Το αγαπημένο γκολ του Φαν Πέρσι δεν ήταν μόνο ένα πλασέ

Από τα 46 τέρματα που σημείωσε σε 121 παιχνίδια με τη Φέγενορντ, ο εορτάζων Ρόμπιν Φαν Πέρσι προτίμησε αυτό που έριξε την αυλαία του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ήταν το Νο100 σε συλλογικό επίπεδο και 150ο συνολικά!

Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι με τα ρούχα της εθνικής Ολλανδίας
Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι με τα ρούχα της εθνικής Ολλανδίας AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο αγώνας με την Άλκμααρ στο 'Ντε Κάιπ', στις 20 Απριλίου του 2019, ήταν ο προτελευταίος στη μακρά πορεία του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, προτού αποχαιρετήσει τη δράση απέναντι στην Ντε Χαγκ, δύο εβδομάδες αργότερα. Σε αυτά τα 18 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο διεθνής Ολλανδός αγωνίστηκε, λίγο ή πολύ, σε 274 επίσημα ματς συλλόγων και σημείωσε 100 γκολ. Στρογγυλά. Αν συνυπολογιστούν τα 50 διεθνή τέρματα σε 102 αγώνες με την εθνική Ολλανδίας το νούμερο εκτοξεύεται αυτομάτως στα 150. Κάποια εξ αυτών ποδοσφαιρικά καλλιτεχνήματα, κληρονομιά της ζωγράφου μητέρας του και του γλύπτη πατέρα του.

Θα θυμάσαι τούτο, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, για το 5-1 των 'οράνιε' επί των Ισπανών στον όμιλο.

Την Πέμπτη ο γεννημένος την 6η Αυγούστου του 1983 στο Ρότερνταμ αριστεροπόδαρος άσος έκλεισε τα 37 του και αντί για ευχές η Φέγενορντ, η πρώτη και τελευταία ομάδα του, ζήτησε από τους φαν της κάτι ξεχωριστό: να διαλέξουν από μια δεξαμενή 10 γκολ το αγαπημένο τους. Να ποια μπήκαν σε διαδικασία σύγκρισης.

Φυσικά στο ολλανδικό κλαμπ δεν φαντάζονταν εκ των προτέρων πως στο παιχνίδι θα συμμετάσχει το τιμώμενο πρόσωπο επηρεάζοντας την έκβαση. Ο Φαν Πέρσι αντιλήφθηκε την ψηφοφορία που τελούσε εκείνη την ώρα στο twitter και δίχως χρονοτριβή μπήκε στο χορό. Επί της ουσίας μάλιστα ξεχωρίζοντας το δικό του αγαπημένο καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί ποιος θα εκφράσει ενστάσεις όταν ο ίδιος ο πρωταγωνιστής δείχνει την ξεκάθαρη προτίμησή του σε μία εκ των διαθέσιμων επιλογών;

Στη σειρά παρουσίασης το "σίγουρα αγαπημένο μου" ήταν στη θέση νο5. Αγαπημένο του διότι μπορεί να επιτεύχθηκε σ' ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς με την ΑΖ, διαμορφώνοντας απλώς το τελικό 2-1. Διότι μπορεί να μην είχε αντίκτυπο στην κατάταξη, καθώς η Φέγενορντ είχε κλειδώσει την τρίτη θέση στην Eredivisie και δεν διεκδικούσε κάτι περισσότερο, πίσω από Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Διότι μπορεί να ήταν ένα απλό πλασέ, επιτομή της απλότητας, πάνω από τον γκολκίπερ Μπίζοτ. Κόντρα σε όλα αυτά όμως ήταν το πιο σημαδιακό όλων. Ήταν το τελευταίο του. Ήταν αυτό με το οποίο έφτασε στον τριψήφιο αριθμό.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK