Το δάνειο σωτηρίας της UEFA στους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία

Η UEFA ετοιμάζεται να ενισχύσει οικονομικά τους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία, με ένα δάνειο ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει τους συλλόγους να ανακάμψουν.

Το δάνειο σωτηρίας της UEFA στους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει άνοιγμα 481 εκατομμυρίων ευρώ και χρέη 1.3 δις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η UEFA θα προσθέσει στα σεντούκια της έξι δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω δανεισμού από τις τράπεζες και επενδυτικά ταμεία και θα εξασφαλίσει την αποπληρωμή του δανείου, μέσα από ένα μέρος των εσόδων της.

Αφού το ποσό θα πληρωθεί, οι ομάδες θα μπορούν να αιτηθούν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το δάνειο. Ο σκοπός φυσικά είναι οι σύλλογοι να μπορέσουν να βάλουν σε τάξη το χρέος τους και να έχουν μια οικονομική ελευθερία.

Οι σύλλογοι που θα τεθούν σε προτεραιότητα θα είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και έχουν προκριθεί στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League).

Τα χρήματα που θα λάβουν οι σύλλογοι θα δοθούν με βάση τα έσοδα που θα λάβουν από τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ισοτιμία, στα ποσά αυτά.