Το '5,9%' του Παναθηναϊκού προκαλεί λύπη για τη Super League 1

Το Transfermarkt.com καταγράφει πόσος κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα της Super League 1 την τρέχουσα σεζόν. Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για όλη τη λίγκα.

Το '5,9%' του Παναθηναϊκού προκαλεί λύπη για τη Super League 1
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πόσοι πηγαίνουν γήπεδο στην Ελλάδα; Αυτή είναι μια ερώτηση που συνήθως δεν φέρνει τις πιο ικανοποιητικές απαντήσεις, που οι εικόνες του παρελθόντος χρησιμεύουν ως το καλύτερο φάρμακο για τα μάτια, για να ξεχνιούνται οι εξέδρες του Σήμερα, όταν οι ψίθυροι και οι σιωπές αποκτούν κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Transfermakt.com, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης φιλάθλων ανά παιχνίδι, ένα 74%, που μεταφράζεται σε μέσο όρο 23.771 φιλάθλων, για ένα γήπεδο που χωράει 32.115 άτομα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη 2η θέση, με την Τούμπα να προσελκύει κατά μέσο όρο 19.833 οπαδούς, γεμίζοντας το 69% του σταδίου. Η χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΑΕΚ μεταφράζεται σε μέσο όρο προσέλευσης 18.372 φιλάθλων, κάτι που μεταφράζεται σε 26,4% πληρωθέντων θέσεων έναντι 69.618 του συνόλου. Ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει μόλις 4.120 θεατές ανά παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο, δηλαδή καλύπτει το 5,9% του συνόλου των θέσεων του ΟΑΚΑ. Ακόμα μεγαλύτερη ερημιά συναντάμε και στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου μόλις 1.831 πιστοί συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Πανιωνίου να παραμείνει στην κατηγορία, σε ένα γήπεδο 11.700 θέσεων. Στο Περιστέρι, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, μόλις 1.300 φίλοι του Ατρομήτου πηγαίνουν σταθερά στο γήπεδο (χωρητικότητας 9.050 θέσεων).

Η περιγραφή των παραπάνω οπαδών ως 'φίλων' καταλήγει να έχει διττή έννοια: ο θεσμός του να πηγαίνεις σε αγώνα της Super League 1, καταλήγει σπάνιο χόμπι, μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Το '5,9%' του Παναθηναϊκού προκαλεί λύπη για τη Super League 1
TRANSFERMARKT.COM

Oποιαδήποτε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στις κερκίδες πρωταθλημάτων όπως το γαλλικό ή το γερμανικό προκαλεί μελαγχολία. Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν σε αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος γεμίζει το 'Παρκ ντε Πρενς' κατά 95,2% (μ.ό.), ενώ στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ, η Λειψία, η Σάλκε και η Κολωνία, παρουσιάζουν πληρότητα που επίσης ξεπερνά το 95% των διαθέσιμων θέσεων των σταδίων τους.

Περασμένα μεγαλεία...

Θα κάνει ζημιές στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός; Το Pod-όσφαιρο απαντά:

News 24/7

24MEDIA NETWORK