Το χατ τρικ του Κλωναρίδη επισκίασε ακόμα και το φοβερό γκολ του Γιακουμάκη

Βίκτωρ Κλωναρίδης και Γιώργος Γιακουμάκης έφυγαν απ' την ΑΕΚ και την είδαν... Ντιέγκο Μαραντόνα, έστω και για 90 λεπτά.

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι ταραχώδης. Σε 12 αγώνες έχει μόλις 16 βαθμούς και απέχει 10 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πλήρωσε τόσο αυτό το 'μάρμαρο', όσο και τον πρόωρο αποκλεισμό στο Europa League από τη Σλόβαν Λίμπερετς. Ίσως γι' αυτό, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης να έχει δικαιολογία για το κακό ξεκίνημά του στην Κύπρο, ύστερα από την αποχώρησή του απ' την ΑΕΚ το καλοκαίρι.

Μέχρι τώρα. Ο Μικ Μακάρθι ανέλαβε πριν από λίγο καιρό, τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν αισθητά (στα 4 παιχνίδια του Ιρλανδού, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τους 7 από τους 16 βαθμούς του), οπότε ήρθε η ώρα και του 28χρονου επιθετικού να αρχίσει να αποδίδει. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα το έκανε σε απόλυτο βαθμό, αφού σημείωσε χατ τρικ! Ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ στο 39' με πλασέ, στο 63' παρενεβλήθη με το κεφάλι σε σουτ του Όμερ Ατζίλ για το 2-0 και στο 78' σε αντεπίθεση έγραψε το τελικό 3-0. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, έχοντας επιτελέσει το καθήκον του.

Αυτά ήταν τα πρώτα τέρματα του Κλωναρίδη στην Κύπρο σε 12 αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Με αυτά τα 3 τέρματα ισοφάρισε την 4η καλύτερη σεζόν του σε παραγωγή σε πρωτάθλημα, το 2014-2015 στον Παναθηναϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες 3 σεζόν της καριέρας του, όλες ως παίκτης της ΑΕΚ, δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τα 2 γκολ. Στις 2 σεζόν από αυτές, πάντως, είχε λιγότερα λεπτά συμμετοχής από αυτά που έχει ήδη φέτος (588).

Αν ο Κλωναρίδης πήρε μπροστά, έστω και με μια ηλικιακή καθυστέρηση, τότε τι να πει κανείς για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ακόμα έναν επιθετικό που έφυγε από την ΑΕΚ και πετάει 'φωτιές'; Ο πιο 'καυτός' Έλληνας επιθετικός τη φετινή σεζόν σκόραρε ξανά στο εντός έδρας 2-2 της Φένλο με την Τσβόλε, σώζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του. Χωρίς τα τέρματά του, η Φένλο θα είχε μόλις 2 βαθμούς σε 10 αγώνες, ενώ με τα γκολ του 25χρονου διεθνή έχει 9 και μπορεί να κρατά αποστάσεις από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το 9ο τέρμα του σε 10 αγώνες στην Eredivisie ήταν ένα εξαιρετικό πλασέ από πλάγια θέση με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού, περνώντας την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα, ύστερα από νίκη σε μονομαχία σώμα με σώμα με έναν αμυνόμενο. Με αυτό το γκολ επανήλθε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας, πιάνοντας τους Στίβεν Μπέρχαουζ (Φέγενορντ) και Ντανίλο (Τβέντε).

News 24/7

24MEDIA NETWORK