To contra.gr στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Μικρά-μικρά από το Καραϊσκάκη.

To contra.gr στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Ρεπορτάζ - Καραϊσκάκη: Νίκος Γιαννόπουλος

Ως είθισται, αρκετός είναι ο κόσμος που έχει φτάσει ήδη στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζεται να πάρει θέση στις εξέδρες για το κρίσιμο ματς.

Παρά την πρωινή βροχή ο αγωνιστικός χώρος δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.

Στις 20:05 οι παίκτες της Χέρτα βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη βόλτα και αποδοκιμάστηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού που έχουν ήδη πάρει θέση στο γήπεδο.

Συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη φιλοξενεί το επίσημο πρόγραμμα του Ολυμπιακού: "Αυτό που κυρίως μας χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι είμαστε μία ομάδα, ένα δυνατό σύνολο που αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όποιος και να απουσιάζει αυτός που τον αντικαθιστά δεν αφήνει να φαίνεται το παραμικρό κενό. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ίσως το καλύτερο έμψυχο υλικό των τελευταίων ετών. Επίσης, υπάρχει πολύ καλό κλίμα και αυτό είναι εξίσου ή και ακόμα πιο σημαντικό για μία ομάδα. Γιατί μπορείς να έχεις πολύ καλούς παίκτες, εάν, όμως, δεν έχεις καλό κλίμα, τότε υπάρχουν προβλήματα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αρκετοί, ως αναμενόταν, είναι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ενα κατακόκκινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ξεχωρίζει έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Πέρα από κάποιες αποδοκιμασίες ουδείς ασχολήθηκε με τους οπαδούς της Χέρτα που μπήκαν στο γήπεδο λίγα λεπτά μετά τις 20:30.

Στο πρόγραμμα του αγώνα υπάρχει πλούσιο αφιέρωμα στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με γερμανικές ομάδες. Η Χέρτα είναι ο 5ος γερμανικός σύλλογος που μπαίνει στο δρόμο των ερυθρόλευκων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (μετά τις Μπάγερν, Αμβούργο, Λεβερκούζεν και Βέρντερ).

Επίσης οι φανατικοί με το αρχείο θα μπορέσουν να βρουν όλα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο UEFA.

Ο κόσμος φαίνεται ότι θα περιμένει αρκετά για να μπει στο γήπεδο. Ο καφές και η κουβέντα στα καταστήματα που περιβάλλουν το Καραϊσκάκη δεν μπορούν να σταματήσουν μία ώρα πριν από τη σέντρα.

Το πανό της Θύρας 7 δεσπόζει σε αυτά που έχουν απλώσει οι οπαδοί του Ολυμπιακού στα δύο πέταλα του γηπέδου.

Περίπου πενήντα λεπτά πριν από τη σέντρα οι τερματοφύλακες της Χέρτα κάνουν την εμφάνισή τους για την προθέρμανση και αποδοκιμάζονται χλιαρά. Η παρουσία των Γερμανών πάντως είναι αρκετή για να ακουστεί οργανωμένα το πρώτο σύνθημα.

Ως συνήθως, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο πρώτος ερυθρόλευκος που πάτησε το χόρτο του Καραϊσκάκη. Η αποθέωση, αναμενόμενη.

Ολοι οι παίκτες της Χέρτα φορούσαν μακρυμάνικα μπλουζάκια εκτός από τον Μάρκο Πάντελιτς που έσπευσε να χειροκροτήσει αμέσως μετά την είσοδό του τον κόσμο της ομάδας. Το βαλκανικό ταμπεραμέντο δεν κρύβεται. Και ο Μαρκ Στάιν προτιμήσε το κοντομάνικό αλλά δεν ήταν τόσο...διαχυτικός.

Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν την αποθέωση κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

Ενα μεγάλο πανό των φίλων του Ολυμπιακού έγραφε: «Δεν υπάρχει κράτος, ούτε αστυνομία. Υπάρχουν μόνο κλέφτες και....σκευωρία».

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε η προειδοποίηση ότι η χρήση λέιζερ απαγορεύεται. Προφανές θα πείτε, αλλά με τη διάσταση που έχει πάρει στα ελληνικά γήπεδα το φαινόμενο η υπενθύμιση ήταν απαραίτητη.

Ακόμα και λίγο πριν από τη σέντρα, κάποιοι από τους επίσημους της Χέρτα απολάμβαναν το φαγητό τους στο εστιατόριο του γηπέδου. Δεν έδειχναν να έχουν κανένα άγχος. Αλλη κουλτούρα.

Καλή είδηση για τον Ολυμπιακό το ότι ο Σίμουνιτς δεν βρίσκεται καν στον πάγκο της Χέρτα.

Οι αποδοκιμασίες κατά της αστυνομίας δεν έλειψαν από το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ωρα 21:42: Η νύχτα μέρα στο γήπεδο από τα καπνογόνα που ανάβουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την είσοδο των ομάδων.

Ο προπονητής της Χέρτα Λουσιέν Φαβρ θύμισε Γιάννη Ιωαννίδη στα καλά του με τις φωνές του.

Tα όλε δεν λείπουν από καμία πρόκριση ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Ετσι λοιπόν οι παίκτες του Ολυμπιακού έπραξαν τα δέοντα μετά τη λήξη.

Οι Λουτσιάνο Γκαλέτι και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποθεώθηκαν τη στιγμή της αλλαγής τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK