Το δίδυμο Βρουσάι - Παυλίδη γεννά εθνική ελπίδα

Μάριος Βρουσάι και Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκονται πλέον στα πλάνα του Τζον φαν'τ Σιπ για την Εθνική Ελλάδας, με την ελπίδα να πετύχουν σταδιακά ό,τι και στη Βίλεμ: να συνθέσουν ένα δίδυμο που θα προσφέρει πονοκεφάλους, γκολ και ασίστ στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Μάριος Βρουσάι σε στιγμιότυπο με την φανέλα της ολλανδικής Βίλεμ
Ο Μάριος Βρουσάι σε στιγμιότυπο με την φανέλα της ολλανδικής Βίλεμ EUROKINISSI SPORTS

Τις πρώτες του κλήσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε ο Τζον φαν'τ Σιπ, για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας κόντρα σε Φινλανδία (5/9, Τάμπερε) και Λίχτενσταϊν (8/9, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο της 5ης και της 6ης αγωνιστικής αντίστοιχα, των προκριματικών του Euro 2020. Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Βασίλης Μπάρκας (ΑΕΚ), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Κώστας Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Κώστας Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ), Δημήτρης Σιόβας (Λεγανές), Κώστας Μανωλάς (Νάπολι), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Μάριος Βρουσάι (Βιλέμ), Δημήτρης Κολοβός (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης), Ευθύμης Κουλούρης (Τουλούζ) και Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ) είναι οι επιλογές του Ολλανδού τεχνικού και ανάμεσα τους ξεχωρίζουν αυτές των Βρουσάι και Παυλίδη.

Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Ολλανδία

Αμφότεροι έφτασαν στο Τίλμπουργκ τον περασμένο Γενάρη, ως δανεικοί από Ολυμπιακό και Μπόχουμ αντίστοιχα. Η Βίλεμ επιχείρησε να τους προλογίσει με μια... τίμια προσπάθεια γύρου. Η προσαρμογή τους ήταν άμεση, η συνεργασία τους εξαιρετική, λες και έπαιζαν χρόνια μαζί. Μαζί με τον -επίσης δανεικό, από την Ντόρτμουντ- Αλεξάντερ Ίσακ, φτιάχνουν το τρίγωνο VIP και ταλαιπωρούν τις άμυνες στην Eredivisie.

O Σουηδός φορ το καλοκαίρι πωλήθηκε από τη γερμανική ομάδα στη Ρεάλ Σοθιεδάδ, ωστόσο Βρουσάι και Παυλίδης έμειναν συμπαίκτες -και συγκάτοικοι- στη Βίλεμ. Η ολλανδική ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του Παυλίδη και κατέβαλλε 250.000 ευρώ στην Μπόχουμ αποκτώντας το 100% των δικαιωμάτων. Θα ήθελε να κάνει το ίδιο και με τον Βρουσάι, ωστόσο η συμφωνία της με τον Ολυμπιακό είναι κάπως περίπλοκη. Οι δύο Έλληνες της Βίλεμ μετρούν μαζί 15 γκολ και 13 ασίστ (!) σε ένα σκάρτο εξάμηνο αγωνιστικής δράσης, επιδόσεις που ώθησαν τον Φαν'τ Σιπ να τους συμπεριλάβει στις επιλογές του για τα παιχνίδια της Ελλάδας με Φινλανδία και Λίχτενσταϊν.

Η αλλαγή θέσης εκτόξευσε τον Βρουσάι

Ο Βρουσάι γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1998 και έπαιζε στον Ναυπακτιακό Αστέρα, πριν τον εντοπίσει ο Ολυμπιακός και τον εντάξει στα τμήματα υποδομής του το 2015. Αν και αλβανικής καταγωγής, εδώ και χρόνια είχε κάνει την επιλογή του. Παρά το πρέσινγκ που δέχτηκε από τους συμπατριώτες του, είχε αποφασίσει ότι θέλει να τιμήσει τα χρώματα της χώρας που τον φιλοξένησε από μικρό και του έδωσε την ευκαιρία να βρει διέξοδο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αγωνιζόταν ως δεκάρι (έχοντας πρότυπο τον Γιούλιαν Ντράξλερ), ωστόσο ο Βασίλης Βούζας -προπονητής που τον δούλεψε στον Ολυμπιακό- είδε στο πρόσωπό του έναν πολλά υποσχομένο εξτρέμ. Το πρώτο εξάμηνο στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη ήταν ζόρικο, καθώς έπρεπε να δουλέψει πολύ το σώμα του. Το πέτυχε, βάζοντας 5 μυικά κιλά. Σταδιακά παίρνει τις ευκαιρίες του και μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα σκοράρει 29(!) φορές στη Super League K20. Πήρε το περιβραχιόνιο, αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στο UEFA Youth League και κλήθηκε στην Εθνική Κ19.

Έχοντας υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από τον Σεπτέμβρη του 2016, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σε μια αναμέτρηση κύπελλου με τον Αχαρναϊκό τον Οκτώβρη του 2017. Έδωσε την πρώτη ασίστ επίσης σε ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά (γκολ ο Ούρος Τζούρτζεβιτς) και πέτυχε το παρθενικό τέρμα του σε παιχνίδι με την Κέρκυρα στη Super League τον Απρίλιο του 2018. Τον Ιανουάριο του 2019, ο Βρουσάι υπέγραψε για 1,5 χρόνο δανεικός στη Βίλεμ. Η ολλανδική ομάδα διατηρεί οψιόν αγοράς του ύψους 1.000.000 ευρώ, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει με τη σειρά του την επιλογή buy-back στα 2.000.000 ευρώ. Ο 21χρονος εξτρέμ παρακολουθείται και από τον Άγιαξ και είναι βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα γίνει μπόλικη συζήτηση γύρω από το όνομα του. Στα πρώτα 4 παιχνίδια της Eredivisie φέτος έχει απολογισμό 1 γκολ και 1 ασίστ. Το συμβόλαι'ο του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2021.

Η αξία του Παυλίδη δεκαπλασιάστηκε

Ο Παυλίδης γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1998 και από την Ακαδημία 'Μπέμπηδες 2000' βρέθηκε στην Μπόχουμ το 2015. Σταδιακά ανέβηκε τα ηλικιακά τμήματα υποδομής και έκανε θραύση με την Κ19 της γερμανικής ομάδας, πετυχαίνοντας 20 γκολ (συν 13 ασίστ) σε 45 ματς. Πήγε δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ (32 συμ., 7 γκολ, 4 ασίστ), έχει αγωνιστεί με όλες τις 'μικρές' Εθνικές της Ελλάδας και σύμφωνα με τη FIFA αποτελούσε ένα από τα 15 σπουδαιότερα ταλέντα του Euro Κ17 στη Βουλγαρία. Ο ύψους 1.86μ. στράικερ έκανε 4 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Μπόχουμ, πριν παραχωρηθεί στη Βίλεμ. Φέτος έχει αρχίσει εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα της Eredivisie, με 4 γκολ σε μόλις 3 παιχνίδια. Η τεχνική του τον βοηθάει να παίξει εκτός από επιθετικός και τον ρόλο του επιτελικού μέσου. Το συμβόλαιό του με την ολλανδική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ήδη, το όνομα του ακούγεται για συλλόγους της Γερμανίας, με την τιμή του σε λίγους μήνες να φτάνει από τις 250.000 ευρώ, στα 2.500.000!

Παυλίδης και Βρουσάι βρίσκονται πλέον στα πλάνα του Φαν'τ Σιπ για την Εθνική Ελλάδας, με την ελπίδα να πετύχουν σταδιακά ό,τι και στη Βίλεμ: να συνθέσουν ένα δίδυμο που θα προσφέρει πονοκεφάλους, γκολ και ασίστ στις αντίπαλες άμυνες.

Θα παίζει Ευρώπη τον Φεβρουάριο ο Ολυμπιακός; Το Pod-όσφαιρο απαντά:


News 24/7

24MEDIA NETWORK