Το αντίο του "El Mago"

Ο επίλογος της ποδοσφαιρικής καριέρας του Βασίλη Τσιάρτα γράφτηκε την Τετάρτη (14/02). Ο πρωταθλητής Ευρώπης, παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τόνισε πως φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Ο "El Mago" ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν όπως τον Τάσο Μητρόπουλο, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και το Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτούς που δεν άκουσαν τις ευχαρίστιες του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή και ο Οτο Ρεχάγκελ. 

Το αντίο του "El Mago"
Ο επίλογος της ποδοσφαιρικής καριέρας του Βασίλη Τσιάρτα γράφτηκε την Τετάρτη (14/02). Ο πρωταθλητής Ευρώπης, παρέθεσε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τόνισε πως φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Ο "El Mago" ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν όπως τον Τάσο Μητρόπουλο, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και τοΔημήτρη Μπουρουτζίκα. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτούς που δεν άκουσαν τις ευχαρίστιες του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή, ήτανο Οτο Ρεχάγκελ, ο Φερνάντο Σάντος και ο Ντέμης Νικολαίδης.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνάντησης

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Πρέπει να δεχόμαστε πως κάποια στιγμή έρχεται το τέλος. Ήμουν αληθινός, ειλικρινής, μα πάνω από όλα τίμιος. Μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου. Δεν με βοήθησε τόσο ο παράγοντας τύχη, αλλά δεν είμαι αχάριστος. Φεύγω πάντως με ένα παράπονο. Θα ήθελα να έχω κλείσει την καριέρα μου αγωνιζόμενος σε κάποια ομάδα”.

Τα στατιστικά του

A’ Εθνική: 195 συμμετοχές, 80 γκολ
Kύπελλο: 24 συμμετοχές, 12 γκολ
Ευρώπη: 49 συμμετοχές, 10 γκολ.
Σύνολο (μαζί με την παρουσία του στο εξωτερικό):
308 συμμετοχές, 114 γκολ.

Εθνική ομάδα: 70 συμμετοχές, 12 γκολ.Τίτλοι


2 πρωταθλήματα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1993,1994).
2 κύπελλα Ελλάδος με την ΑΕΚ (1996,2002).
1 ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Ελλάδος (2004).


***Δεν αποβλήθηκε ποτέ στην καριέρα του.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και τους προπονητές Λάκη Παράσχο, Κώστα Σισμανίδη, Στέφανο Γαϊτάνο, τον προσφάτως απελθόντα από τη ζωή, Αλέκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο ζήσαμε μεγάλες στιγμές στη Νάουσα, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα και τον Μάρκος Αλόνσο στη Σεβίλλη”.

“Από ποδοσφαιριστές ευχαριστώ τον Στέλιο Μανωλά, τον Δημήτρη Σαραβάκο, αλλά πάνω από όλους τον Τάσο Μητρόπουλο, που σε μια περίοδο-κλειδί για την καριέρα μου με στήριξε σημαντικά. Ευχαριστώ επίσης τους γονείς μου και την οικογένειά μου που τόσα χρόνια με στερήθηκαν και με ανέχθηκαν. Ευχαριστώ τέλος και τους δημοσιογράφους που με βοηθήσατε πολύ με τις καλές και τις κακές κριτικές”.

“Η αναγνώριση που παίρνω μέχρι και σήμερα από τον κόσμο είναι το πιο γλυκό έπαθλο και ο πιο μεγάλος τίτλος για την καριέρα μου".

“Στόχος μου ήταν να αξιοποιήσω το ταλέντο που μου είχε δώσει ο Θεός και δεν ήθελα να δημιουργήσω εντυπώσεις με αυτά που έλεγα. Είχα σκοπό πάντα το καλύτερα, γιατί όπως ζητούσε ο κόσμος πάντα το καλύτερο από εμένα, έτσι ζητούσα κι εγώ καλύτερες συνθήκες. Πολλοί χωρίς να με ξέρουν με είχαν παρεξηγήσει για τις απόψεις μου αυτές”.

24MEDIA NETWORK