Το 0/3 του VAR στην Premier League δεν έχει προηγούμενο

Στις αναμετρήσεις της 34ης αγωνιστικής στην Premier League, το VAR δεν μπορούσε να πετύχει... ελέφαντα στο μισό μέτρο. Τρεις περιπτώσεις πέναλτι που εξετάστηκαν μέσω τεχνολογίας, με ισάριθμες λάθος αποφάσεις.

O Ζοζέ Μουρίνιο αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν έχει δοθεί πέναλτι στην ανατροπή του Κέιν από τον Κινγκ, στην αναμέτρηση Μπόρνμουθ-Τότεναμ στο Vitality Stadium στις 9 Ιουλίου 2020. (AP photo/Matt Dunham, Pool)
O Ζοζέ Μουρίνιο αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν έχει δοθεί πέναλτι στην ανατροπή του Κέιν από τον Κινγκ, στην αναμέτρηση Μπόρνμουθ-Τότεναμ στο Vitality Stadium στις 9 Ιουλίου 2020. AP PHOTO/MATT DUNHAM, POOL

Μπόλικη -και δικαιολογημένη- κουβέντα σήκωσαν τα παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής στην Premier League, εξαιτίας σοβαρών λαθών της διαιτησίας και μάλιστα με την ευθύνη να βαραίνει κυρίως το VAR. Πολύ δύσκολα θα περίμενε κανείς να συμβεί αυτό σε τέτοιο πρωτάθλημα, ειδικά σε αυτή την έκταση. Στα ματς Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον - Σάουθαμπτον και Μπόρνμουθ - Τότεναμ, ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς είδαν στο VAR.

Στο Villa Park, ο Μπρούνο Φερνάντες δοκίμασε μια περίτεχνη ντρίμπλα, πάτησε τον αντίπαλο του (Κόνσα) και βρέθηκε στο χορτάρι. Ο ρέφερι έδειξε πέναλτι και το VAR... συμφώνησε. Κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί.

Στο Goodison Park, o Γουόρντ-Πρόουζ έφτασε πρώτος στη μπάλα εντός περιοχής και στη συνέχεια έπεσε πάνω στον Αντρέ Γκόμες. Πέναλτι η υπόδειξη του διαιτητή, πέναλτι και η ετυμηγορία του VAR. Καμία παράβαση...

Στο 'Vitality Stadium', σε μια εκτέλεση κόρνερ για την Τότεναμ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου έκανε κίνηση ο Κέιν. Πριν προλάβει να φτάσει στη μπάλα, ο Κινγκ ήρθε στην πλάτη του και τον έσπρωξε και με τα δύο χέρια. Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έπεσε στο χορτάρι, ο διαιτητής δεν είδε τίποτα. Ούτε και το VAR... Πέναλτι μαρς που δεν δόθηκε.

Τρεις περιπτώσεις λάθος εκτίμησης του διαιτητή, κάτι που φυσικά μπορεί να συμβεί με γυμνό μάτι σε καθαρή ροή αγώνα. Τα ανθρώπινα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Υποτίθεται πως η τεχνολογία θα τα διόρθωνε. Εν προκειμένω, ουδείς μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται να εξετάστηκαν αυτές οι τρεις φάσεις στο VAR και η λάθος αρχικές αποφάσεις των διαιτητών να έμειναν ως είχαν. Απορία που εξέφρασε εκπρόσωπος της Premier League, που μίλησε στο BBC και παραδέχθηκε πως το VAR κατάφερε ένα 0/3 που δεν έχει προηγούμενο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK