Το '30αρι' των Λιβάγια και Ολιβέιρα είναι ο ασφαλής δρόμος

Οι Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, συνεπικουρούμενοι από την πρώτη 'νταμπλ-νταμπλ' (11 γκολ και 11 ασίστ) σεζόν στην καριέρα του Πέτρου Μάνταλου, είναι η απάντηση στο αν η ΑΕΚ έχει τύχη να ξεπεράσει (και) το χάντικαπ του -3 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Στην τελική ευθεία για την εκπλήρωση δύο στόχων που έμοιαζαν εκτός πλάνου λίγους μήνες πριν, η ΑΕΚ καλείται να αποδείξει ότι είναι ικανή, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (δις, καθώς υπάρχει και ο τελικός του κυπέλλου) και να ολοκληρώσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Για την ακρίβεια, όπως ουδείς περίμενε, όταν ο Μάσιμο Καρέρα αναλάμβανε την ομάδα.

Όταν ο Ιταλός αφίχθη, αυτό που εντός ΑΕΚ ήλπιζαν να συμβεί για αρχή, ήταν ένα υγιές νοικοκύρεμα και σίγουρα όχι μία τόσο εντυπωσιακή ανατροπή δεδομένων, εντός αποδυτηρίων και αγωνιστικών χώρων. Στη διάρκεια αυτής της ανάκαμψης, ο Νέλσον Ολιβέιρα αντιμετώπισε το πρόβλημα των κοιλιακών προσαγωγών, το οποίο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει με την ίδια φούρια που ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ. Πέρασε δύσκολα, προσπάθησε πολύ ώστε να αποφύγει το νυστέρι, πίστεψε ότι θα τα καταφέρει δίχως να χρειαστεί χειρουργείο και δικαιώθηκε για το πείσμα και την επιμονή του.

Πλέον, απαλλαγμένος από τον οξύ πόνο κι έχοντας μάθει το πώς να διαχειρίζεται τις μικροενοχλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται σε αυτήν την ύπουλη περιοχή, ο Πορτογάλος φορ βρίσκει τον εαυτό του και κάνει τη διαφορά που απαιτείται. Επέστρεψε στα γκολ, έχει ήδη πετύχει 4 στα πλέι οφ της Super League 1 και δείχνει έτοιμος και οπλισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο στα επόμενα ματς, στα οποία για την Ένωση κρίνονται δύο μεγάλοι στόχοι.

Τα 15 τέρματα του Πορτογάλου συνιστούν ισοφάριση προσωπικού ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν, όσα δηλαδή είχε πετύχει με τη φανέλα της Νόριτς την περίοδο 2015-2016. Ένα εξαιρετικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κάποιος την ταλαιπωρία που υπέστη για σημαντικό χρονικό διάστημα, αν και η αλήθεια είναι ότι η διακοπή λόγω κορονοϊού τον βοήθησε ώστε να δουλέψει στοχευμένα στο σημείο που αντιμετώπιζε το πρόβλημα, ώστε να εμφανιστεί στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Ο εξίσου φορμαρισμένος Λιβάγια κι η συζήτηση για το συμβόλαιό του

Στα 27 πλέον, με σεζόν (που ακόμα 'τρέχει') στην οποία ήδη έχει 'γράψει' 15 γκολ και 13 ασίστ, αν είναι ο Μάρκο Λιβάγια να αποχωρήσει, αυτό θα πρέπει να γίνει με τη σωστή τιμή. Το θετικό της ιστορίας είναι ότι ο Κροάτης θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ, να παίξει στην Αγιά Σοφιά και παραδέχεται ότι στην Ελλάδα έχει βρει τη βολή του.

Στον αντίποδα, η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται προκαλεί εκκωφαντικό θόρυβο για το ότι είναι ποδοσφαιριστής που του αξίζει να διαπρέπει σε καλύτερο πρωτάθλημα από τη Super League 1. Όπως επίσης, δεδομένη είναι κι η επιθυμία του να πάρει περισσότερα χρήματα, τη στιγμή που λαμβάνει ετησίως περίπου 400.000 ευρώ λιγότερα από όσα εισπράττει ο Ολιβέιρα.

Το παρελθόν έχει διδάξει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν χάνει τις υποθέσεις με τους παίκτες που έχει ξεχωριστή σχέση. Ακόμα περισσότερο δε, όταν ξέρει ότι υπάρχει μπροστά το πιθανό σενάριο μιας πώλησης που θα του αποφέρει συντριπτικά περισσότερα χρήματα από αυτά που το κλαμπ θα κληθεί να δώσει σε ένα νέο συμβόλαιο.

Οι δυο τους, συνεπικουρούμενοι από την πρώτη 'νταμπλ-νταμπλ' (11 γκολ και 11 ασίστ) σεζόν στην καριέρα του Πέτρου Μάνταλου, είναι η απάντηση στο αν η ΑΕΚ έχει τύχη να ξεπεράσει (και) το χάντικαπ του -3 από τον ΠΑΟΚ, βάσει των νέων δεδομένων και να κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στον πρωταθλητή και κραταιό με την εικόνα που παρουσιάζει Ολυμπιακό. Ναι, το μπορεί, αρκεί οι συγκεκριμένοι 3 να το συνεχίσουν από εκεί που το έχουν αφήσει, τώρα στα δύσκολα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK