Το χειροκρότημα της απόσυρσης του ο Κονέ το κέρδισε στο γήπεδο

Ο Παναγιώτης Κονέ ξεκαθάρισε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πως θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο, επιχειρώντας καριέρα στην προπονητική. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί όχι. Το σίγουρο είναι πως κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα της απόσυρσης του μέσα από την συμπεριφορά του στο γήπεδο. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο...

Ο Παναγιώτης Κονέ σε προσπάθεια του στην αναμέτρηση Ελλάδα-Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. | 14/06/2014
Ο Παναγιώτης Κονέ σε προσπάθεια του στην αναμέτρηση Ελλάδα-Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. | 14/06/2014 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η περιπέτεια του Παναγιώτη Κονέ άρχισε για τα καλά τα χρόνια που ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Φτάνοντας στην Κ20 των 'ερυθρολεύκων' δεν πρόλαβε να κάνει το άλμα στην πρώτη ομάδα, καθώς η Λανς τον απέκτησε αποζημιώνοντας τον Ολυμπιακό με 400 χιλιάδες ευρώ για τα τροφεία του παίκτη. Έναν χρόνο μετά ο Κονέ επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε για μια τριετία. Έφυγε ως ελεύθερος για τον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2008 και από εκεί πήρε μεταγραφή αντί 800.000 ευρώ στην Μπρέσια. Ανοίγοντας το κεφάλαιο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Έκανε το άλμα για την Μπολόνια, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός για μια σεζόν, πριν οι 'μπλουτσερσκιάτι' τον αγοράσουν αντί 2,7 εκατ. ευρώ και τον παραχωρήσουν στην Ουντινέζε τον Αύγουστο του 2014 για 4,5 εκατ. ευρώ. Έπαιξε στις Φιορεντίνα και Γρανάδα, επέστρεψε στην Ελλάδα ως δανεικός για λογαριασμό της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017. Έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ουντινέζε, από την οποία έμεινε ελεύθερος για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αυστραλία και την Γουέστερν Γιουνάιτεντ την σεζόν 2019-2020. Αυτή ήταν και η τελευταία του ομάδα, πριν ανακοινώσει την αποσύρση του σε ηλικία 33 ετών, ειδικά από τη στιγμή που οι επαφές του με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για πιθανό επαναπατρισμό, δεν καρποφόρησαν. Με την εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 28 φορές και ήταν μέλος της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στην πορεία μέχρι τους '16' της διοργάνωσης.

Φέρνοντας στο μυαλό την εικόνα του ποδοσφαιριστή Κονέ, δύσκολα θυμάται κανείς οτιδήποτε άλλο εκτός από την αθλητική του ιδιότητα. Παίκτης που δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη με οτιδήποτε άλλο πέραν των αθλητικών του επιδόσεων. Γι' αυτό και με την ανακοίνωση της απόσυρσης του, κέρδισε το χειροκρότημα των ανθρώπων με τους οποίους δούλεψε όλα τα χρόνια της καριέρας του.

"Ολα άρχισαν με την επιθυμία μου να γίνω ποδοσφαιριστής. Έχοντας καταφέρει πολλά και ξεπερνώντας πολλαπλά εμπόδια τα τελευταία 16 χρόνια αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Ως ένα άτομο που ποτέ δεν σταματά να ονειρεύεται και να θέτει νέους στόχους, μαζί με το πάθος μου για αυτό το άθλημα, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπορώ να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο που δεν είναι άλλο από αυτό της προπονητικής.

Είμαι ευγνώμων για όλες τις αναμνήσεις, τα μαθήματα, τις νίκες και τις ήττες, τους τραυματισμούς, τους προπονητές, τα επιτελεία, τους συμπαίκτες, τους οπαδούς, τους φίλους, την οικογένεια και τους οργανισμούς, καθώς όλοι βοήθησαν να διαμορφώσω αυτό που είμαι σήμερα. Εργαστείτε σκληρά για όλα όσα κάνετε και μην χάσετε ποτέ την πίστη και τον στόχο σας", έγραψε ο Κονέ στον λογαριασμό του στο instagram και πολλοί από τους παλιούς συμπαίκτες του -και όχι μόνο-, έσπευσαν να τον αποθεώσουν.

Βασίλης Λαμπρόπουλος, Άνταμ Τζανετόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Αντονί Μουνιέ, Περπαρίμ Χέτεμάι, Ανδρέας Σάμαρης, Μάρκος Αλόνσο ήταν μεταξύ των οποίων εξέφρασαν την αγάπη και το χειροκρότημα τους με emoticons.

"Ευτυχία όταν σημαντικές προσωπικότητες παραμένουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο σε ό,τι κι αν κάνεις Παναγιώτη, γιατί ξεχωρίζεις!" έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος, διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ.

"Τι παίκτης... Για προπονητής δεν ξέρω όμως...", ήταν το πείραγμα του Ρενέ Κριν.

"Καλή τύχη μεγάλε", έγραψε ο Ντιν Μπουζάνης.

"Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις!", το μήνυμα του Ανδρέα Πετρόπουλου.

"Χαρούμενη απόσυρση αδερφέ", του ευχήθηκε ο Λούκας Εβαντζελίστα.

"Συγχαρητήρια για την φοβερή καριέρα σου. Συνέχισε να ζεις, να μαθαίνεις, να διδάσκεις. Μεγάλε Κονέ", έγραψε ο Ντανιέλ Φερνάντες. Πολλά ήταν τα μηνύματα που έλαβε ο άλλοτε διεθνής μέσος από φίλους της Μπολόνια, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Ο Παναγιώτης Κονέ ξεκαθάρισε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πως θα παραμείνει στο ποδόσφαιρο, επιχειρώντας καριέρα στην προπονητική. Μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί όχι. Μάλλον αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Ούτε όσα κατάφερε ή όχι ως ποδοσφαιριστής. Πέτυχε όμως να κερδίσει το χειροκρότημα της απόσυρσης του μέσα από την συμπεριφορά του στο γήπεδο. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK