Το απίθανο μοτίβο του Μουρίνιο που θα δώσει στην Τότεναμ το πρωτάθλημα

Μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ στο 'Anfield', η Τότεναμ έπεσε στη 2η θέση μετά από 13 αγωνιστικές στην Premier League. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ωστόσο είναι αυτή που θα πανηγυρίζει τον Μάιο. Και αυτό γιατί αποτελεί μέρος του οιωνού που οδηγεί όλες τις ομάδες του Πορτογάλου στον τίτλο.

Ο Μουρίνιο συγχαίρει τον Σον μετά τη νίκη της Τότεναμ με σκορ 2-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στο 'Tottenham Hotspur Stadium' του Λονδίνου | 21/11/2020 (Neil Hall/Pool via AP)
Ο Μουρίνιο συγχαίρει τον Σον μετά τη νίκη της Τότεναμ με σκορ 2-0 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στο 'Tottenham Hotspur Stadium' του Λονδίνου | 21/11/2020 © 2020 NEIL HALL/ASSOCIATED PRESS

Η Τότεναμ θα είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας για τη σεζόν 2020/21. Να, σωστά διαβάσατε. Όχι, δεν διαθέτουμε κρυστάλλινη μπάλα. Οι Spurs μπορεί να ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ στο 'Anfield' με την κεφαλιά του Φιρμίνο στο 90', για το τελικό 2-1, στην 13η αγωνιστική της Premier League και είναι πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας και το -3 από τη Λίβερπουλ. Ωστόσο μια αγωνιστική πριν, οι Λονδρέζοι ήταν στην κορυφή της κατάταξης και αυτό μετράει. Γιατί; Ένα εκπληκτικό στατιστικό που συνοδεύει στην καριέρα του τον Ζοζέ Μουρίνιο δίνει την απάντηση.

Συχνά οι αριθμοί παίζουν περίεργα παιχνίδια. Μεταφράζονται και ως οιωνοί. Η Τότεναμ για παράδειγμα έχει τους δικούς της. Για παράδειγμα, το τελευταίο FA Cup που κατέκτησε ήταν το 1991. Προηγουμένως το είχε κερδίσει το 1981, το 1961, το 1921, το 1901. Τα δύο πρωταθλήματα των Spurs ήρθαν το 1951 και το 1961. Η φετινή σεζόν ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2021. Οκ, προφανώς χρειάζεται μια πιο πειστική απόδειξη για την φετινή μοίρα της Premier League. Μην ανησυχείτε, υπάρχει. Και αποτυπώνεται μέσα από ένα σπάνιο μοτίβο που αφορά τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Για κάθε μια από τις σεζόν που ολοκλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός στο αγγλικό πρωτάθλημα, συμβαίνει το εξής: η ομάδα του ολοκλήρωσε την διοργάνωση στην ίδια ακριβώς θέση που βρισκόταν την 12η αγωνιστική! Την σεζόν 2004/05, η Τσέλσι ήταν πρωτοπόρος με δύο βαθμούς διαφορά από την Άρσεναλ έπειτα από 12 αγωνιστικές. Τι έκανε; Κατέκτησε τον τίτλο. Την σεζόν 2005/06, η Τσέλσι ήταν και πάλι πρωτοπόρος της λίγκας μετά από 12 αγωνιστικές. Τι έκανε; Κατέκτησε τον τίτλο.

Τη σεζόν 2006/07, η Τσέλσι ήταν 2η στη βαθμολογία και στο -3 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πού τερμάτισε; Στην 2η θέση. Όταν ο Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι το 2014, το 3-0 επί της Γουέστ Χαμ την 12η αγωνιστική έφερνε τους 'μπλε' του Λονδίνου στην 3η θέση. Πώς ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους; Στην 3η θέση, πίσω από τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Την επόμενη σεζόν, η Τσέλσι ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις της και μετά από 12 αγωνιστικές ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Τι έκανε; Κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Μουρίνιο απολύθηκε την σεζόν 2015/16 και επέστρεψε σε πάγκο της Premier League για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την αμέσως επόμενη. Μετά από 12 αγωνιστικές με τον Πορτογάλο στην τεχνική ηγεσία, οι 'κόκκινοι διάβολοι' βρίσκονταν στην 6η θέση. Πού τους βρήκε το τέλος της σεζόν; Στην 6η θέση.

Φτάνοντας στη διοργάνωση του 2017/18, μετά από 12 αγωνιστικές η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν 2η πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς οι 'κόκκινοι διάβολοι' τερμάτισαν στην 2η θέση, πίσω από τη συμπολίτισσα. Την επόμενη σεζόν ο Μουρίνιο απολύθηκε από την Γιουνάιτεντ και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ στην 13η αγωνιστική της περιόδου 2019/20. Φέτος, μετά τις 12 πρώτες αγωνιστικές, οι Spurs με τον Πορτογάλο στον πάγκο τους ήταν στην 1η θέση...

Αυτό το μοτίβο έχει επαναληφθεί και σε ομάδες που προπόνησε εκτός Αγγλίας ο Μουρίνιο. Το έκανε δύο φορές με την Πόρτο, δύο φορές με την Ίντερ αλλά και την σεζόν που κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι ομάδες του ήταν στην κορυφή μετά από 12 αγωνιστικές και στην κορυφή τις βρήκε η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Μονάχα δύο φορές δεν κατάφερε ο Μουρίνιο να τερματίσει στην ίδια θέση που είχε ο σύλλογος που καθοδηγούσε τεχνικά, μετά από 12 αγωνιστικές. Και οι δύο ήταν στην La Liga με την Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2011/12 ήταν στην 1η θέση και τερμάτισε 2η πίσω από την Μπαρτσελόνα και την σεζόν 2012/13 ήταν στην 3η θέση και τερμάτισε στην 2η. Αυτό σημαίνει πως συνολικά, ο Μουρίνιο μονάχα μια φορά στην καριέρα του τερμάτισε σε χαμηλότερη θέση από αυτή που είχε η ομάδα του μετά από 12 αγωνιστικές...

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα μοτίβο που αποδεικνύει μια θαυμαστή συνέπεια για τις ομάδες του Πορτογάλου τεχνικού σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Και ένας πολύ καλός οιώνος που 'δείχνει' το τέλος των χρόνων της ανομβρίας τίτλων για την Τότεναμ. Τουλάχιστον πιο πειστικός από αυτόν που θέλει τους Spurs να πανηγυρίζουν σε χρονιές που τελειώνουν σε '1'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK