Το απίστευτο ρεκόρ του «ατσαλένιου» Μάρκο Αουρέλιο

Το απίστευτο ρεκόρ του «ατσαλένιου» Μάρκο Αουρέλιο
Ένα ασύλληπτο ρεκόρ έχει δημιουργήσει ο τερματοφύλακας της Μπελενένσες, Μάρκο Αουρέλιο. Ο 35χρονος Βραζιλιάνος μετράει 199 συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος, γεγονός που σημαίνει πως για πέντε συνεχόμενες σεζόν ο Αουρέλιο δεν έχει χάσει επίσημη αναμέτρηση της ομάδας του. Ο έμπειρος πορτιέρο θα έχει την ευκαιρία στην σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Πόρτο να φτάσει τις 200 συνεχόμενες συμμετοχές, δημιουργώντας ένα απίστευτο ρεκόρ.

« Δεν υπάρχουν μυστικά στην συγκεκριμένη επιτυχία μου. Απλά θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό καθώς ποτέ στην καριέρα μου δεν είχα ένα σοβαρό τραυματισμό, κάτι που σήμαινε πως μπορούσα να δουλεύω πάντα πολύ δυνατά », τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Αουρέλιο. Στην οκταετή μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα της Λισαβόνας ο έμπειρος πορτιέρο έχει δει πολλούς προπονητές να έρχονται και να φεύγουν, εκείνος όμως έμενε πάντα σταθερός στην θέση του βασικού.

« Εάν υπήρχε περίπτωση να παραχωρήσω ένα πέναλτι και να δεχθώ κόκκινη κάρτα, δεν θα είχα καμία αμφιβολία να το πράξω καθώς κανένα προσωπικό ρεκόρ δεν είναι υπεράνω της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάς τον σύλλογο και είμαι ευτυχισμένος που οι προπονητές που πέρασαν μέχρι σήμερα με εμπιστεύτηκαν », υπογράμμισε ο 35χρονος τερματοφύλακας.

Πολλοί θεωρούν ότι το ρεκόρ του Βραζιλιάνου πορτιέρο στηρίχθηκε στην επιλογή του να παραμείνει πιστός στην Μπελενένσες για οκτώ χρόνια, καθώς αυτό του επέτρεψε να είναι βασική επιλογή όλων των προπονητών. « Σίγουρα πιστεύω ότι αυτό με βοήθησε καθώς δεν ξέρω αν θα ήμουν πρώτη επιλογή εφόσον πήγαινα σε άλλη ομάδα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ένα μαραθωνοδρόμο ή έναν άνθρωπο από σίδερο, απλά πιστεύω ότι δουλεύω κάθε μέρα σκληρά για να γίνομαι καλύτερος », τόνισε χαρακτηριστικά ο « αυτοκράτορας», όπως τον αποκαλούν τα πορτογαλικά ΜΜΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK