Το baby oil του Τραορέ συνιστά παράβαση κανονισμού

Η Γουλβς έψαχνε τρόπο να γλιτώσει ο Αντάμα Τραορέ την ταλαιπωρία των βίαιων τραβηγμάτων από αντιπάλους που προσπαθούσαν -με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους- να τον σταματήσουν και του πρότεινε τη χρήση baby oil στα χέρια. Που του δίνει πλεονέκτημα. Άρα δεν επιτρέπεται.

Ο Κρίστιαν Πούλιτς προσπαθεί να πιάσει από όπου προλαβαίνει τον Αντάμα Τραορέ, για να τον σταματήσει. Ο Ισπανός υπέστη διάφορους τραυματισμούς, από βίαια τραβήγματα των αντιπάλων και έτσι κατέφυγε στη λύση του baby oil.
Ο Κρίστιαν Πούλιτς προσπαθεί να πιάσει από όπου προλαβαίνει τον Αντάμα Τραορέ, για να τον σταματήσει. Ο Ισπανός υπέστη διάφορους τραυματισμούς, από βίαια τραβήγματα των αντιπάλων και έτσι κατέφυγε στη λύση του baby oil. MIKE HEWITT/POOL VIA AP

Θα είσαι ενήμερος πως αυτόν τον Αύγουστο, όπως θα απολαμβάνεις (ή τουλάχιστον εύχομαι να απολαμβάνεις) τις διακοπές σου, θα 'χεις τη δυνατότητα να απολαύσεις και τον τρόπο που θα ολοκληρωθούν το UEFA Champions League και το UEFA Europa League. Μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσεις και τον αγώνα που θα κρίνει ποιος εκ των Ολυμπιακού ή Γουλβς θα εμφανιστεί στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, στις 6/8 (στις 22.00, στην COSMOTE TV).  Στους παίκτες που θα αντιμετωπίσουν οι 'ερυθρόλευκοι' ανήκει ο Αντάμα Τραορέ. O 24χρονος Ισπανός έγινε τίτλος σε όλα τα sites της Μεγάλης Βρετανίας, για έναν ιδιαίτερο τρόπο που 'χει να αποφεύγει όσους τρέχουν προς το μέρος του, ώστε να τον αποτρέψουν από το να μπει στις αντίπαλες περιοχές.

Στη λίστα με τις μεθόδους που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο να νικήσεις όποιον έρχεται κατά πάνω σου υπήρχαν έως τώρα σημειώσεις όπως α) η χρήση των γοφών -ώστε να χάσει ο άλλος την ισορροπία του-, β) το 'δυνατό' πρώτο βήμα -η έκρηξη-, γ) η χρήση των χεριών -για να διατηρήσει την ισορροπία του και να αυξήσει την επιτάχυνση-, δ) το 'κόψιμο' για να δημιουργήσει ανισορροπία σε αυτόν που 'χει απέναντι του, στ) η προετοιμασία για το τάκλιν, ε) η προσποίηση του σουτ και ζ) να βρει ανοιχτό χώρο και να πάει προς τα εκεί.

Στους εναλλακτικούς τρόπους, τουλάχιστον από όσα έχει διδάξει το μπάσκετ ανήκει α) η μη χρησιμοποίηση αποσμητικού για τις μασχάλες -και άντε πλησίασε μετά, β) ύπουλο χτύπημα στην ευαίσθητη περιοχή, γ) τρελό σουτ στην πρώτη κατοχή -ώστε να σκέφτεται ο αντίπαλος 'τι κάνει αυτός ο τύπος;' και να αποσυντονιστεί και δ) το πέρασμα της μπάλας ανάμεσα από τα πόδια του αμυντικού -τακτική που χρησιμοποιείται και στο ποδόσφαιρο. O Τραορέ -για την ακρίβεια η Γουλβς- πέρασε το θέμα στο επόμενο επίπεδο.

Ο εκ των καλύτερων και πιο ενθουσιωδών performers αυτής της σεζόν στην Premier League -κατά το Give me sport– στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί ως 'ταλαντούχος παίκτης που είχε θέμα στο τελείωμα των φάσεων στις δυο προηγούμενες χρονιές'. Δούλεψε για να λύσει και όπως φάνηκε φέτος, έγινε δουλίτσα. Πριν το τελευταίο ματς της σεζόν, αυτό με την Τσέλσι, είχε 12 ασίστ και 5 γκολ, με τους ειδήμονες να εξηγούν πως έχει τις προϋποθέσεις να γίνει εκ των πιο επικίνδυνων εξτρέμ.

Σίγουρα είναι ο πιο γρήγορος, ενώ έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τον ανταγωνισμό και όταν κάποιον τον προλαβαίνει: εφαρμόζει baby oil ή βαζελίνη στα χέρια του, πριν τα ματς και στα ημίχρονα. Την αποκάλυψη έκανε η Sun, εξηγώντας πως με αυτόν τον τρόπο ξεγλιστράει (κυριολεκτικά) όποιου αντιπάλου επιχειρεί να τον 'γραπώσει', για να τον σταματήσει. Βλέπεις, είχαν μαζευτεί πολλοί οι τραυματισμοί από το βίαιο τρόπο όποιων πλησίαζαν κοντά του -με συνηθέστερο πρόβλημα την εξάρθρωση ώμου.

Οι αντίπαλοι αμυντικοί ανησυχούν πως θα τους ξεφύγει, με την ταχύτητα του, οπότε του προτείναμε αυτήν την μέθοδο, αφού συνήθιζαν να του τραβούν τα χέρια”, εξήγησε άνθρωπος της ομάδας, που διατήρησε την ανωνυμία του. O Iσπανός, ο οποίος ήταν ο μισός όταν άνηκε στην Μπαρτσελόνα (από το 2004 έως το 2013) έχει από τα πιο μυώδη χέρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Επιμένει πως δεν σηκώνει βάρη και ότι είναι θέμα DNA. Mια στιγμή να σου δείξω κάτι και θα 'κλείσω' με αυτό -συν τη σημείωση ότι μπορεί να μην κάνει bodybuilding, αλλά δεν γίνεται να 'χει αυτήν την εξέλιξη χωρίς να χρησιμοποιεί έστω το βάρος του σώματος του, συνδυαστικά με άλλα.

Ο Αντάμα Τραορέ από το 2012, όταν ήταν μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα.
Ο Αντάμα Τραορέ από το 2012, όταν ήταν μέλος της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα. FC BARCELONA

Επίσης, δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά επειδή το baby oil δίνει αγωνιστικό πλεονέκτημα (κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς όλων των σπορ -απαγορεύεται οτιδήποτε δίνει σε κάποιον πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων), υποθέτω πως σύντομα θα απαγορευτεί. Αλλιώς θα το χρησιμοποιούν -σύντομα- όλοι και το 'μετά' δεδομένα θα 'χει ενδιαφέρον.

Σημείωσε ότι στο ράγκμπι οι ομάδες βάζουν το προϊόν αυτό στις μπάλες, όταν θέλουν να προετοιμαστούν για events που διεξάγονται σε περιοχές με υγρασία. Το 'χε κάνει η Ουαλία, πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, στην Ιαπωνία. To Reddit είχε ρωτήσει τους χρήστες του τι θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαν baby oil οι παίκτες του ΝΒΑ. Μια από τις απαντήσεις ήταν 'αν πέσουν, θα γεμίσει το παρκέ baby oil και μετά θα υπάρχει ο κίνδυνος ρήξης χιαστού για όλους'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK