Το ασύλληπτο ποσό που θα πάρει μία άγνωστη ομάδα από το Εκουαδόρ για τη μεταγραφή του Καϊσέδο

Η Τσέλσι πλήρωσε 133.000.000 ευρώ την Μπράιτον για τον Μοϊσές Καϊσέδο και μια ομάδα στο Εκουαδόρ ετοιμάζεται να βγάλει νέους... Καϊσέδο με τα χρήματα που πάρει από το deal.

Chelsea's Moises Caicedo is embraced by head coach Mauricio Pochettino after their win in the English Premier League soccer match between Chelsea and Luton Town at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, Aug. 26, 2023. (AP Photo/Ian Walton)
Ο Καϊσέδο με τον Ποτσετίνο AP PHOTO/IAN WALTON

Η Μπράιτον το Φεβρουάριο του '21 αγόρασε από την Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε του Εκουαδόρ τον Μοϊσές Καϊσέδο αντί 28.200.000 ευρώ.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το προαναφερθέν ποσό εκτοξεύεται στα 48.200.000 ευρώ καθώς ο 21χρονος πουλήθηκε στην Τσέλσι και η παγκοσμίως άγνωστη ομάδα από την πατρίδα του ταλαντούχου μέσου θα πάρει άλλα 20.000.000 ευρώ βάσει της συμφωνίας στο ποσοστό μεταπώλησης.

Το Athletic έκανε σχετικό αφιέρωμα για τα χρήματα που πληρωθεί έξτρα η Ιντεπεντιέντε και αναφέρει πως η διοίκηση ένα μεγάλο μέρος των συγκεκριμένων χρημάτων θα το επενδύσει στις ακαδημίες της για να κάνει καλύτερες τις συνθήκες που προπονούνται τα 200 κορίτσια και αγόρια που διδάσκονται το ποδόσφαιρο σε αυτές. Επίσης, κάποια χρήματα με βάση τους κανονισμούς της FIFA θα πάρει και μία άλλη ομάδα που έπαιξε ο Καϊσέδο η οποία είναι η Κολοράντος.

Επίσης, οι άνθρωποι της Ιντεπεντιέντε ντε Βάλε έχουν θέσει ως στόχο με τα χρήματα των μεταγραφών του Καϊσέδο να βγάλουν περισσότερους παίκτες που θα βοηθήσουν το Εκουαδόρ να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Να σημειωθεί για όσους δεν είναι γνώστες του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου η πρώην ομάδα του Καϊσέδο έχει κάνει τεράστιο άλμα τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας το Κόπα Σουνταμερικάνα μεταξύ άλλων.