Το 1996 ο Φέργκιουσον έκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του!

Έτοιμο με... κορδέλα είχε ο πρώην πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ζινεντίν Ζιντάν, για "δώρο" στον προπονητή και τον κόσμο. Το 1996 ο Μάρτιν Έντουαρντς μπορούσε να κάνει "Κόκκινο Διάβολο" τον Ζιζού, ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έριξε πανηγυρικό άκυρο και ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός.

Το 1996 ο Φέργκιουσον έκανε το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του!

Το ρου της ιστορίας του ποδοσφαίρου θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό σήμερα αν το 1996 ο Φέργκιουσον δεν έλεγε "όχι" στον πρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Ζινεντίν Ζιντάν!

Ναι, η "αλεπού", όπως αποκάλυψε ο Μάρτιν Έντουαρντς (chairman της Γιουνάιτεντ εκείνη την περιόδο) σε συνέντευξή του, αποφάσισε να μην πει το "ok" για την απόκτηση του Γάλλου -που ήταν μόλις 24 τότε- και ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός...

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας του "Όλντ Τράφορντ" ο Φέργκιουσον το... φοβήθηκε με τον Ζιντάν, γιατί ενδεχομένως να θύμωνε ο συμπατριώτης του Ζιζού, και "αφεντικό" στη Γιουνάιτεντ τότε, Ερίκ Καντονά.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ο Καντονά μία σεζόν μετά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ ο Ζιντάν ήταν ήδη παίκτης της Γιουβέντους και ξεκίνησε να γράφει μία φανταστική ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

News 24/7

24MEDIA NETWORK