ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 100% του Μουρίνιο για Ρεάλ και τα σενάρια διαδοχής

H επιθυμία του Ζοσέ Μουρίνιο να κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης εκφράστηκε για πολλοστή φορά από τα χείλη του Πορτογάλου. Σε συνέντευξη (το πρώτο μέρος αυτής) που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα “Marca” (σ.σ με λευκό μπλουζάκι που παραθέτει σ' αυτά που φορούν οι Μαδριλένοι) δήλωσε έτοιμος να μετακομίσει στη “βασίλισσα”, την ώρα που στην Ιταλία άρχισαν τα σενάρια για τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Το 100% του Μουρίνιο για Ρεάλ και τα σενάρια διαδοχής

Όταν αρχικά ρωτήθηκε αν θα προπονήσει τους “μερένχες” από τη νέα χρονιά ο τεχνικός της Ίντερ είπε : “Δεν γνωρίζω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν ένας μεγάλος παίκτης ή προπονητής δεν έχει περάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης τότε αφήνει κενό στην καριέρα του. Θέλω να προπονήσω τη Ρεάλ 100%. Δεν ξέρω αν θα είναι αυτή τη χρονιά ή την επόμενη. Οι μόνες μου επιλογές είναι η Ρεάλ και η Ίντερ. Η Ρεάλ μπορεί να γίνει ο μόνος λόγος για να φύγω από την Ίντερ μετά από δύο χρόνια εξαιρετικής δουλειάς. Είναι σίγουρο πως φεύγω με καθαρή τη συνείδησή μου, έχοντας αλλάξει το σύλλογο”.

O Πορτογάλος αναφέρθηκε και στο θέμα της παραχώρησης του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην Μπαρτσελόνα: “Ο Ιμπραϊμοβιτς μου είπε ότι ήθελε να πάει στην Μπαρτσελόνα για να πάρει τη Χρυσή Μπάλα και να βελτιωθεί. Αλλά σε μία καλή ομάδα με τους Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα δεν είναι εύκολο. Δεν πήγε όπως ήλπιζε. Σε αντίθεση με τον Ετό, ο οποίος ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, σε μία ομάδα με όνειρα και φιλοδοξίες. Η Ίντερ είναι οικογένεια και νιώθει σημαντικός”.

Απολαύστε όλους τους αστέρες του Campionato στα αθλητικά κανάλια του
Conn-X TV!

Ο επερχόμενος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, δεν έλειψε από τα λεγόμενα του “special one”: “Τι ήταν για εμένα ο Φάαλ; Η ευκαιρία να δουλέψω μαζί του για τρία χρόνια σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα. Ωστόσο το ξεπλήρωσα αυτό γιατί δούλεψα τρία χρόνια σα ζώο. Δούλευα στο γήπεδο, ταξίδεψα για να βλέπω αντιπάλους, προετοίμαζα τις προπονήσεις. Ο Φαν Χάαλ ήταν μαζί μου ένα τίμιο άτομο. Και ήταν σημαντικός σε μερικές αποφάσεις που πήρα. Μου είχαν προτείνει να προπονήσω τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελονα και αντιτάχθηκε σ’ αυτό. Μου είπε ότι αν ήταν να φύγω για να γίνω το Νο1 θα με άφηνε, αλλά όχι για γίνω το Νο2. Ήταν φανταστικός μαζί μου, του είμαι ευγνώμων και για εμένα η εικόνα που βγάζει δεν αντιστοιχεί με το τι είναι σαν άνθρωπος. Όσον αφορά το Σάββατο το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Φαν Χάαλ γνωρίζει το Μουρίνιο ως βοηθό. Και αυτό κάνει τη διαφορά”.

Τα σενάρια για Μπενίτεζ, Μιχάιλοβιτς

Ο διάδοχος του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ίντερ είναι ένα θέμα που “καίει” το διεθνή Τύπο, αλλά πολύ περισσότερο τους οπαδούς και τη διοίκηση του συλλόγου.

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του Ράφα Μπενίτεθ, από τη στιγμή μάλιστα που ο Ισπανός δεν θα μετακομίσει τελικά στη Γιουβέντους. Ωστόσο, οι άνθρωποι των νταμπλούχων Ιταλίας έσπευσαν να διαψεύσουν τα σενάρια περί μετακόμισης του τεχνικού των “κόκκινων” στο Μιλάνο.

Πιο πιθανή λύση ακούγεται αυτή του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Ίντερ. Ο Σέρβος έχει περάσει και από τον πάγκο της ομάδας, όντας στο πλάι του Ρομπέρτο Μαντσίνι, την περίοδο που ο Ιταλός ήταν στο τιμόνι των “νερατζούρι”.

Στα υπέρ του Μιχάιλοβιτς το γεγονός ότι αν έλαβε εφέτος την Κατάνια και κατάφερε να την σώσει από σίγουρο υποβιβασμό. Επίσης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους φίλους της Ίντερ, λόγω της παρουσίας του στην μάδα από το 2004 ως το 2006. Ωστόσο, η προπονητική του εμπειρία είναι φτωχή και η κληρονομία που αφήνει πίσω του ο Μουρίνιο είναι τεράστια. Ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται αντιρρήσεις κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί το βάρος της επιτυχίας του “special one”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK