Το άρθρο που κάνει πιθανή την αφαίρεση βαθμών για Ολυμπιακό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό αφήνει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως προέκυψε μετά τη σχετική ανακοίνωσή της.

Το άρθρο που κάνει πιθανή την αφαίρεση βαθμών για Ολυμπιακό

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κρίνει ότι τα γεγονότα στο Φάληρο εμπίπτουν στο άρθρο 29, περί απειλών και βιαιοπραγίας κατά αξιωματούχων, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν βέβαια κατά την απολογία του Ολυμπιακού η οποία θα γίνει την Πέμπτη (20/4) στις 16:00. Πλην του Ολυμπιακού σε απολογία κλήθηκε σε απολογία και ο παρατηρητής του Κυπέλλου, Θεμιστοκλής Βαλσάμης.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι κατά την αυριανή (20-4-2017) συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (16:00) κλήθηκαν σε απολογία οι παρακάτω:

-Παντελής Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 και 10 παρ. 1 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 και 3 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

-ΠΑΕ Παναθηναϊκός για παράβαση των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 15 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14 παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-Θεμιστοκλής Βαλσάμης, παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ, για παράβαση των άρθρων 1, 6, 7 παρ. α΄ και 11 του Κανονισμού Παρατηρητών Αγώνων Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου".

24MEDIA NETWORK