Το 64% των Ελλήνων παικτών πιστεύει πως τα ματς στήνονται!

Σχεδόν το 13% των παικτών που αγωνίζεται στα ελληνικά πρωταθλήματα έχει προσεγγισθεί από... διάφορους για να στήσουν ματς, ενώ το 64% των Ελλήνων παικτών πιστεύει ότι στα ελληνικά πρωταθλήματα στήνονται παιχνίδια. Αυτά και πολλά άλλα, αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου Μπίρμπεκ του Λονδίνου για λογαριασμό της ένωσης των ποδοσφαιριστών FIFPro.

Το 64% των Ελλήνων παικτών πιστεύει πως τα ματς στήνονται!

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη σε Αγγλία, Σκωτία, Ελλάδα, Σλοβενία, Φινλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ρουμανία, έδειξαν πως το στήσιμο αγώνων αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας, αλλά και για την Ιταλία.

Στην έρευνα πήραν μέρος πάνω από 1500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία των παραπάνω χωρών και υποβλήθηκαν σε 17 ερωτήσεις για τη σεζόν που μόλις τελείωσε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκαν:

α) αν έχουν παίξει σε ματς που αργότερα αποδείχθηκε στημένο,

β) αν τους έχει προσεγγίσει κάποιος να τους ζητήσει να στήσουν αγώνα,

γ) αν πιστεύουν πως υπάρχουν λόγοι για ύπαρξη στημένων αναμετρήσεων στο πρωτάθλημά τους.

Στην Ελλάδα, 29 παίκτες, δηλαδή το 13,7% των ερωτηθέντων, είπαν πως έχουν παίξει σε ματς που ήταν στημένα, ενώ το 12,8% απάντησε πως κάποιος τους πλησίασε να τους ζητήσει να στήσουν ματς.

Επίσης, το 64% τόνισε πως υπάρχουν λόγοι να πιστεύει πως στήνονται παιχνίδια στις ελληνικές λίγκες!

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί, ότι μόνο στην Ελλάδα πιστεύουν τόσο πολύ πως στήνονται ματς! Το αντίστοιχο νούμερο σε Ρουμανία, Ιταλία και Σλοβενία ήταν 13,6%, 11,8% και 10,4% αντίστοιχα.

" Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι στημένοι αγώνες είναι μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα. Το ιλιγγιώδες νούμερο όσων πιστεύουν πως στήθηκαν παιχνίδια τους τελευταίους δώδεκα μήνες, είναι τρομερό. Αυτό ίσως αποτελεί και αποδεικτικό στοιχείο! Πρέπει οι αρχές να διερευνήσουν το θέμα περαιτέρω", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση για τη χώρα μας.

24MEDIA NETWORK