Tίτλοι τέλους για Λένοξ Λιούις

Μετά από 14 χρόνια λαμπρής καριέρας, ο Λένοξ Λιούις αποφάσισε να "κρεμάσει" τα γάντια του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο διεθνούς φήμης 38χρονος μποξέρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωϊ της Παρασκευής και μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε την απόφασή του. "Είναι μια ξεχωριστή μέρα της ζωής μου", τόνισε χαρακτηριστικά. Στο πλευρό του Λιούις ο Μοχάμεντ Αλι

Tίτλοι τέλους για Λένοξ Λιούις
Μετά από 14 χρόνια λαμπρής καριέρας, ο Λένοξ Λιούις αποφάσισε να "κρεμάσει" τα γάντια του και να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο διεθνούς φήμης 38χρονος μποξέρ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το πρωϊ της Παρασκευής, στην οποία μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, ανακοίνωσε την απόφασή του.

Ο Λιούις έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και υπερασπίστηκε επάξια τον τίτλο του (World Boxing Council) εναντίον του Ουκρανού, Βαλερί Κλίτσκο, ο οποίος όμως ζήτησε ρεβάνς.

"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα της ζωής μου" , τόνισε αρχικά ο Λιούις και συμπλήρωσε: "Θέλω να σας ανακοινώσω ότι ο αγώνας μου στις 21 Ιουνίου 2003, ήταν και ο τελευταίος μου..."

Ο Λένοξ Λιούις, που δεν έκρυψε την συγκίνησή του, αναφέρθηκε στα "δύσκολα μονοπάτια" της πολύχρονης καριέρας του: "Οταν πρωτοξεκίνησα το μποξ, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για να φτάσεις στον Παγκόσμιο Τίτλο, στην Παγκόσμια Καταξίωση. Υπάρχουν "στροφές", "λακούβες", αλλά όχι "ευθεία". Σε αυτό το "ταξίδι" έμαθα πως αν χάσεις, δεν σημαίνει ότι τελείωσε η καριέρα σου σαν μποξέρ. Δεν είναι εύκολο να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις των 110% των δυνατοτήτων σου, τότε καλύτερα να μην το κάνεις. Είμαι υπερήφανος που είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής".

Στο πλευρό του Λιούις, στάθηκε με δηλώσεις του σε βρετανική εφημερίδα ο Μοχάμεντ Aλι. "Είναι λυπηρό που αποφάσισε να τα παρατήσει, όμως, αν το έχει ήδη αποφασίσει θα πρέπει να το κάνει. Είναι σπουδαίος μαχητής", είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλύτερος πυγμάχος όλων των εποχών.

Στην 14χρονη καριέρα του ο Λιούις έχει ηττηθεί μόλις σε δύο αγώνες, ενώ το 1988 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ για λογαριασμό του Καναδά. Το 1992 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ το 1999 σε ένα συγκλονιστικό αγώνα επικράτησε στα σημεία του Εβάντερ Χόλιφιλντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK