Τι σημαίνει η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τις θέσεις του Europa League

Η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της χώρας μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Μεγάλος χαμένος ο Ατρόμητος, σε κίνδυνο ο ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνει η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας για τις θέσεις του Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έφεραν αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης

Η συγκεκριμένη απόφαση φέρνει σημαντικές αλλαγές και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ελλάδας για τη νέα σεζόν. Όπως είναι ήδη γνωστό, η χώρα μας θα έχει πέντε εκπροσώπους.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά υπάρχει και περίπτωση να μπει απευθείας στους ομίλους (πρέπει οι κάτοχοι των Champions League και Europa League να έχουν κερδίσει συμμετοχή στο Champions League μέσω του πρωταθλήματός τους).

Ο πρώτος των πλέι οφ θα μετέχει κι αυτός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά στο γκρουπ των μη πρωταθλητών. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο κυπελλούχος Ελλάδας κέρδιζε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Επομένως, απ' τη στιγμή που ο Υφυπουργός Αθλητισμού ματαίωσε τη διοργάνωση, τότε και οι 4 ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ θα παίξουν στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, η ματαίωση του Κυπέλλου σημαίνει το ίδιο πράγμα με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, όσον αφορά στις ευρωπαϊκές θέσεις.

Όπως προαναφέραμε, ο πρώτος των πλέι οφ πάει προκριματικά Champions League, ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίξουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τέταρτος θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Χαμένος ο Ατρόμητος, κίνδυνος για ΠΑΟΚ

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο μεγάλος χαμένος είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προλάβει το... τρένο των πλέι οφ, επομένως η μοναδική ευκαιρία για ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου. Παρόλα αυτά, ορατός είναι ο κίνδυνος και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος... φλερτάρει να μείνει εκτός 5άδας, αφού θεωρείται βέβαιη η αφαίρεση βαθμών για όσα έλαβαν χώρα στην Τούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναβολή στο ΑΕΚ - Ατρόμητος με απόφαση Κοντονή!

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό Κυπέλλου"

Κοντονής στη HuffPost Greece: "Η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου είναι μονόδρομος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK