Το άχαρο τέλος των Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι γέμισε με τύψεις τον Λεονάρντο

Τους ενημέρωσε ήδη ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν ότι δεν θα συνεχίσουν. Ταυτόχρονα όμως τούς ζήτησε να συνεχίσουν, ελπίζοντας ότι θα ενισχύσουν την προσπάθεια στο Champions League.

Το άχαρο τέλος των Τιάγκο Σίλβα και Καβάνι γέμισε με τύψεις τον Λεονάρντο

Ο ένας κουβαλά πάνω του μια γεμάτη 8ετία στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το καλοκαίρι του 2012 ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και μόνο σε 39 από τους 310 αγώνες όλων των διοργανώσεων δεν έφερε στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο άλλος έφτασε τα 200 γκολ στις 7 σεζόν στο 'Παρκ ντε Πρενς' και αφήνοντας πολύ πίσω τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έγινε ο αρχισκόρερ όλων των εποχών για το κυρίαρχο γαλλικό κλαμπ.

Τόσο όμως ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Σίλβα όσο και ο Ουρουγουανός Έντισον Καβάνι θα αποχωρήσουν από το Παρίσι, μια και δεν υπολογίζονται για το μέλλον. Ούτε καν την επόμενη σεζόν. Τα συμβόλαιά τους λήγουν στις 30 Ιουνίου κι από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του αθλητικού διευθυντή Λεονάρντο, έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία τους με τους Παριζιάνους.

Το τέλος μιας ποδοσφαιρικής εποχής, αναμφίβολα.

Ο παλαίμαχος χαφ υποστήριξε πως ναι μεν "ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση", αλλά ταυτόχρονα ότι "έπρεπε την να πάρουμε". Αναγνώρισε πως "πρόκειται για παίκτες που έχουν σημαδέψει την ιστορία του κλαμπ" και πως "πάντα αναρωτιόμαστε αν έπρεπε να συνεχίζουμε μια μακρά πορεία μαζί", καθώς κακά τα ψέματα "οι ιστορίες τους ήταν τόσο όμορφες". Μολαταύτα "έπρεπε να ληφθεί μια λογική απόφαση, είτε από οικονομικής σκοπιάς είτε συνυπολογίζοντας τη γενιά που έρχεται". Δεν απέκλεισε, επίσης, το ενδεχόμενο να "κάνουμε λάθος, δεν ξέρω", γνωρίζοντας ως πρώην ποδοσφαιριστής και νυν επιτελικό στέλεχος ότι "δεν υπάρχει ποτέ μια κατάλληλη στιγμή" για να ένα συναισθηματικό διαζύγιο. Είναι πιθανό να μην υπάρχουν 'αντίο' στο δρόμο τους, παρά μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού. Ίσως ξανασυντηθούν, από διαφορετικό μετερίζι, στο μέλλον.

Ό,τι κι φέρει ο χρόνος πάντως, αυτό που φέρνει η στιγμή είναι, το δίχως άλλο, άχαρο. Την ώρα που ο Λεονάρντο τούς δείχνει την πόρτα της εξόδου, μ' ένα 'ευχαριστούμε πολύ και καληνύχτα σας', περιμένει να συνεχίσουν έως ότου τελειώσει η σεζόν. Η Παρί υποχρεώσεις εντός των τειχών δεν έχει. Κάθε εγχώρια διοργάνωση ματαιώθηκε από νωρίς μετά από κυβερνητική εισήγηση που εγκρίθηκε από τις ποδοσφαιρικές αρχές και οι πρωτευουσιάνοι περιμένουν με ανυπομονησία το τελικό πλάνο για τη συνέχιση του Champions League.

Έχοντας προλάβει ν' αποκλείσουν την Ντόρτμουντ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες των προημιτελικών και πιστεύουν ότι έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν ό,τι δεν απέτυχαν μέχρις εδώ, όσες απόπειρες κι αν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Λεονάρντο ζητά από τους δύο ποδοσφαιριστές κατανόηση. Κάνει επίκληση στο φιλότιμό τους και απλώνει μπροστά τους το δέλεαρ ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, αλλά ξέρει ότι αμφότεροι ρισκάρουν, αν παίξουν ως τα τέλη Αυγούστου, να χτυπήσουν και να μην βρουν το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας τους.

"Η ιδέα είναι να συνεχίσουμε με την ίδια ομάδα ως το τέλος Αυγούστου. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε όλο το γκρουπ για το Champions League", ανέφερε απλώς ο Βραζιλιάνος, βεβαιώνοντας ότι "δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη πώς αυτό μπορεί να συμβεί. Ομολογώ ότι είναι ολίγον τι άγνωστο". Τουλάχιστον άφησε στους δύο βετεράνους ποδοσφαιριστές το δικαίωμα ν' αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν εφεξής στην προσπάθεια. Ο κόουτς Τούχελ είναι ενήμερος για κάθε πτυχή της ιστορίας και γνωρίζει εκ των προτέρων ότι μπορεί να μην έχει τον ποδοσφαιριστή των 6 90λεπτων στη διοργάνωση κι αυτόν που άνετα μπορεί να του αλλάξει τη μοίρα ερχόμενος από τον πάγκο.

Όπως έστρωσε ο Λεονάρντο, θα πρέπει να κοιμηθεί πλέον η Παρί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Ίσως να μην κοιμάται άνετα τα βράδια πλέον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK