Το διαχρονικό φλερτ του Παναθηναϊκού που παίζει μπάλα στους... δρόμους της Τουρκίας

Δοκιμάστηκε από τον Παναθηναϊκό μετά τη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 αλλά κατέληξε στη Λάτσιο ενώ το όνομά του γράφτηκε και επί Φερέιρα, Αναστασίου & Στραματσόνι! Διαβάστε για τον 23χρονο Νιγηριανό άσο που από φέτος απολαμβάνει τη μπάλα στην Τουρκία.

Το διαχρονικό φλερτ του Παναθηναϊκού που παίζει μπάλα στους... δρόμους της Τουρκίας

Ο Ογκένι Ονάζι είναι μόλις 23 ετών και δεν προέρχεται από κάποια προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα, με το Τζος της Νιγηρίας να αποτελεί τη γενέτειρά του, ωστόσο το όνομά του κάνει "γκελ" στο ελληνικό φίλαθλο κοινό καθώς έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια με μεταγραφικά σενάρια που εμπλέκουν μία ελληνική ομάδα.

Αυτή είναι ο Παναθηναϊκός, με τους "πράσινους" να "φλέρταρουν" αρκετές φορές με τον Νιγηριανό κεντρικό μέσο αλλά το φλερτ να μην καταλήγει σε γάμο. Μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 το 2009 ο Ονάζι πήγε να δοκιμαστεί σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Αγγλία και η Ιταλία ενώ όσον αφορά στην Ελλάδα δοκιμάστηκε από τον Παναθηναϊκό την εποχή που ήταν τεχνικός διευθυντής στην ομάδα ο Κώστας Αντωνίου.

Ο παίκτης άφησε καλές εντυπώσεις όμως η μετακίνηση "μπλόκαρε" καθώς ο ποδοσφαιρικός σύλλογος στον οποίο ανήκε, My People FC (ήταν ουσιαστικά ένα θρησκευτικό σχολείο υπό την καθοδήγηση του προφήτη Τζόσουα) αξίωσε 500.000 ευρώ για τη μεταγραφή και το ποσό αυτό θεωρήθηκε παράλογο από τον ελληνικό σύλλογο.

Το διαχρονικό φλερτ του Παναθηναϊκού που παίζει μπάλα στους... δρόμους της Τουρκίας

Τελικά μετά από αρκετές περιπλανήσεις στην Ευρώπη και δοκιμές, ο Ονάζι εντάχτηκε στο δυναμικό της Λάτσιο το 2012 και σε αυτήν έμεινε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας σε αυτό το διάστημα 76 συμμετοχές και 4 γκολ.

Μην νομίζετε πάντως ότι δεν είχε προτάσεις και από άλλους συλλόγους όλα τα τα χρόνια καθώς όταν στην ομάδα της αιώνιας πόλης υπήρχαν προσφορές από συλλόγους της Premier League (Έβερτον, Σαουθάμπτον, Σάντερλαντ) ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν στη λίστα τριών ακόμα προπονητών του Παναθηναϊκού αυτή τη δεκαετία: του Ζεζουάλδο Φερέιρα, του Γιάννη Αναστασίου και του Αντρέα Στραματσόνι.

Δεν ήταν ωστόσο γραπτό να έρθει στα μέρη μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αφού το περασμένο καλοκαίρι όταν έφυγε από την Λάτσιο επέλεξε να πάει στη γειτονική μας Τουρκία, με την Τράμπζονσπορ να τον αποκτάει στις 4 Αυγούστου 2016 (την ίδια ημέρα ανακοίνωσε και τον Φαμπιάν Καστίγιο από την κολομβιανή FC Dallas) έναντι του ποσού των 3.500.000 ευρώ.

Το διαχρονικό φλερτ του Παναθηναϊκού που παίζει μπάλα στους... δρόμους της Τουρκίας

Αυτή τη στιγμή το διαχρονικό φλερτ του Παναθηναϊκού κοστίζει 5.000.000 ευρώ αν λάβουμε υπόψη την τιμή που έχει θέσει για αυτόν το Transfermarkt ενώ στους πρώτους μήνες του στην Τουρκία μετράει μέχρι στιγμής 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (886 λεπτά) και 2 γκολ.

Όσο για το αν περνάει καλά αυτή την περίοδο στην Τουρκία, η απάντηση είναι μάλλον "ναι", κρίνοντας από το video που ανέβασε ο 23χρονος Νιγηριανός κεντρικός μέσος στο Instagram όπου παίζει ποδόσφαιρο στο δρόμο με μικρά παιδιά από την Τουρκία!

Θυμίζοντας σε εμάς την... παραλίγο μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλα και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που πέρυσι βρήκε και αυτός την ευκαιρία να παίξει λίγο μπάλα με μικρά παιδιά στο δρόμο, στο πλαίσιο διακοπών του στη Νάξο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK