός έδρας από τη Λέστερ ή να αποκλειστεί από τη Λιόν στο Champions League. Οι παθογένειες της φιλοσοφίας του Καταλανού τεχνικού είναι γνωστές και φαίνονται στην πράξη. Αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα όμως, αν μιλάμε για τη φάση των ομίλων. Ελάχιστες είναι οι ομάδες που μπορούν να βάλουν τους 'πολίτες' από κάτω σε μια σειρά 6 αγώνων. Καμία δεν έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστή όπως ο Κέβιν ντε Μπράουνε, ο κορυφαίος μέσος της UEFA και της Αγγλίας, που μπορεί από μόνος του να φέρει τα πάνω κάτω. Γι' αυτό και όσο κακή άμυνα κι αν έχει, όσα χρήματα κι αν ξοδέψει για να τη διορθώσει, με φετινό παράδειγμα τα 68.000.000 για τον Ρούμπεν Ντίας της Μπενφίκα και τα 45.300.000 ευρώ για τον Νέιθαν Ακέ της Μπόρνμουθ, θα είναι πάντα φαβορί, όχι για τον όμιλο, αλλά για τη διοργάνωση.

Πιθανότητες να την προσπεράσει: 0%-100%

Τι μπορεί να κάνει με τη Μαρσέιγ

Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας Μπόας, πανηγυρίζει με τους παίκτες του τη νίκη επί της Παρί για τη Ligue 1 2029-2021 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Παρίσι | Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020
Ο προπονητής της Μαρσέιγ, Αντρέ Βίλας Μπόας, πανηγυρίζει με τους παίκτες του τη νίκη επί της Παρί για τη Ligue 1 2020-2021 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Παρίσι | Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 AP PHOTO/MICHEL EULER

Αν δεχθούμε ότι για το γαλλικό πρωτάθλημα η Παρί ανήκει σε διαφορετικό κόσμο, τότε η Μαρσέιγ είναι η καλύτερη ομάδα της Γαλλίας! Μάλιστα, τη φετινή σεζόν έχει ενισχυθεί, όχι μόνο με μεταγραφές, αλλά και με επιστροφές τραυματιών, με συνέπεια να φαντάζει φαβορί για να κάνει ό,τι και πέρυσι, να είναι η καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες της Ligue 1. Η 3η σεζόν του Αντρέ Βίλας Μπόας στο 'τιμόνι', πάντως, είναι κοινό μυστικό ότι θα πρέπει να συνοδευτεί με επιτυχία και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επιστροφή του Φλοριάν Τοβέν, του σκόρερ που έδωσε την πρώτη νίκη σε Classique κόντρα στην Παρί από το 2011, είχε ως αποτέλεσμα την ανασύνθεση της επιθετικής τριπλέτας που περιλαμβάνει Νταρίο Μπενετέτο και Ντμιτρί Παγέ (και όχι Κώστα Μήτρογλου που ανήκει στο ρόστερ ακόμα). Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει στο πρωτάθλημα, ωστόσο σε βάθος χρόνου μοιάζει αδύνατο να μην ξεπεράσει το περσινό (όχι πολύ υψηλό) επίπεδο παραγωγής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν συνδυαστεί με την καλή αμυντική λειτουργία.

Πιθανότητες να την προσπεράσει: 20%-80%


News 24/7

24MEDIA NETWORK