Τίτλοι τέλους στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από 34 χρόνια

Ολοκληρώθηκε η τελευταία ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ και έπεσαν οι τίτλοι τέλους μετά από 34 χρόνια. Για πρώτη φορά μετά το 1979 και την ίδρυση Επαγγελματικού Σωματείου από τον Λουκά Μπάρλο, ΑΕΚ δεν υφίσταται ως ΠΑΕ. Ο Ανδρέας Δημητρέλος ορίστηκε εκκαθαριστής και μαζί με έναν ορκωτό λογιστή και τον Αλέξη Αλεξίου, θα "τρέξουν" τη διαδικασία εκκαθάρισης.

Τίτλοι τέλους στην ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από 34 χρόνια
INTIME SPORTS

Βάσει νόμου η διαδικασία θα πρέπει να περατωθεί εντός τριών μηνών, δηλαδή μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η ΑΕΚ πλέον έχει αποκλειστικά ερασιτεχνική υπόσταση και με την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες (ενδεχομένως την επόμενη σεζόν) θα συσταθεί εξ αρχής.

Σημειώνεται ότι η ΓΣ όρισε ακόμη τετραμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Χάρη Οικονομόπουλο, Παναγιώτη Βαλασσόπουλο, Αλέξη Αλεξίου και τον μικρομέτοχο Κωνσταντίνο Κοτσώνη, οι οποίοι θα πάρουν τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη και θα τα εκχωρήσουν στο ελληνικό Δημόσιο. Αντιστοίχως θα γίνει και με τα χρήματα της υπόθεσης Σορεντίνο.

Βασικό μέλημα είναι πλέον να βρεθεί ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να πληρωθεί το "44" και να μην "σκάσει" η ρύθμιση, επαναφέροντας το χρέος στα 175 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΚ αναμένεται να αλλάξει οριστικά σελίδα την Κυριακή με τη διεξαγωγή των εκλογών της ερασιτεχνικής στο ξενοδοχείο President.

Μένει στο ΟΑΚΑ για δυο χρόνια η ΑΕΚ!

Στο ΟΑΚΑ θα παίξει και τα επόμενα δύο χρόνια η ΑΕΚ, όπως διαρρέει από την ΠΑΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γραφειοκρατικές δυσκολίες και προβλήματα νομικής φύσης οδήγησαν στην ακύρωση όλων των συμφωνιών που είχαν υπογραφεί για το Ελληνικό.

Τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τη χρήση του γηπέδου στο Ελληνικό ώθησαν σε αλλαγή πλεύσης τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του ΟΑΚΑ και εξασφάλισε συμφωνία χρήσης του για τα επόμενα δύο χρόνια - διάστημα στο οποίο υπολογίζει το νέο αφεντικό της Ένωσης ότι θα συντελεστεί η επάνοδος στη Super League.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ διαπίστωσε ότι αν επέμενε στη λύση του Ελληνικού θα ρίσκαρε υπερβολικά γι' αυτό και προτίμησε να αλλάξει ρότα, κάτι που έκανε άμεσα.

Οι όποιες συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρίες και χορηγούς που θα μετέτρεπαν το γήπεδο του Ελληνικού σε -προσωρινό- σπίτι της ΑΕΚ ακυρώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK