Το deal εκατομμυρίων που θα κρατήσει τον Μουρίνιο μακριά από τη φυλακή

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα χρειαστεί να πάει φυλακή, με κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Είναι ελεύθερος να κάνει φυσιολογικά πράγματα που του έχουν λείψει, όπως τα ψώνια και οι περίπατοι.

Το deal εκατομμυρίων που θα κρατήσει τον Μουρίνιο μακριά από τη φυλακή

“Ωσότου επιστρέψω στο ποδόσφαιρο, έχω το δικαίωμα να ζήσω τη φυσιολογική ζωή μου, όπως κάνω τώρα. Πηγαίνω για ψώνια, βγαίνω για περιπάτους. Αυτό είναι που θέλω να κάνω…”.

Είναι μια δήλωση που έγινε πριν από περίπου 1 μήνα, με λίγο από αέρα Χόλιγουντ και λίγο από αθλητισμό. Ανήκει σε μια ξεχωριστή προσωπικότητα που έχει καταφέρει να συνδυάζει ποδοσφαιρική ευφυΐα με τρόπο ζωής και δημόσιες εμφανίσεις εφάμιλλες ενός Τζορτζ Κλούνεϊ. Είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορέσει ίσως να ζήσει αυτή τη 'φυσιολογική ζωή', καθώς σύμφωνα με το BBC, κατόρθωσε να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή που του είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, ο Μουρίνιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, ποινή για την οποία θα καταβάλλει το ποσό των 182.500 ευρώ, ώστε να παραμείνει ελεύθερος. Επιπλέον, ο Πορτογάλος προπονητής θα καταβάλλει και ένα ξεχωριστό πρόστιμο, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ

Πρόκειται βέβαια για μια υπόθεση ρουτίνας για το ισπανικό δικαστικό σύστημα, καθώς κατά κανόνα, ποινές κάθειρξης ως δυο έτη σπανίως εκτελούνται από τον εκάστοτε υπόδικο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πορτογάλος προπονητής όφειλε 3.3 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους στις ισπανικό δημόσιο, από τη σεζόν 2011-12, όταν και βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης. Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο Μουρίνιο είχε καταφέρει να αποκρύψει εισοδήματα από τις ελεγκτικές αρχές, τα οποία προέκυπταν από εταιρείες offshore που είχε δημιουργήσει για τη διαχείριση των δικαιωμάτων της χρήσης της εικόνας και του ονόματος του.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε μια περίπτωση διακριτικής ειρωνείας: Ήταν το 2016, όταν η μετακίνηση του Special One στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016 καθυστέρησε σημαντικά. Ποια ήταν η αιτία; Η Τσέλσι κατείχε τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος 'Μουρίνιο'.

Ο Πορτογάλος είναι ένας από τους πολλούς σταρ του σύγχρονου ποδοσφαίρου που βρέθηκε στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών με κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Τουλάχιστον τώρα, μπορείς να ζήσεις μια φυσιολογική ζωή, Ζοζέ;

(κεντρική φωτογραφία: AP Images)

News 24/7

24MEDIA NETWORK