Το χρυσό παπούτσι του χρυσοπόδαρου Χάρι Κέιν

Ο Άγγλος φορ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, θέλει επιπλέον δύο τέρματα στον τελικό κόντρα στην Ιταλία για να πάρει το χρυσό παπούτσι του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Χάρι Κέιν λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας στην έδρα της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2020
Ο Χάρι Κέιν λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας στην έδρα της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2020 AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Ο Χάρι Κέιν με το νικητήριο γκολ του που χάρισε στην Αγγλία την πρόκριση στο τελικό του Euro 2020, έφτασε τα τέσσερα και κυνηγάει την κατάκτηση του Χρυσού Παπουτσιού. Από πέντε γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο και Σικ.

Η Αγγλία έκλεισε ραντεβού με την ιστορία. Τα τρία λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Δανίας στην παράταση, πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Euro 2020 και έπειτα από 55 χρόνια βρίσκονται στον τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Λυτρωτής για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος στράικερ δεν νίκησε με εκτέλεση πέναλτι τον Κάσπερ Σμάιχελ, όμως πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 104ο λεπτό.

Ο Κέιν στα νοκ-άουτ έχει πάρει φωτιά. Εκτός απ' το γκολ του στο παιχνίδι της Τετάρτης (7/7), σκόραρε στη νίκη απέναντι στη Γερμανία, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στο παιχνίδι κόντρα στους Ουκρανούς βρίσκοντας δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Πλέον, ο στράικερ της Αγγλίας έχει φτάσει τα τέσσερα γκολ στο Euro 2020 και στον τελικό εκτός απ' την κούπα θα ψάξει άλλη μία διάκριση, την κατάκτηση του Χρυσού Παπουτσιού, αφού βρίσκεται σε απόσταση βολής απ' την κορυφή. Μπροστά του βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Πάτρικ Σικ με πέντε γκολ που βρίσκονται φυσικά εκτός τουρνουά. Επομένως, στον τελικό θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο.

Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ

1. Ρονάλντο (Πορτογαλία) - 5 γκολ

2. Σικ (Τσεχία) - 5 γκολ

3. Μπενζεμά (Γαλλία) - 4 γκολ

4. Φόρσμπεργκ (Σουηδία) - 4 γκολ

5. Λουκάκου (Βέλγιο) - 4 γκολ

6. Κέιν (Αγγλία) - 4 γκολ - Παίζει ακόμη

7. Σακίρι (Ελβετία) - 3 γκολ

8. Στέρλινγκ (Αγγλία) - 3 γκολ - Παίζει ακόμη

9. Ντόλμπεργκ (Δανία) - 3 γκολ

10. Λεβαντόβσκι (Πολωνία) - 3 γκολ

News 24/7

24MEDIA NETWORK