To Contra.gr στα αποδυτήρια και στο γήπεδο που θα μας οδηγήσει στη Βραζιλία
Οι τρεις ώρες αναμονής μέχρι την προβλεπόμενη δράση (προπονήσεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.τ.λ.) που περικλείει η παραμονή ενός κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα, ήταν πολλές. Με την άφιξη στο ξενοδοχείο, ένα τηλέφωνο στο πλησιέστερο ταξί και κατευθείαν στο γήπεδο όπου θα φιλοξενήσει τη ρεβάνς του 3-1.
Στο Βουκουρέστι πιστεύουν και ελπίζουν σε ένα θαύμα. Δεν θα τα παρατήσουν. Θα δώσουν «μάχη» και όπου τους βγάλει. Οι Ρουμάνοι μπορεί να απογοητεύτηκαν, αλλά δεν αποκλείστηκαν ακόμη. Το κίνητρο για να ξαναβρεθούν σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά μετά το 1998, είναι τεράστιο.
Όλα αυτά, όμως, που θέλουν, νιώθουν και κυνηγούν θα κριθούν στην επιβλητική “Arena Națională”. Στο γήπεδο που είναι καρμπόν με το Naradowy της Βαρσοβίας, εκεί όπου η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2012.
Χωρητικότητα 55.000 θεατών, ηλεκτρονικός πίνακας που κρέμεται από την κλειστή οροφή και εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, μας έκαναν για μερικά δευτερόλεπτα να αισθανθούμε πως δεν βρισκόμαστε στη Ρουμανία, αλλά στην Πολωνία. Déjà vu.
Ακόμη και στα αποδυτήρια. Ίδια διαρρύθμιση, ίδια άνεση, ίδια χλιδή.
Τότε όμως, τον Ιούνιο του 2012, ήταν τα τελικά του Euro, τώρα είναι το βραζιλιάνικο δέλεαρ. Και το άτιμο είναι πολύ ισχυρό για όλους που συμμετέχουν σε αυτήν την αποστολή.
Οι Ρουμάνοι θα προσπαθήσουν για το γρήγορο γκολ. Αυτό τακτικά το δουλεύει ο Πιτσούρκα. Το εξωαγωνιστικό πεδίο, το δουλεύουν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας.
Το “Arena Națională” έχει ήδη γεμίσει 55.000 σημαιάκια με μπλε-κίτρινο-κόκκινο χρώμα προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους Ρουμάνους από το πρώτο λεπτό.
Ο Σάντος και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μεγάλο αγώνα σε επιβλητικό γήπεδο. Το έχουν ξανακάνει, ως μεγάλη ομάδα που είναι. Το παρελθόν διδάσκει και δείχνει ότι τα μεγάλα ματς σε τέτοια γήπεδα και με τέτοια ατμόσφαιρα, “φτιάχνουν” τους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Και η εθνική έχει αρκετούς τέτοιους για να πάει στη Βραζιλία.