Το πρώτο ματς του Μπουφόν με την Πάρμα γύρισε το χρόνο στα ιερά 90s

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έπαιξε με τη φανέλα της Πάρμα έπειτα από 20 χρόνια στην πρεμιέρα της στη φετινή Serie B κόντρα στη Φροζινόνε.

Το πρώτο ματς του Μπουφόν με την Πάρμα γύρισε το χρόνο στα ιερά 90s
AP

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έκανε ντεμπούτο στην 27η επαγγελματική σεζόν της καριέρας του. Τούτη τη φορά όμως με τα γάντια της Πάρμα, με την οποία έζησε τα πρώτα 6 χρόνια ως ποδοσφαιριστής.

Ο 43χρονος τερματοφύλακας δεν το βάζει κάτω και στην πρεμιέρα της Serie B βρέθηκε στην εστία των "παρμέντσι", στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φροζινόνε. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι του με τα χρώματα της Πάρμα ύστερα από 7.369 ημέρες. Ή αλλιώς μετά από 20 χρόνια αφότου πήρε τη μεταγραφή στη Γιουβέντους, η οποία σημάδεψε ολοκληρωτικά την καριέρα του.

Το τελευταίο παιχνίδι του ήταν απέναντι στη Ρόμα για τη Serie A στις 17 Ιουνίου 2001, όταν ακόμα ο Μποτόντ Μπάλογκ, συμπαίκτη του στην αναμέτρηση με τη Φροζινόνε, δεν είχε γεννηθεί! Το πρώτο του στις 19 Νοεμβρίου του 1995, όταν το σύνολο του Νέβιο Σκάλα είχε στα μετόπισθεν Καναβάρο-Κόουτο-Σενσίνι και επιθετικό δίδυμο τους Τζόλα-Στόιτσκοφ!

Τιμημένα 90s!

Παρ' όλα αυτά, η επιστροφή στην Πάρμα δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού μόλις στο 31ο λεπτό δέχθηκε γκολ από τον Αλέσιο Τζέρμπιν, όταν δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει σέντρα του Λουίτζι Κανότο. Οι συμπαίκτες του ανέτρεψαν το 1-0 των γηπεδούχων, αλλά το 2-2 στο 89' τού μουτζούρωσε την επιστροφή στα 90s.

News 24/7

24MEDIA NETWORK