Της απολογίας το ανάγνωσμα

Της απολογίας το ανάγνωσμα
Ο αθλητικός δικαστής πήρε... το στυλό και το χαρτί και ετοιμάζεται να μοιράσει ποινές, μετά τις κλήσεις σε απολογία του προωτοβάθμιου οργάνου της ΕΠΑΕ. Ελλοχεύουν ποινές για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΑΕ κάλεσε απολογία:

"Την ΠΑΕ ΑΕΚ, τον Χ. Καρβουνίδη (γιατρός) και τον Α. Μήνου (διερμηνέας), γιατί στο 47' και 65' λεπτό του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο γιατρός της εγκαλούμενης Χ. Καρβουνίδης και ο διερμηνέας της Α. Μήνου, αντίστοιχα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αποφάσεις του διαιτητή με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή τους, από τον αγωνιστικό χώρο. Πριν την έναρξη του αγώνα και περί ώρα 19.40, είκοσι (20) περίπου φίλαθλοι της εγκαλούμενης από την κερκίδα της θύρας 35, επιτέθηκαν με πλαστικά μπουκάλια νερού κατά της αστυνομικής δύναμης που ενεργούσε αποτρεπτικά, έξωθι αυτής, για την υπερπήδηση φιλάθλων, με την παρέμβαση της οποίας αποκαταστάθηκε η τάξη.

Με την έναρξη του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας από τις κερκίδες 1 και 35, άναψαν συνολικά δέκα (10) βεγγαλικά, εκ των οποίων ένα (1) εκτόξευσαν προς τον αγωνιστικό χώρο. Με την επίτευξη τέρματος της ομάδος τους, φίλαθλοι της εγκαλούμενης από τις ίδιες ως άνω κερκίδες άναψαν συνολικά δέκα (10) βεγγαλικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα περί ώρα 21.10, ομάδα είκοσι (20) περίπου φιλάθλων της εγκαλούμενης προκειμένου να εισέλθουν στην κερκίδα της θύρας 3, επιτέθηκε αναίτια και απρόκλητα κατά της αστυνομικής δύναμης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προ της θύρας αυτής, προπηλακίζοντας και απωθώντας αυτή, με συνέπεια να τραυματισθούν ελαφρά δύο (2) αστυνομικοί, ενώ επιτέθηκαν ομοίως στο ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας τραυματίζοντας ελαφρά τρία (3) άτομα.

Επίσης κατά την διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφωνούσαν υβριστικά συνθήματα ενώ στο 60΄ και 85΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της ιδίας ομάδας εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα κατά του διαιτητή Τσικίνη.

Την ΠΑΕ Καλλιθέα και τον Σ. Μλαντένοφ (προπονητής), γιατί: στο 32΄λεπτό του αγώνα Καλλιθέα-Παναθηναϊκός και με και με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους, φίλαθλοι της εγκαλούμενης έριξαν μία (1) κροτίδα εκτός του αγωνιστικού χώρου. Στο 65΄ λεπτό του αγώνα απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής της εγκαλούμενης, Σ. Μλαντένοφ, διότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος σε απόφαση του διαιτητή φωνάζοντας και χειρονομώντας.

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γιατί στο 33΄, 41΄, 46΄, 61΄ και 63΄ λεπτό του αγώνα ΠΑΕ Καλλιθέα-Παναθηναϊκός φίλαθλοι της εγκαλούμενης που βρίσκονταν στη θύρα 2, εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα Στο 41΄ και 63΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι άναψαν δύο (2) βεγγαλικά και τα έσβησαν στην κερκίδα τους, ενώ στο 69΄ λεπτό του αγώνα άναψαν ένα (1) βεγγαλικό το οποίο και αυτό έσβησαν στην κερκίδα τους.

Την ΠΑΕ Ατρόμητος, γιατί στο 14 λεπτό του αγώνα Ατρόμητος-Ξάνθη φίλαθλοι της εγκαλούμενης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα.

Την ΠΑΕ Ξάνθη και τον Α. Μαλαδένη (εκπρόσωπος,) γιατί στο 80΄ λεπτό του αγώνα Ατρόμητος-Ξάνθη, ο εκπρόσωπος της εγκαλούμενης Α. Μαλαδένης αποδοκίμαζε έντονα τις αποφάσεις του διαιτητή του αγώνα με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γιατί κατά την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Λάρισα και μετά την επίτευξη των τερμάτων φίλαθλοι της εγκαλούμενης άναψαν συνολικά επτά (7) πυρσούς χωρίς να τους ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ Ακράτητος και τον Α. Δούναβη (φυσιοθεραπευτής), γιατί στο 85 λεπτό του αγώνα Ακράτητος-Ιωνικός ο φυσιοθεραπευτής της εγκαλούμενης Α. Δούναβης διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ Ηρακλής και τον Φ. Γκιζέλη (τεχνικός σύμβουλος), γιατί στο 44΄ λεπτό του αγώνα Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς, ο τεχνικός σύμβουλος της εγκαλούμενης Φ. Γκιζέλης, διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση του διαιτητή κουνώντας τα χέρια του επιδεικτικά με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας και τον Κ. Παπαδόπουλο (εκπρόσωπος), γιατί στο 81΄ λεπτό του αγώνα Εθνικός Αστέρας-Χαϊδάρι, ο εκπρόσωπος της εγκαλούμενης Κ. Παπαδόπουλος κινούμενος απειλητικά προς τον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Χαϊδάρι, Γ. Κιούρκο, του είπε : «Τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε εδώ μέσα, προσέχετε» με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τον αγωνιστικό χώρο. Επίσης στο 85΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλούμενης έριξαν δύο (2) σακούλες με απορρίμματα, τρία (3) μπουκάλια νερού και ένα (1) καφέ, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Την ΠΑΕ ΑΣΚ Ολυμπιακός, γιατί στο 23΄ λεπτό του αγώνα ΑΣΚ Ολυμπιακός-Κέρκυρα φίλαθλοι της εγκαλούμενης εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα. Στο 45΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι εκφωνούσαν υβριστικό σύνθημα Μετά την λήξη του ημιχρόνου οι ίδιοι φίλαθλοι εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα κατά του διαιτητή. Επίσης κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλούμενης απαίτησαν την απομάκρυνσή του προπονητή της ομάδας τους εκφραστικά με υβριστικό σύνθημα.

Την ΠΑΕ Ηλυσιακός, γιατί κατά την είσοδο των ομάδων για την έναρξη του αγώνα Ηλυσιακός-Εργοτέλης και στο 40΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλούμενης άναψαν τέσσερα (4) βεγγαλικά, χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 60΄ λεπτό του αγώνα οι ως άνω φίλαθλοι άναψαν δύο (2) βεγγαλικά, χωρίς να τα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ Αχαϊκή και τον Τ. Παναγιωτόπουλο (πρόεδρος) με βάση την από 28-9-2005 έγγραφη καταγγελία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και τις δημοσιεύσεις στον αθλητικό τύπο (ΦΙΛΑΘΛΟΣ) σχετικά με τις δηλώσεις του Τάκη Παναγιωτόπουλου, προέδρου της ΠΑΕ Αχαϊκή. που αφορούν στον διαιτητή του αγώνα Κ. Τζουβάνο ("Είχα πληροφορίες ότι ο Τζουβάνος δεν θα είναι σωστός και ότι θα κέρδιζε ο Αστέρας. Είναι ντροπή. Ο συγκεκριμένος όμως είναι επικίνδυνος. Τουλάχιστον να μην βασανιστούν άλλες ομάδες").

Την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, γιατί κατά την τέλεση του αγώνα Κερατσίνι-Απόλλων Σμύρνης φίλαθλοι της εγκαλούμενης διαμαρτυρόμενοι σε αποφάσεις του διαιτητή εκφώνησαν υβριστικό σύνθημα.

Την ΠΑΕ Εθνικός, γιατί στο 35΄λεπτό του αγώνα Βύζας Μεγάρων-Εθνικός φίλαθλοι της εγκαλούμενης έριξαν δύο μικρά μπουκάλια με νερό και ένα άδειο, στον αγωνιστικό χώρο.

Την ΠΑΕ Διαγόρας, γιατί στον αγώνα Διαγόρας-Μεσσηνιακός η εγκαλούμενη δεν φρόντισε να παρευρίσκεται ασθενοφόρο στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ως άνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

* Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στους ποδοσφαιριστές Σουβάρι (Διαγόρας), Αργέντη (Ατσαλένιος) και Ραφαηλίδη (Απόλλωνας Σμύρνης)".

News 24/7

24MEDIA NETWORK